Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Halandzsából értelmes mondatok? fórum

Halandzsából értelmes mondatok? (beszélgetős fórum)


1 2
57. baumann (válaszként erre: 56. - Chans)
2013. jún. 12. 09:30
Helyes :) így is kell hozzá állni ;) Én nagyon drukkolok ,nálam is még sokszor van halandzsa de egyre több szó is van és én is sokat várok ettől a nyártól :)
56. Chans
2013. jún. 11. 23:00
no azóta a Gekkot elkerülöm nagy ívben én is, már csak az ára miatt is! A fül - orr témán rajta vagyunk, hétfőn megyünk a Lurdyba a Juhász dr- nőhöz. Pénteken a beszédvizsgálóba, itthon tornázunk holnaptól (reggel fejezzük be a hallásébresztést). Nyár végére beszélni fog! Tudom - érzem...
2013. jún. 11. 17:08
Gekkorol nincs jo velemenyem sot,nagyon jo az ovisoknak akik mar beszelnek stb.... De az ilyen kicsiknek mint pl beszedinditasra nem jo ,ha vesz az ember gimnasztika labdat otthonra uguan azokat megtudja csinalni a szulo mint ott sulyos ezrekert !!!!Mi is mar vegig jartunk mindent ,igaz ha egeszsegugyi problema huzodik a dolog mogott akkor a torna es a kozosseg nem fog eredmenyt hozni ....
54. Chans
2013. jún. 11. 10:13
mármint hogy miért jártunk az alig egy évessel a gekkoba? igazából talán azért mert tél volt és minimálisan közösséghez akartam szoktatni, meg gondoltam jót tesz neki ha mások másként játszanak vele mint én vagy az apukája!
2013. jún. 11. 10:01
írtad alig volt 1-éves ,mikor jártatok a gekkoba, de miért ??????
52. baumann (válaszként erre: 51. - Chans)
2013. jún. 11. 09:57
Na ez itt a gond :( vagyis ez is ,sokat jelentene a gyereknek is a fejlesztés na nem 100 % ba hisz nem fejlszthetnek de pl mikor rossz idő van és bent vannak simán mehetne a mutasd és mond pl.... Mi októberiek vagyunk pont még az eleje így maradunk még egy évet bölcsibe amit nem bánok,mi a 13 kerületi bölcsibe járunk és a gekkoba mi is jártunk ide a 13 kerületibe de no comment arról is :) amiket ott cisnáltak azokat én is csináltam,igen beszéjavítóba viszem ősztől vagyis beszéd inditó tornára ,de hogy elviszem e kérdéses hisz oké nem úgy beszél de már kezd és tényleg ez a nyár sok mindent hozhat már nem vagyok annyira megijedve sőt napról napra jobb :) Most írt rám egy másik ismerős aki a főnököm volt hogy neki is a kisfia 3 múlt nem sokkal mikor be indult nem is emlékeztem rá mert a kisebbikel egy idős az enyém így akkor még ennél a témánál nem voltam leragadva ,de ott az a kisfiú is az ész lett pedig csak hümmögött és mutógatott mindenre :)
51. Chans
2013. jún. 11. 09:46

Hát gondolhatod mennyit foglalkoznak velük a bölcsiben, játszanak meg mindent csinálnak úgy ahogy kell, de különösebb fejlesztést nem kapnak! Mi szeptember 1- től oviba kellene hogy menjünk mert az augusztus 21- éjével szegénykém betölti az ovis kort, de a bölcsi javaslatára is meg mi is úgy látjuk hogy nem baj ha marad még a böliben mert nem feltétlenűl húznák őt előre a nagyok! Most kezd kinyílni, persze tudom amit írtál hogy a nyár sok mindent hozhat (amit már most látok rajta), de szerintem nem válik hátrányára ha még marad, ezen kívül majd hordjuk fejlesztésre amit a beszédvizsgáló kiír plusz majd még magánba is! Ti merre laktok? Szeptembertől a beszédvizsgálóba is fogtok járni fejlesztésre? Nálunk ez az egész story ott kezdődött hogy alig volt egy éves amikor eljártunk a Gekkoba, ott egy húszon éves kis csaj félve ugyan de megemlítette hogy autisztikus tünetei vannak a gyereknek mert mindent amit akart azért sír és mutogat (mondom alig volt egy éves) no onnantól én nem szabadultam a gondolattól hogy autista a fiam, kicsit rá is mentem lelkileg, de már túl vagyok rajta. Aztán látta nem egy orvos, fejlesző akik mondták hogy igen vannak tünetei de kb annyira mint nekem vagy neked... különben sem lehet egy ekkora gyerekre még ezt mondani. Nyilván én is látom hogy le van maradva és segítség kell neki de tuti nem autista... Megmondom őszintén én már falra mászom a szótól, leginkább azért mert mostanában olyan divatos jelző lett.

Hová jártok bölcsibe?

2013. jún. 11. 09:03
És jelenleg is állami bölcsibe jár :)
49. baumann (válaszként erre: 48. - Chans)
2013. jún. 11. 09:00
Bölcsibe foglalkoznak velük? Mármint tudom h@lye kérdés de sajnos a bölcsiktől elvették a "fejlesztést " és maradt csupán a gyermekfelügyelet státuszba :/ Tudok különbséget tenni bölcsi -bölcsi között ,elöszőr államiba kezdtünk na arrol no comment utána családi napközi és ahol most van és marad is még 1 évet nagyon meg vagyok elégedve ! Na olvastam azt is hogy dühös lesz a kisfiad ha valamit nem tud kimondani vagy kifejezni nálunk ugyan ez van de már az is csillapódik ....... Nekünk pl : volt fül problémánk fel is szúrták 1 X és jártunk vissza füll -orr gégészetre és hallás vizsgálatra,orrmandulája nagyobb azt tudom de azóta nincs panaszunk ! Na az én kisfiam sem tud pl egy mesét sem végig hallgatni vagy inkább érdekli a tükör háttlapja :) de mindig mondom vagy ahogy írtam elesik egyből hopp vagy le esik valami akkor bumm ..... És amikor figyel éppen akkor látja a szájmozgásomat és próbálja mondani ! Egyik ismerős kisfia első gyerek nagyon meg volt ijedve ,nem beszélt ott se a kisfiú ,minden fele elvitte és rányomták hogy autista Én is gyanakodtam erre de a 4 dik szakember már már szinte ordítva mondta anyuka semmi köze hozzá ! És a b -nőm kisfia 3,5-évesen szavalt az oviba nekik is a TSMT torna jött be és nem vitték végig csak az első feleadatsort csinálták és lám be indult ! És természetesen le is vették az autista szót a gyerekről ! Bizakodni kell perzse,és a bölcsibe mit mondanak ? mert itt nálunk nagyon kedvesek ezeket az állat hangutánzó szavakat ott is csinálják közössen hisz onnan kaptam az egyik gyógypedagógustól az anyagot !
48. Chans
2013. jún. 10. 22:05
na én ezekkel a feladatokkal úgy vagyok, hogy ezek azért elméletben baromi jól működnek, de egy izgő mozgó gyerek nem fog nekem ott ülni és figyelni hogy mit csinálok mit mondok. Lerágott csont már a kutya ugat, mutatom mondom, stb... mindenesetre természetesen megpróbálom, de nem adok neki nagy esélyt. Izeg mozog rohangál egész nap, csak addig tudom lekötni amíg ő azt akarja. Nálunk a kisfiam szeptember óta bölcsis, szoval közösségben sokat van, de mégsem ragadt rá a beszéd, pedig sokat vártunk ettől. Most jutottunk el oda hogy valami gátolja, mert nagyon akarja mondani de nem tudja... ezért mentünk a túlhallás irányába... nem sokára letelik a terápia (igaz nem mindenkinél van azonnal hatása) Bizakodunk!
2013. jún. 10. 22:00
Na nem folyékonyan beszélünk még ,de szavakat mondjuk ahogy kell és ugyebár szavakból lesznek a mondatok :)
2013. jún. 10. 21:58
És még egy tipp : én is kaptam ezeket logopédustól ,hogy egy tükör elé üljetek le és lássa a szád mozgását utánozatok állatokat pl hogy megy a kigyó szszszszszszs, vagy mint mond a kutya a lényeg,lássa a szád mozgását :)
45. baumann (válaszként erre: 43. - Chans)
2013. jún. 10. 21:55
:) Köszi , torna meg a közösség ez a kettő dolog ,még a mozgása is másabb mint volt amióta tornázunk de ha nincs kedve nem erőszakolom rá akkor csak a pokróc hintáztatás vagy csak a labdán hasalás vagy ültettem rajta és a combját átfogom és úgy körkörösen ........ Meg a sok hinta kint a kertbe mármint ahogy az idő engedi ! De szerintem nálatok is be indul :) hamarosan .... Ja meg a mondóka és egy jó ideig ezt csináltam vele pl :folyik a csap ,csöpp csöpp csöpp vagy gurul a labda mondtam hogy bumm-bumm,vagy ha elesett hopp -hoppá ezek az első szavakhoz kellenek !
44. Chans (válaszként erre: 42. - Zebracsikó)
2013. jún. 10. 21:40
, de most őszintén ezt egy fül orr gégész nem tudja? Látta a Heim Pálban két orvos is, mert visszarendelték még tavaly télen hogy megnéznék ha elmúlt a náthája, nem ugyanaz az orvos látta. Itt a XI.kerületben is látta egy doki, plusz a háziorvos, meg a magán rendelős is! Hová vigyem?
43. Chans (válaszként erre: 39. - Baumann)
2013. jún. 10. 21:36
, de jó olvasni a soraidat hogy jól halad a beszéd. Egyébként szerinted mi hozta meg az átütő sikert? a torna? vagy csináltatok mást is?
42. zebracsikó (válaszként erre: 41. - Chans)
2013. jún. 10. 21:34
nem biztos, hogy fülzsír...
41. Chans (válaszként erre: 38. - Zebracsikó)
2013. jún. 10. 21:30

úgy értem a sűrű váladékot hogy sötét színű fülzsír, kb háromszor kipucolták már neki, plusz vagy kétszer meleg gőzös fürdő után kifolyt a füléből... szerintem ez nem normális hogy egy ilyen kis gyereknek közel egy év alatt ennyit kelljen pucolni a fülét mert annyi zsír termelődik...

A házi gyerekorvos? mindig csak legyint... "kell a fülzsír"

2013. jún. 10. 20:42
Ja és azt elfelejtettem írni álunk is a szájon át veszi a levegőt de ezt örökölte és skszor olyan mintha be lenne dugulva az orra de nincs baja a füle teljesen rendben , a beszédjavítóba beszénditió tornát javasoltak de konkrétan le kakilnak jelszóval itt a nyár sok mindetn hozhat mondjuk így is van már most látom ,én nem trambulint vettem hanme gimnasztika labdát azon tudom hasaltatni sőt ha kitámasztom a két lábammal még ugrálhat is rajta :)
39. baumann (válaszként erre: 37. - Chans)
2013. jún. 10. 20:39
Hogy őszinte legyek bövül bövül a szókincsünk folyamatosan ,meglepően :) nagyon sok mindent tanul pl tudta a kérem-kéjem most az addi ide a saláger de nagyon szépen mondja meg az ANYA az is gyönyörűen ejti van halandzsa is bőven de már figyeli a számat és mondja cipő -pipő stb..... gimnasztika labdát vettem neki és próbálkozunk :) de azt is élvezi de valahogy a mozgása is más lett mióta tornáztatom sokkal magabiztosabb meg sokat hintázunk :)
38. zebracsikó (válaszként erre: 36. - Chans)
2013. jún. 10. 17:57
sűrű váladék a füléből???? arra nem gondolsz, hogy átszakadt dobhártya is lehet a háttérben????? hol a gyerekorvos?
37. Chans (válaszként erre: 31. - Baumann)
2013. jún. 10. 13:48
Kedves baumann, azóta mi van veletek? Eltelt egy hónap, hogy haladtok?
36. Chans
2013. jún. 10. 11:56

Sziasztok, jár még erre valaki, látom nem is olyan régen beszélgettetek! Azt hiszem én is megtaláltam a nem beszélésünk okát és sorstársakra találtam bennetek ahogy olvastam a soraitokat! Most péteken megyünk a beszédvizsgálóba mi is!

Előzmények: a kisfiam augusztusban lesz 3 éves, nagyon értelmes édes kisfiú, a korosztályának megfelel a mozgása (szerintem) csak a beszéde nem idult még el. Mondhatni a saját nyelvén kívül nem beszél, halandzsázik egész nap, mutogat megértet mindent. Jelenleg hallás indítást csinálunk nála, mert erős a gyanúm hogy a túlhallás lehet a gond! Voltunk már hallásvizsgálaton többször is (Edukid, Heim Pál), látta már neurológus, fül- orr gégész, fejlesztő, mindenki azt mondta nem autista! Ami még az infohoz tartozik, sokszor / legtöbbször a száján veszi a levegőt, orrhangja van! A fülét többször kipucolták már, erős a gyanum hogy ez is közre játszhat de sok helyről elhajtottak már minket hogy nem is beteges a gyerek nem fogják sem az orrmanduláját bántani sem a fülét felszúrni! Van hogy sűrű váladék folyik a füléből, sokat piszkálja is! Mit tudtok az arcüreg átmosásról? érdemes oda elvinni? Akik a beszédvizsgálóba jártatok / jártok, milyen tapasztalatitok vannak? Milyen gyorsan segít egy logopédus vagy egy gyógytornász?

35. zebracsikó (válaszként erre: 33. - Mokuskas)
2013. máj. 11. 12:52
csak a "negatív tartomány" kifejezés volt félrevezető
34. zebracsikó (válaszként erre: 33. - Mokuskas)
2013. máj. 11. 12:51
:) köszönöm, ismerem a jelenséget.
33. Mokuskas (válaszként erre: 29. - Zebracsikó)
2013. máj. 11. 12:38
Nem akarok pontatlan infót adni ezért javaslom, hogy keres rá a neten a túlhallás ill. a hallásébresztő terápia szóra! Nagyon megdöbbentő, hogy milyen hajszál választ el egy betegnek hitt gyereket az egészségesnek mondottól műtét nélkül!
32. Bcicus (válaszként erre: 9. - Baumann)
2013. máj. 7. 23:58
köszi
31. baumann (válaszként erre: 30. - Zebracsikó)
2013. máj. 7. 23:54
Igen én is nagyon bízom benne :) Ott kérdeztem egy apukát ,hogy mégis mióta járnak ide és észre vett e javulást ,csak jókat monodott pl: kisfia elesett 1-éve de úgy,hogy átharapta a nyelvét és egyszerűen nem akart beszélni ,ide járnak már egy éve szinte az esett óta ,és nagyon szereti a kisfia ! Egy dolog amit kértek otthonra az a trambulin a kicsi fajta ,mivel az ugrálás is segít ott az agyba be indítani valamit ,mikor behívtak minket rá kérdeztem és mondta hogy igen jó dlog és hasznos is ,meg van ez a futóbicikli mert hogy az is az egyensúlyba segít ,na ma be is szereztem egy gyönyörű verdásat neki :) és majd ha nekünk is mondják a jövő héten hogy tényleg kell ez a tarmbulin akkor kap egy olyat is vagy majd jövő hónapban !!
30. zebracsikó (válaszként erre: 17. - Baumann)
2013. máj. 7. 23:24
A torna nagyon sokat fog segíteni, járjatok szorgalmasan, csináljátok rendszeresen! Nagyon szépen fejleszti az idegrendszert és ezzel a beszédet is.
29. zebracsikó (válaszként erre: 25. - Mokuskas)
2013. máj. 7. 23:22
Megkérdezhetem, mit értesz "negatív tartomány" alatt?
28. baumann (válaszként erre: 26. - Mokuskas)
2013. máj. 7. 23:20
Nem vagy erőszakos :) Csak azt szeretnéd nehogy baj legyen ,és köszönöm :) Na igen ettől féltem mindenhol kérdezem hogy nme e autista de minden szakmber csoválja a fejét ,hogy nem nem :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook