Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha állandóan alacsony a vércukor szint, és jelentős mellette a túlsúly, mit lehet tenni? fórum

Ha állandóan alacsony a vércukor szint, és jelentős mellette a túlsúly, mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)


1 2
53. Mari20
2010. szept. 20. 11:53

szia drága

furcsa lesz a válaszom


de önfejlesztésbe kezdj, ismerd meg a tested, lelked, addig is sok nyers zöldséget és gyümölcsöt egyél ( van benne cukor)

és az idáig megett táplálékaid felére próbálj ráálni, de egy pajzsmirigy vérvételt végeztess el magaddal, ez a pici mirigy tartja szinten/ vagy fogyaszt....


józsef kft 26 édesviz könyvesboltba minden könyv azért van hogy tudást adjon neked


agykontroll tanfolyam azért van hogy segitsen neked megtanulni használni a képességeidet...


ha van magadba vetett HITed meg fogsz gyógyulni és le fogod adni a felesleget, csak van egy pár szabály amit meg kéne ismerned.....


sok sikert az önfelfedezésbe....


ha kérdésed van rám számithatsz....

52. BioCica (válaszként erre: 5. - Mese)
2010. szept. 6. 11:44

Ha magas az inzulinszinted, akkor inzulin rezisztenciád van, és ez áll a hízás/nem fogyás hátterében.

Sajnos ezzel nem foglalkoznak, mert a terheléses vércukor vizsgálaton csak a vércukor értékét nézik, de az inzulinét nem.

Én úgy tudom, hogy terheléses inzulin vizsgálatot magán laborban lehet csináltatni (már másnapra megvan az eredmény), de esetleg meg lehet érdeklődni, hogy az SZTK-ban is csinálnak-e ilyen jellegű vérvételt.

Én jártam 2 különböző endokrinológusnál (egyik magán), másik SZTK orvos és mikor megkérdeztem az SZTK orvost, h szerinte van-e inzulin rezisztenciám (IR), akkor elbizonytalanodva nézett, majd átment a másik vizsgálóba, h megkonzultálja a másik orvossal és mikor visszajött, mondta, h szerinte nincs. Elmentem egy magán orvoshoz a leletemmel, aki ránézett és mondta, hogy van IR-em, de enyhe és már adta is rá a gyógyszert (Merckformin), amitől beindult a fogyásom.

Esetleg más jellegű problémád nincs? Pl. szőrösödés, menstruáció kimaradás, stb.?

Egyébként az alacsony vércukorszintet pont a cukros ételek váltják ki, én ezt már sokszor megtapasztaltam saját magamon. Ha cukros/szénhidrát tartalmő dolgot eszel, akkor ugye hirtelen felszalad a vércukrod, ami azt eredményezi, hogy az inzulinod elkezd utána loholni, hogy vissza hozza a normál szintre. Igen ám, de mivel az IR-ben "szenvedő" betegeknek több inzulint termel a hasnyálmirigye, mint amennyi szükséges a normál vércukor szinthez, ezért marad felhasználatlan inzulin a vérben, ami nagyon szépen kimutatható a 120 perces terheléses vizsgálatnál. Viszont ha már csináltatsz (és az általad leírtak alapján én ezt javaslom), akkor legalább 3 pontos (0-60-120 perc) terheléses inzulin tesztet csináltass, mert akkor kapja az orvos a legpontosabb képet. De diétázni kell és ez a lényeg! Teljesen el kell felejtened a fehér liszttel, cukorral készült ételeket, helyette sok zöldséget, sok alacsony GI-s gyümölcsöt kell fogyasztanod és amennyiben kiderül, hogy IR-ed van, lényegében úgy kell élned, mint a diabéteszeseknek. Ez a betegség nem gyógyítható, de szinten tartható a gyógyszerrel és a diétával.

Azok a lányok, fiúk, akik elkezdték szedni a gyógyszert és betartották a diétát, nagyon szépen lefogytak. És nem éhezni kell, hanem jól kell enni!

Én 20 kg-ot adtam le a Norbi diétával és tudom, h milyen nehéz leadni a kilókat, de ha jól eszel, akkor nem leszel éhes! A szénhidrát evésektől jön az emberre a falási roham, no és az alacsony vércukor szint...

Szép napot! :-)

51. a9986bef96 (válaszként erre: 50. - Mese)
2010. jún. 20. 22:01
Én azt mondom,hogy ne hagyd magad,orvost kell találnod.;)
50. mese (válaszként erre: 25. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 21:42
sajnos nem egyszeri esteben mértem ilyen értéket, ez volt a legalacsonyabb, de akkor majdnem el is ájultam...Álatlában 2.2-t mérek, rendszeresen mérem, minden nap, többször...éhgyomorra, és utánna is, mikor étkeztem, étkezések után egy bő félórával szokott olyan 3.4 lenni...A legmagasabb érték amit eddig mértem, a 4.3 volt, de azt is csak egyszer...A baj, hogy nagyon fiatal vagyok, 22 éves.. mióta az eszemet tudom túlsúlyos vagyok, de mostanra már kórosan, sajnos... Voltak sikereim fogyás terén,de vissza is szedtem...nagyon hízékony vagyok...:(
49. a9986bef96 (válaszként erre: 47. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 21:32
Aha.Értem.
48. a9986bef96 (válaszként erre: 42. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 21:31

Csak tudnám hol olvastam...Idő híján csak átfutottam és úgy tűnt,hogy a receptorokkal "babrál",hogy az inzulin nem képes kötődni miatta...Ajj...De nem tudom...remélem elő tudom keríteni...:SSS :(

De nem részletezte,mert csak fehérjét írt...

47. Pirosalma (válaszként erre: 45. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 21:31
Nem tudom, a bőr alatti zsírszövet termel-e ilyeneket. Valószínűnek tartom, hogy igen. A két zsírszövet nem teljesen azonos, ez az ok.
46. a9986bef96 (válaszként erre: 45. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 21:29
Na,erre elírom...mindegy,érted.:D
45. a9986bef96 (válaszként erre: 43. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 21:29

Nem semmi...Na de ezek,amiket felsoroltál vannak akkor is,ha nem a hason történik az elhízás,nem?Most miért az hajlamosít,ezt sem igazán rakom össze...:O


Adeponektin?Nem ismerem,csak fura a betűrend.:S :)

44. a9986bef96 (válaszként erre: 41. - Mamcili)
2010. jún. 20. 21:25
:D
43. Pirosalma (válaszként erre: 40. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 21:01
Hogy miért vezet a hasi elhízás inzulinrezisztenciához, az még nem teljesen feltérképezett. Mindenesetre sok összetevője van. Receptor-downregulation, nagy mértékű zsírsavleadás (a zsírsavak gátolják a glukózfelvételt és a -fölhasználást is), az említett hormonok, gyulladásos mediátorok (citokinek) stb.
42. Pirosalma (válaszként erre: 40. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:58

Nem is egyet. Adiponektin, leptin, rezisztin...

Szerintem nem az inzulinreceptort befolyásolják, ahogyan a sejtbe bekerült zsírsavak sem úgy gátolják a glukózfelvételt, hanem a jelátivitelbe avatkpznak be.

41. mamcili (válaszként erre: 37. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:53
oksi :)
40. a9986bef96 (válaszként erre: 25. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:39
Te...most olvastam...vagy álmodtam...:O Hogy valami fehérjét termelnek a zsírsejtek,az akadályozza az inzulin hatékonyságát a receptorokon,vagy mi?És ezért vezet a hasi elhízás IR-hez,az meg cukorbetegséghez.:O
39. a9986bef96 (válaszként erre: 33. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:37

Amúgy meg tessék írni!Had okosodjunk!!!:D

Jókat írsz Alma,szükség van rád.;)

38. a9986bef96 (válaszként erre: 35. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:35

Nyílván,de a vércukorzuhanást nehéz elkeverni...:D

Ugyanakkor az is igaz és megtörtént:

"-jajj,ma annyira rosszul voltam,remegtem, iszonyú éhes voltam,de rossz volt...

-mennyit tetszett mérni?

-5,1-et..."

Na,szóval van ilyen is.De amikor az ember leesik a lábáról,vagy ájulás-érzet és kontaktus-vesztés felé tereli egy jó kis szédüléses erőtlenség és az szőlőcukorra rendeződik...És csak arra...akkor...érdemes tényleg mérni.Ha tud!:P :D

37. a9986bef96 (válaszként erre: 30. - Mamcili)
2010. jún. 20. 20:32
Figyelj,én magamról írtam és arról,amit megtanultam az esetről.Sok utánaolvasás,utánajárás,ez nem a tanulmányaimból ered.Laikusoknak írt oldalakról - szakemberektől - előadásokról.Ez tudásnak még kevés is.;)
36. a9986bef96 (válaszként erre: 33. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:29
Nézd,az hogy én mire jutok a magam esetén...az lehet,hogy csak egy hipotézis.Nem tudhatom,hogy létezik-e ilyen,mint ahogy azt sem,mint amikor először rosszul lettem és valahogy magamtól lejött,hol a bibi...És tényleg ott volt,kiderült,de az előtte csak sejtés volt.Na,hát sejtéseket nem írkálok...:DDD
35. Pirosalma (válaszként erre: 34. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:29
Panaszból és kudarcból sok van, azért válogatni kell.
34. a9986bef96 (válaszként erre: 31. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:28
Ja...nem úgy...hanem: ugyanígy kb. panaszkodni embereket.
33. Pirosalma (válaszként erre: 32. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:27
Időnként te is leírhatod akkor...:-) Mert így állandóan csak én írok...
32. a9986bef96 (válaszként erre: 25. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:26
Erre tippeltem volna ennyi idő elteltével,jó,hogy leírtad!:)
31. Pirosalma (válaszként erre: 29. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:26

Na, hol olvasod?

Ez az eset nem cukorbetegség, azért ezt ne felejtsd el!!!

2010. jún. 20. 20:25

Kedves vita és pirosalma ne hozzatok frászt erre a leányra:)

SOkat tanultok mostanság látom, :)

De vannak benne igazságok is amiket írtatok:)

29. a9986bef96 (válaszként erre: 22. - Pirosalma)
2010. jún. 20. 20:24
Le is kell,mert egyre több helyről olvasom ezt...:S
28. a9986bef96 (válaszként erre: 12. - Futóbajnok)
2010. jún. 20. 20:23

Én már ájultam el...Ráadásul autóban ültem,így a légzésem mechanikai akadályokba ütközött,lévén,hogy leesett az állam a mellkasomra...:P

Ájulásérzetnél tényleg kell a cukor,de enni is kell utána...

27. mamcili (válaszként erre: 11. - Katinkaboszi)
2010. jún. 20. 20:22
ez hasonló ahhoz amivel én fogytam:)
26. a9986bef96 (válaszként erre: 11. - Katinkaboszi)
2010. jún. 20. 20:22

Nálam olyan szinten gáz volt(szintén ájulások),hogy kezdetben óránként kellett ennem...Nem sokat ugyan,de ettem.Akkor kezdtem odafigyelni,számolgatni,amikor már feljött 9-10kilo plusz.Azóta vissza is sikerült fogyni.

Dietetikust kell keresni.

25. Pirosalma (válaszként erre: 19. - A9986bef96)
2010. jún. 20. 20:22

Amennyire én tudom:

A zsírsejtek inzulinérzékenysége, ill. a cukorbetegségre való hajlamosítása jelentősen függ a zsírsejtek méretétől, azaz inkább a lipiddel való teltségétől. Akinek nagyon sok zsírsejtje van, mert olyan genetikai adottságú, annál kettes típ. cukorbetegség nehezen alakul ki, mert a hízásra a zsírsejtek nem a szokványos, kettes típusú cukorbetegségben látható választ adják. Ez, tehát a nagy inzulinérzékenység magyarázhatja az alacsony vércukorszintet. A zsírsejtek nagyon hatékonyan veszik föl a cukrot (és aztán persze raktározzák), ezért a vércukorszint alacsony szinten stabilizálódik.

Persze lehet a hiba máshol vagy máshol is, tehát globálisan is nagyobb lehet az inzulinérzékenység, mint normálisan.

24. a9986bef96 (válaszként erre: 4. - Futóbajnok)
2010. jún. 20. 20:20
Így igaz,ördögi kör.;)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook