Habos pite recept

A Habos pite hozzávalói:
18 dkg margarin
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 dkg cukor
4 db tojás (csak a fehérje kell bele)
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
vaniliás cukor


A Habos pite elkészítési módja:
A 18 dkg margarint, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 6 dkg cukrot egymáshoz adva tovább verjük,,gyúrjuk, majd egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. A tésztát megkenjük valamilyen savanykás lekvárral, s előmelegített sütőben, kis fokozaton 10 percig sütjük. Amíg a tészta sül, 4 tojásfehérjét habbá verünk, majd a 20 dkg porcukrot hozzáadva tovább verjük, amíg kemény massza nem lesz. Ezt a masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, s a teteját meghintjük darált dióval. Ezt követően visszatesszük a sütőbe, s kis fokozaton addig sütjük, amíg a hab megkeményedik. Ha kihűlt, négyszögletes darabokra vágjuk, s vaníliás cukorral szórjuk meg a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook