Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Hagymás-mazsolás rizs recept

Hagymás-mazsolás rizs recept

Elkészítési idő 20 perc

A Hagymás-mazsolás rizs hozzávalói:
100 g mazsola (magnélküli)

bors
olaj
2 fej vöröshagyma
2 tasak gyorsrizs
ételízesítő


A Hagymás-mazsolás rizs elkészítési módja:
Először a mazsolát vetjük alá egy szokatlan tortúrának: forrásban lévő, erősen sós-borsos vízben gömböcökké főzzük őket. Közben egy akkora teflonedényben, amiben majd az egész cucc kényelmesen elüldögélhet, az olajon üvegesre és aranysárgára pirítjuk a hagymát. Ha elkészült, hozzákeverjük az elképedt mazsolát, majd a dobozon lévő utasítás szerint megfőzött és kis ételízesítővel felturbózott rizst is. Isteni köret, főleg nanászos-tejszínes csirkéhez, de minden egyéb húsételhez is.

Sokszor csinálom vendégeknek, mindig óriási sikerrel. Bár annyi tízezresem lenne, ahányan már elkérték tőlem ezt a receptet... :)


Kategória: Köretek receptjei


A hagymás-mazsolás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook