Hagymás pite recept

A Hagymás pite hozzávalói:
15 dkg liszt
1 mk só
5 dkg vaj
5 dkg zsír
3 ek tej
8 szelet bacon
5 fej vöröshagyma
3 db tojás
2 dl tejföl
csipetnyi bors
1 tk snidling
1 mk kömény


A Hagymás pite elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, zsírral, sóval, végül a tejjel. Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is jusson, majd szárazbabot öntünk bele, hogy a tészta szép sima maradjon sütés után. Előmelegített, forró sütőben sütjük 15-20 percig. A szalonnát piros, ropogósra sütjük egy serpenyőben, majd kiszedjük belőle. A zsiradékon megpároljuk a vékonyra felszeletelt hagymát. A felvert tojásba belekeverjük a hagymát, a szalonnát, a tejfölt, a finomra aprított snidlinget és egy csipetnyi borsot, végül a tésztára öntjük és alacsony hőfokon 30 alatt készre sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A hagymás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook