Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hajnalban 3x riasztott egymás után a légzésfigyelő (Angelcare ac300) nagyon megijedtem. Honnan tudom, hogy valós? fórum

Hajnalban 3x riasztott egymás után a légzésfigyelő (Angelcare ac300) nagyon megijedtem. Honnan tudom, hogy valós? (tudásbázis kérdés)


1 2
32. Silu
2014. jan. 31. 09:40

Sziasztok, vki közületek használ esetleg Snuza Go vagy Snuza Halo csíptetős légzésfigyelőt?

ikreim vannak, most 4 és fél hónaposak..kb. 2 és fél hónapja használom, de azóta a fiamnál jó párszor beriasztott már....akkor kicseréltem a 2 gyerek között a figyelőt...a rezgőset raktam a fiamra..az is becsipogott már nála...rezgett is..mostanában néha meggajdul az éjjel is csipogott, rezgett....elképzelhető hogy az elem miatt van? egyszer azt mutatja cseréljem ki, kikapcsolom..bekapcsolom újra akkor megint zöldnek jelzi...reggel kivettem az ágyból pirosan villogott megint....

már tökre beparázom magam hogy mi a fene van...ja és minden riasztásnál mentem oda simogattam ébredezett, azt sem tudta minek keltem fel már megint.....sokat szokott mozogni is, vagy ha nagyon mélyen alszik alig láthatóan veszi a levegőt...lehet ez nem elég a ketyerének????


na bocsi hogy ilyen hosszú voltam....


ui..a kislánynál lekopogom eddig sosem jelzett...mondjuk őt ha lerakom aludni akkor nem ficánkol..max éjjel kúszik a sarokba....

31. Rita_G
2014. jan. 2. 12:15
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata arról, hogy az Angelcare akkor is (jól) működik-e, ha a baba pólyában van? Még nem aktuális, csak készülődünk... :)
30. bf5264a5b9 (válaszként erre: 29. - Anduska80)
2010. jún. 12. 22:28
Nekünk volt pelenkára csatolhatós. Azt mondta a kórházban a dokinéni a kivizsgálásnál, hogy éjszakai alvásnál használhatónak tartja, de utazásnál és egyéb helyeken, ahol rázkódik a baba nem, mert a hasa ugyanúgy nekiérhet a szenzornak, mintha lélegezne... Kb. 3 hónapig használtuk még egyébként, mikor a babakocsiban elaludt a kisfiam (a biztonság kedvéért), persze ott ült mellette végig valaki, és figylte is emellett.
2010. jún. 10. 13:02
Baby Controll tényleg jobb,mint az Angelcare,nagyobb a felület,ezért kevesebb a téves riasztás.Nekünk még a pelenkára csatolható mobil légzésfigyelőt ajánlották,nem próbáltuk,de nem hallottam sok jót róla.
2010. jún. 9. 09:50
Ja még azt elfelejtettem, hogy mi Baby Controll-t használunk, olyat mint ami a Heim Pálba is van, nekem akkor ezt ajánlották és bevált!
2010. jún. 9. 09:49

Hát azt a rázást azért ne úgy képzeljétek el, mint, hogy elkaptam a grabancát és ráztam, mint egy örült! Dehogy....:) szép finoman! Az újraélesztő tanfolyam tényleg nagyon jó dolog és aki teheti vegyen rajta részt hiszen, soha nem tudhatjuk mit hoz az élet és lehet,hogy egy teljesen más szituációba szükség lehet rá! Én ezt tanulom szóval, nekem nem újdonság, de lélekjelenlét is kell hozzá! Örülök, hogy mindenkinek végülis jól végződött a története, én sajnos hallottam nagyon rosszakat is, borzalmas lehet egy szülőnek elveszteni a gyermekét, kívánok, hogy senkivel ne történjen ilyesmi!

Szép napot mindenkinek!

26. Hedi13
2010. jún. 9. 09:34

Nekünk is Angelcare van, egyszer riasztott be egyik reggel, mikor visszatettem aludni a kisfiam. Odaugrottam és megráztam picit, felsírt. Nem tudom, hogy attól vett -e újra levegőt, hogy megrázogattam, vagy amúgy is lélegzett és a gép jelzett be rosszul. Percekig remegtem utána, nagyon rossz volt.

Csak azt tudom javasolni, hogy figyeld a babád nagyon és ha előfordul még többször a riasztás, vidd el orvoshoz. Vesztenivalód nincs vele, én így tennék.

25. Vikianya (válaszként erre: 24. - Heni86)
2010. jún. 8. 23:04
mi kölcsön kaptuk, nem saját
24. Heni86
2010. jún. 8. 23:02

Helló!


Nekem most 15 hónapos a kisfiam de per-pill ő is Angelcare légzésfigyelőn alszik.

Egyszer riasztott úgy 4-6 hetes kora körül pont hajnali 4 órakor (akkor van a legmélyebb alvási fázis) és biztos valós volt mert azóta se riasztott egyszer se! Szép finomat felébresztgettem mert rázni tényleg nem szabad. Ha sűrűn riaszt és tuti téves akkor szerintem is az érzékenységen kellene állítani mert az elemet másképp jelzi.


Óvatosnak lenni pedig mindig érdemes! :)) Ha már van akkor szerintem legalább 1-1,5 éves koráig használjátok legalább éjjelente.

2010. jún. 8. 21:55
Mi voltunk alvásvizsgálaton, ahol semmi kórosat nem találtak. Használjuk az AngelCare-t, és egyszer sem riasztott be. Most a héten tölti lányom a 6 hónapot. Szerintetek érdemes még óvatosnak lenni, vagy most már fellélegezhetünk?
2010. jún. 8. 21:41
Sziasztok!Nálunk is rengetegszer jelzett a légzésfigyelő,nagyon megijedtünk,már aludni sem mertünk a párommal,sőtt nekem még bordatörésem is volt,úgy rohantam a kiságyhoz.Mi is voltunk a Heim Pálban 1hétig+bölcsőhalálszűrésen is.Szegény kisfiamat jól megkínozták,én kikészültem,megállapították,hogy refluxa van,amit sejtettünk hiszen rengeteget bukott.A kórházban is jelzett a légzésfigyelő,természetes ott is bepánikoltam,de megtanítottak mit kell figyeljek,bőrszín,mellkasemelkedés stb.Rázni nem szabad,komoly sérüléseket okozhatsz egy kisbabánál és még börtönbe is kerülhetsz miatta,ezt mondták.Minden hónap első vagy utolsó,nem tudom pontosan,péntekjén van egy tanfolyam,ahol megtanítanak újraéleszteni.Szerintem érdemes elmenni.Azt is mondták,nekünk is angelcare készülékünk van,hogy a legtöbb probléma,ezekkel van.Remélem tudtam segíteni.
2010. jún. 8. 21:40
Sziasztok!Nálunk is rengetegszer jelzett a légzésfigyelő,nagyon megijedtünk,már aludni sem mertünk a párommal,sőtt nekem még bordatörésem is volt,úgy rohantam a kiságyhoz.Mi is voltunk a Heim Pálban 1hétig+bölcsőhalálszűrésen is.Szegény kisfiamat jól megkínozták,én kikészültem,megállapították,hogy refluxa van,amit sejtettünk hiszen rengeteget bukott.A kórházban is jelzett a légzésfigyelő,természetes ott is bepánikoltam,de megtanítottak mit kell figyeljek,bőrszín,mellkasemelkedés stb.Rázni nem szabad,komoly sérüléseket okozhatsz egy kisbabánál és még börtönbe is kerülhetsz miatta,ezt mondták.Minden hónap első vagy utolsó,nem tudom pontosan,péntekjén van egy tanfolyam,ahol megtanítanak újraéleszteni.Szerintem érdemes elmenni.Azt is mondták,nekünk is angelcare készülékünk van,hogy a legtöbb probléma,ezekkel van.Remélem tudtam segítni.
2010. jún. 8. 21:25

Szia!


Nekem már 14 hónapos a pici lányom, de 1 éves koráig alatta volt a figyelő. Sokszor tényleg csak tévesen riaszt, mert lemászik stb., de nálunk is volt olyan, hogy mire odaértem, aludt a helyén, mint a kisangyal, de sosem lehet tudni, hogy nem a csipogás hatására kezdett-e el újra levegőt venni... Én nagyon a figyelő mellett vagyok, pedig a kicsi már a 3. gyermekem... inkább riasszon, minthogy baj legyen...

2010. jún. 8. 21:20

Nekünk volt Angelcare, többször pittyegett tévesen, de a cérna akkor szakadt el, mikor egy éjszaka egymás után 7-szer riasztott. Akkor 3 hónapos volt a kisfiam, be is vittük kórházba kivizsgálásra, volt alváslabor is. A riasztás az orvos szerint téves volt, mert a gyereknek semmi baja nem volt, az alváslabor sem mutatott kórosat.

Mi vettünk egy másik típusú légzésfigyelőt, most 16 hónapos a kisfiam, éjszakára még használjuk, de eddig egyszer sem riasztott (feláll a kiságyban, kiforog a szélére, mégsem érzékeli a légzését).

18. benvik (válaszként erre: 17. - Mummoska11)
2010. jún. 8. 21:03
A lányomnál 2,5éves koráig használtuk. Elfért a matrac alatt, és arra is jó volt, hogy azonnal lebukott, ha alvás helyett inkább kimászott játszani:-) Akkor kapta meg az öccse az ággyal együtt. Alatta is addig marad, ameddig ki nem növi az ágyat.
2010. jún. 8. 20:44

Sziasztok! Nem akarok senkit sem ijesztgetni, csak gondoltam leírom a történetünk, ami szerencsére jól végződött és ma van egy 20 hónapos, gyönyörűséges kislányom!:)

A mi történetünk úgy kezdődött, hogy már pár napos korától kezdve sokat sípolt a légzésfigyelőnk és mindig oda mentem kicsit megébresztettem , amikor láttam, hogy mocorog hagytam tovább aludni! Ez ment kb. majdnem minden nap! Aztán 1 hónapos volt amikor, egyik éjjel olyan 00:15 körül ültem a számítógép előtt, párom TV-t nézett ismét sípolt, oda mentem megint kicsit megrázogattam, minden rendben volt, vissza is ültem a gép elé, majd kb. 2-3 perc múlva ismét sípolt és akkor oda mentem és már nem ébredt a drágám! Ráztam, pofoztam, de semmi nem történt! Felkaptam, ráztam, pofoztam semmi és kb. ez így ment egy jó darabig, nem akarok hülyeséget írni, mert akkor örökké valóságnak tünt, de olyan 20-25 mp. -ig! Csak felvoltak akadva a szemei, torz volt a kisarca, szörnyű volt! Aztán végre kinyitotta a szemét, magához tért de vissza is aludt egyből!Felhívtam a doktornőt, mondta, hogy menjünk be hozzá másnap és ad beutalót Pestre kivizsgálásra!

Hát másnap este 20:30 körül fogtam a kezembe Vandát, evett előtte és épp végeztünk a böfiztetéssel, amikor egyszer csak elájult , mert egyik pillanatban nyitva volt a szeme, a következő pillanatba meg már megint tónustalan volt, torz arc, fennakadt szemek! Ismét felpofoztam, akkor nem tartott sokáig szerencsére pár másodperc után magához tért!

Ismét felhívtam az orvost, aki azonnal az ügyeletre küldött minket, mondanom sem kell teljesen hülyének néztek, de azért beküldtek minket a kórházba! Na ott kezdődött aztán ám csak maga a pokol, teljesen bolondnak néztek, nem hitték el, hogy mi történt, és azt mondták fiatal vagyok, első baba és biztos túl reagálom. . . . . . gondolhatjátok mennyire voltam ideges! Aztán amikor ott is elkezdtek jönni a tünetek még akkor is azt mondták ez még semmi, ilyenkor ne bántsam had aludjon szegényke! Ja mondom persze végülis az teljesen normál, ha a gyerek pulzusa nyugalmi állapotba 180-200, a véroxigén szintje leesik 80% alá! Egy folytában sípolt a kórházi gép de akkor sem igazán izgatta őket! Azt mondták dobjam ki a légzésfigyelő, mert sz@r és csak feleslegesen ijesztget! Aztán 1 hét megfigyelés után haza jöhettünk, és felküldtek minket Pestre a Heim Pálba! 1 hónapot kellett várnunk, mert csak így tudtak időpontot adni! De 1 hónap alatt egyszer sem sípolt a légzésfigyelő, már kezdtem megnyugodni, hogy végre semmi gond nem lesz. . . . . ! Felmentünk Pestre és hát szegényemet jól megkínozták, kiderült, amíg ott aludtunk egy éjszaka alatt 6szor volt légzés kimaradása, ebből 4 megközelítettem a kórósat! Ezen felül reflux betegsége van , nem látványos, mert általában ugye bukással jár, de Vanda abszolút nem bukott, mondta doktornő, hogy sajnos ez sokszor észrevétlen tud maradni! Megállapították, hogy fejletlen a légzése, ezért aktív, passzív tornára kell járnunk és 1 hónap múlva ismét vihettük Pestre! Akkor már minden rendben volt vagyis , akkor is voltak légzés kimaradások, de már nem volt kóros! Aztán ahogy teltek a hónapok egyre kevesebbet sípolt, sajnos ezen más nem nagyon tud segíteni, csak az idő, jah meg a torna!

Bocs, hogy ez ilyen hosszúra sikerült, de így is próbáltam röviden összefoglalni!

Jah és mielőtt elfelejtem, mi még ma is használjuk a légzésfigyelőt, bár már nagyon régóta nem riasztott (kopp-kopp-kopp), azért mégis csak biztonságérzetet ad, hogy alatta van és addig használni is fogjuk, míg ki nem növi az ágyat! Bárkinek bármi kérdése van nyugodtan írjon, szívesen segítek, mert tudom, hogy nagyon rossz!

16. benvik (válaszként erre: 15. - Revesz.reka)
2010. jún. 8. 20:31
Nekünk 3-on van az érzékenység. A babánk 2850-el született, a másik 2990-el. Tehát nem nagy babák, mégsem volt gond. A matrac csak 7 cm vastag lehet max. A lányomnál első nap volt téves riasztás, akkor állított a férjem az érzékenységen, azóta is így van. Azóta még szintén a lányomnál riasztott 5 hónapos korában éjszaka, és sajnos valós volt a dolog, mert akkor tért magához, amikor tényleg megráztam. Az orvos csak annyit mondott, előfordul, örüljek, hogy vettem légzésfigyelőt. A fiam most lesz 9 hónapos, nála még soha nem riasztott. Illetve elég sokszor van tesztelve, amikor hülye anyja nem kapcsolja ki:-))))
15. revesz.reka (válaszként erre: 14. - Bancsa1981)
2010. jún. 8. 20:20

2530grammal született 35 hétre, a kórházban benn voltunk még 2 hétig, ott nem mondták, hogy lett volna baj a légzésével. Lehet akkor, hogy a súlya nem elég nagy? Utolso mérés alapján 3100gramm.


az ágy közepén feküdt, ugyhogy azzal nem lehet probléma hogy lemászott.


hányasra kell állitani az érzékenységet? eddig 3,5ön volt kb, most feltekertem 4re.


Mit jelent a tul vastag matrac? De ha ez a probléma, akkor sűrűbben riasztana, nem?


Az elem merülését jelezheti, hogy 2 pittyenésnek néha teljesen más hangja van?

2010. jún. 8. 20:04

Szia! Van pár lehetséges magyarázat:

1. Túl vastag a matrac (nekünk ez volt).

2. Lemászik róla (ilyen is volt).

3. Hajnalban alszanak a legmélyebben, van, hogy csak "pihegnek", nem érzékeli a könnyű súlyukat (ez főleg a kis súlyú babáknál van).

Próbálj állítani az érzékenységen, cseréld ki az elemeket (ha merül, akkor nem egészen úgy pittyeg egyébként). Ha egy bizonyos pózban alszik a babád (pl. az ágy bal oldalán), ahhoz igazítsd a légzésfigyelő lapját.


Nem feltétlenül kell megráznod a babát, mert csak megijed, én belefújtam az arcába, mikor eleinte besípolt. Arra is megriad picit, de kíméletesebb, mint a rázogatás.


Remélem tudtam segíteni valamelyik tippel, és nem tűntem okoskodónak:)

2010. jún. 8. 19:48

Szia.

Állíts az érzékenységen és megoldódik a dolog. Mi is így jártunk első éjjel, amikor hazahoztuk a kislányomat... Állítottunk rajta és azóta - 11 hónap - egyszer sem riasztott... Kop-kop!

:-)

Jó egészséget!

2010. jún. 8. 19:43

Nálunk is volt már 2x riasztás. Azért, mert egyik nap keveset aludt és másnap nagyon mély alvással igyekezett bepótolni, de az első(15mp utáni) csippanásra vett levegőt babuka. Én meg ott ugráltam, mint pók a falon. Ha esetleg az ágy sarkába mászik a gyerek, nálunk akkor is érzékeli a légzését.

Elem merülésekor is így jelez, ezért érdemes erre is figyelned.

11. vikasz (válaszként erre: 4. - Revesz.reka)
2010. jún. 8. 19:34
Nálunk ugyanez volt. Szerintem egy darabig nem vett levegőt a picid. A kislányomnál legalábbis az volt a riasztások oka.
2010. jún. 8. 19:22
Nekünk tegnap este volt először, fogalmam sincs miért, de jól megráztam a gyereket, többet nem riasztott, de a szívem leállt hirtelen. Egyet pittyent aztán beriasztott de hamar abba maradt, gondolom felébredt, vagy legalább is feljebb. Elemes probléma nekünk is volt de az más volt.
2010. jún. 8. 19:09

ha a gyerek lemászik az érzékelőkről, akkor is előfordulhat. egy-egy párna két oldalra, vagy valami nagyobb plüss játék és nem mászik tovább :)


igen, az elemre is figyelni kell.

2010. jún. 8. 19:03
Nekem akkor csinált ilyet, amikor a gyerekem kiforgott az ágy szérlére. Nem úgy érzékelte a gép, vagy csak minden 3.-at, és csipogott. én tettem a gyerek meg a rács közé egy párnát. Azóta semmi gond! Egyszer sem riasztott.
2010. jún. 8. 19:01
Szia!Ugyanez volt,enis azt hittem hogy merul az elem mert felhivtak ra a figyelmem,kicsereltem es sipolt ha kellett ha nem.igyhat nem is hasznaltam tobbet.szegeny gyereket allandoan felvertem az alvasbol mert jelzett,o meg csak nezett mivan:):)
2010. jún. 8. 19:01
Lehet hogy túl érzékenyre van állítva, nekünk ez volt a baj. Tudom milyen érzés:-(
2010. jún. 8. 18:59
Nekünk ugyan ilyen van.Akkor csinálja ezt,amikor merül az elem .Még nem jelzi a led,de már nem jól érzékel.Cseréld ki az elemet és megjavul!
2010. jún. 8. 18:59
de ahogy hozzáérek, rendesen veszi a levegőt, szuszog meg minden.. valakinek hasonló tapasztalatok?
2010. jún. 8. 18:58
megijedtem:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook