Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos-burgonyás pogácsa recept

Sajtos-burgonyás pogácsa recept

A Sajtos-burgonyás pogácsa hozzávalói:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 evőkanál tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
20 dkg főtt tört burgonya,
2 evőkanál tej,
1 kockacukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
2 kávékanál só


A Sajtos-burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, margarint, tejfölt, 5 dkg sajtot, a főtt tört buronyát, és a 2 evőkanál tejben 1 kockacukorral felfuttatott élesztőt, 1 tojássárgáját, 2 kávéskanál sót összedolgozzuk. 3-szor kinyújtjuk, hajtogatjuk, közben fél-fél órát pihentetjük. Apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-burgonyás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook