Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Habkönnyű csokoládékrém recept

Habkönnyű csokoládékrém recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Habkönnyű csokoládékrém hozzávalói:
• 1 tojásfehérje
• 3 evőkanál natúr kakaópor, vagy Norbi instant kakaó
• folyékony édesítő ízlés szerint


A Habkönnyű csokoládékrém elkészítési módja:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd ehhez óvatosan keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt. Nagyon könnyű, csokiízű habot kapsz. Egyetlen hátránya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojáshab egy idő után összeesik. Szerencsére ez a körülmény nálunk még egyszer sem okozott problémát — annál inkább az utánpótlás.

Igaz, nem önálló étel (bár puding helyett én szívesen kanalazom), viszont egy csomó más finomság alapja lehel.
Larának például a palacsintába töltött változat nagyon bejön.
Arra mindig ügyelj, hogy csak natúr kakaóport használj, a különféle granulátumokat ugyanis telenyomják répacukorral.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A habkönnyű csokoládékrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook