Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem? fórum

Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. okt. 5. 11:07
Nagyon jól sikerült a torta!!!Nagy sikere volt!!
36. MelisUK (válaszként erre: 33. - Hanyatka85)
2011. okt. 5. 10:07
A whole milk-re gondoltam, csak hirtelen nem jutott eszembe a neve. :)
2011. szept. 29. 11:45

Nos Elmea Double t vettem.Most robot géppel kikeveretem eddig úgy néz ki jóóóó.Kemény várok vele délutánig hogy milyen marad az állaga.



Köszönöm mindenkinek a hozzá szólását.

Holnap este sütéééééééssssssssss

34. c3f39fd03b (válaszként erre: 23. - MelisUK)
2011. szept. 29. 09:26
:-) A Knorrnak se......
33. hanyatka85 (válaszként erre: 31. - MelisUK)
2011. szept. 28. 16:01
a full fat eset még nem kóstoltuk a többit már igen
32. hanyatka85 (válaszként erre: 31. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:59

tejem az van ....

whole milk 3,6g

31. MelisUK (válaszként erre: 30. - D@nu)
2011. szept. 28. 15:56

Most néztem utána, a double cream-ben 48% zsírtartalom van. Nem semmi! Eddig soha nem néztem.

Itt a tejekben is magas a zsírtartalom. Hogy pontosan mennyi, azt nem tudom megmondani, mert épp nincs itthon tejünk, de eszméletlen jó íze van a full fat milk-nek. Persze van skimmed, semi-skimmed és még 1%-os tej is. De a full fat-eset érdemes kipróbálni. Az után pl az 1%-osnak nincs is tej íze, olyan, mint a víz. :)

30. d@nu (válaszként erre: 29. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:44

Nincs sajnos. Sőt, habtejszínből is csak 30%-os van az üzletekben, állítólag 40-est talán a metroban lehet kapni, de én nem járok oda. A double pedig elvileg még ennél is zsírosabb, 40% fölötti. Ha egyszer eljutok "a szigetre", tuti, hogy hozok és kipróbálom. :D

Egyébként én is csak egyfélét használok: mindenhez 30-ast. :))

29. MelisUK (válaszként erre: 28. - D@nu)
2011. szept. 28. 15:34

A Knorr-on nekem az van, hogy 100ml-ben 33g zsír van, azaz 33%. Azért szeretem ezt használni, mert ez mindenre jó: whipping, cooking, pouring.

Nálunk pl whipping cream-et nem lehet mindenhol venni. :) Tényleg nincs nálatok double cream? Érdekes. :) Nem gondoltam volna. Nálunk olyan is van, hogy creme fraiche. Ezt használtam régen tejföl helyett. Mára viszont mindent a Knorr tejszínnel készítek. :)

28. d@nu (válaszként erre: 22. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:28

Nálatok nincs a tejszíneken feltüntetve, hogy hány % zsírtartalmú?

Angol nyelvű receptekben 3féle tejszínnel szoktam találkozni, eszerint a single a főzőtejszín, a whipping a habtejszín, a double pedig az, ami nálunk nincs :/, egy extra-zsíros tejszín.

2011. szept. 28. 15:26
Mi mindig kocsival látogatjuk meg a szüleinket, olyankor mindig hozunk ki fagyasztott gesztenyepürét is, szalonnát, piros aranyat. :)
26. hanyatka85 (válaszként erre: 24. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:23
gesztenye püré nincs amúgy itt kint csak dobozba (olyan mint a konzerv)van bent amit pürésíteni és ízesíteni kell
25. hanyatka85 (válaszként erre: 24. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:22

januárban hoztunk ki gesztenye masszát.azt még úgy mentettem meg... :)


netes recept alapján csinálom majd..

2011. szept. 28. 15:20
Amúgy csak nem a gesztenye kockás sütit készíted torta formájában? Az nagyon fincsi! Amúgy gesztenyepürét tudsz valahonnan beszerezni? Én azt nem találtam még sehol, így én készítem.
23. MelisUK (válaszként erre: 21. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 15:18
Ne sajnáld, a hulalának köze sincs a tejszínhez, ízre sem és összetételre sem.
22. MelisUK (válaszként erre: 16. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 15:17

Oksi, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Én régebben a single cream-et próbáltam felverni, a boltban megkérdeztem, hogy melyiket lehet felverni és ezt ajánlották. Skóttól ilyet kérdezni mondjuk butaság volt, a legtöbbjüknek egész életében nem ér liszt se a kezéhez. :)


Itt egy link a Knorr-ról, amit én használok:


http://tinyurl pont com/6bubgr2 (túl hosszú a kép linkje és a hoxa nem engedi a linkrövidítőket, a pont helyett tényleges . -ot tegyél.)


Azért szeretem ezt, mert felbontás után több mint egy hétig is eláll, fogalmam sincs meddig, de még eddig sose ment tönkre. Ezzel készítem a gyümölcs levestől kezdve a mindenféle habart ételeket, ezzel készítem a tejszínes ananászos csirkét, a tejszínes gombás húsokat, egyszerűen folyamatos kelléke a konyhámnak. Ja, és olcsóbb, mint a double cream. Csak igazság szerint fogalmam sincs, hogy a Booker-en kívül hol lehet még venni.

21. hanyatka85 (válaszként erre: 19. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:17
sajna nem :((
20. d@nu (válaszként erre: 17. - C3f39fd03b)
2011. szept. 28. 15:12
Persze, hogy nem kell hozzá fixáló, hiszen gyárilag benne van...
2011. szept. 28. 15:10
Nem lehet Hulalát venni Skóciában. :)
18. c3f39fd03b (válaszként erre: 9. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 15:06
Ja...Így nehéz lesz...Bár lehet,hogy a Hulala világmárka :-))
17. c3f39fd03b (válaszként erre: 1. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 15:05
Én a Hulala tejszínt ajánlom neked,ahhoz nekem eddig még nem kellet fixáló,nagyon klasszul fel lehet verni simán is.
16. hanyatka85 (válaszként erre: 14. - MelisUK)
2011. szept. 28. 15:04

:) köszönöm.


lemegyek a boltba veszek double krémet tesztelni :D

15. hanyatka85 (válaszként erre: 13. - Ef2f473e6d)
2011. szept. 28. 15:02

aznap délután fogyasztjuk el!! :))))))



Köszönöm a válaszaitokat!


Ha nem sikerül akkor legfeljebb vajas krémet teszek bele..... :))))))))))))))

14. MelisUK (válaszként erre: 11. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 15:02
A double cream az, amit fel tudsz verni. Én Knorr-os tartós double cream-et szoktam venni, de ez normál boltban nem hiszem hogy van. (Nagykereskedőknek való boltban szoktunk vásárolni.) Normál double cream-et még nem próbáltam meg felverni, de annak is működnie kell. Ha félsz, hogy összeesik, akkor cukorral verj fel egy kis sajtkrémet, mint pl a Philadelphia, majd a felvert double cream-edhez add hozzá és verd tovább azzal is.
2011. szept. 28. 14:56
Gondolom nem több napig fog állni a torta:),hidd el nincs szükség rá:)
12. Judy86 (válaszként erre: 11. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 14:55
ezt nem tudom, mindig tescosat veszek...
11. hanyatka85 (válaszként erre: 10. - Judy86)
2011. szept. 28. 14:52
az a DOUBLE vagy a Single??? annyi problámám van még hogy faluba lakunk és városba addig már nem megyünk be.itt "COOP"....van csak
10. Judy86 (válaszként erre: 9. - Hanyatka85)
2011. szept. 28. 14:50
akkor zselé...azt kapsz a tescoba...de az itteni tejszínek nagyon jók én a tescosat veszem (a zöldet) és mindig jó fix nélkül....
9. hanyatka85 (válaszként erre: 7. - Judy86)
2011. szept. 28. 14:47
Skócia...ami volt lengyel bolt megszünt a városba.... :(
8. hanyatka85 (válaszként erre: 6. - 1d1983f461)
2011. szept. 28. 14:47
az még megoldható.....
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook