Hajnali gondolatok (beszélgetés)
Irigyellek.
43 évig éltem a Mecsek tövében, és most itt Budapesten a szomszéd utca kicsit emelkedős, a közepén kis templomtorony látszik, hát mindig arra visz a lábam és a szívem kicsit átmelegszik.
Csodálatos a Mecsek is.
Sokat jártam az Alföldön is, Miskolctól Szegedig a keleti vidékeken is, de igazából engem is a dimbes~dombos vidék tud feldobni a völgyeivel, a völgyekben megbúvó tavaival, amiket körülölelnek az erőd.
Hát itt Alsón is valami hasonló van kicsiben.
Én amikor az Őrségben voltam, a szállásunkat cserépkályhával fűtötték.
Tartotta a meleget rendesen. A fát nem sajnálták, a szép tavaszi időben is befűtöttek már délután. Nem rakták tele a kályhát, de kellemes langyosság volt éjszaka is, reggel is.
Évivel értek egyet. A gyászt meg kell élni. És tényleg tompul idővel.
A cica is sokat segít. Én is megtapasztaltam.
Ugyan. :-)
Nem lehet ezt siettetni, de lassan-lassan majd megnyugszik a lelkecskéd.
Szomorkás reggeli időtöltés, de szerintem nagyon helyénvaló dolog, a gyásznak, az elvesztés gondolatának, feldolgozásának teret kell engedni. "Természetes" az hogy fáj. Nyilván sosem felejted őt el, mindig is veled lesz gondolatban. De később nem lesz már fájdalmas rá gondolni. Viszont örökre szép emlék marad.
Elnézést, nem vagyok napkeleti bölcs. Csak így gondolom, én is így szoktam feldolgozni az ilyen-olyan veszteségeket. Teret hagyva neki, sosem elfojtva.
A cica egyébként nagyon sokat segít. :-)
Hát igen. A biológiai óra felborogatása az állítólag több év alatt már kimutathatóan is kártékony a szervezetre.
Az alvás megvonás az meg kifejezett "dili", olyannyira, hogy azt még kínzó eszközként is lehet akár alkalmazni. :-)
Nade mondjuk nem pont megvonás, csak folytonos kialvatlanság - nahát az sem a legjobb. Mindenfajta bajt okoz. Tudom, te is rossz alvó vagy, nem kell ezt részletezni.
Nem tudom, mire érted a megszokást.
Az alvás mennyiségre, a benti hőmérsékletre, a fűtési technikákra, vidék-Pest viszonylatára, kb. csak ezt nem tudom most így eldönteni. :-)
Óriási. :-)
Még iccakai fűtéssel is sokkal jobb, mint Pest. Hát már csak ezért az egyért is érdemes oda orientálódnod. Meg még mennyi minden más is van... :-)
Szép napot!
Átalakulóban van - már megint - a reggeli rutinom.
Itt Alsón teljesen más a forgatókönyv, mint Pesten, így itt szinte kockásra alszom a fejem, nyugisabban ébredek és szebb a napom.
Hát még ha fűteni sem kell amjd felkelnem éjszak!
Na, az nekem se ment. Az idősgondozós korszakomban éjszakáztam, szintén 12 órát. Bátran bevállaltam, tekintve hogy éjjel könnyen fenn bírok maradni.
És akkor speciel igen jól is jött, hogy én is minden kis zajra, mozgásra azonnal felébredek. Le lehetett dőlni éppenséggel, nade folyton fel kellett ugrálni, és mindezek után nekem sem sikerült nappal aludni, makacs lehet a bio órám. :-)
Hát ez nekem nem gyött be.
A fiam meg már sok éve 24-48 órázik, sőt leginkább 24-24, ő meg jól bírja a gyűrődést. Újabban, ha reggel jön haza, akkor még elmegy kutyát sétáltatni. :-)