Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek? fórum

Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek? (beszélgetős fórum)


1 2
20. ritamoto (válaszként erre: 17. - Veledjooo)
2010. okt. 25. 10:14
Persze hogy rászólok, szó szerint úgy ahogy írtad. De a nagyi reakciója ez felém:Jó, majd megbeszéljük később, nem olyan fontos ez- és elrohan az unokához.És én meg elkezdek vitatkozni, hogy de nem, ki tudja várni a gyerek azt a 2 percet, semmi baja se lesz, de ekkor a gyerek már érzi hogy nyerő pozícióban van, nagyi mellléállt, ő győzött, és húzza nagyit magával.Nagyi meg megy.
19. 91c956613e (válaszként erre: 1. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 10:13

Nagyon sok unokát nincs aki kényeztesse és szeresse.

Mindent meg lehet beszélni,én helyedbe örülnék,

hogy van nagyi...A szeretet még senkinek nem ártott.

18. ritamoto (válaszként erre: 15. - Jozsi.38)
2010. okt. 25. 09:59

Persze, el szoktunk menni kettesben , és ezért hálás is vagyok.Csak mikor megyünk a gyerekért, és látom hogy milyen tiszteletlenül beszél a nagyival,és a nagyi ezt mosolygva hagyja, és a gyerek totálisan fel van pörögve, és bármit mondok, meg sem hallja...akkor azért elbizonytalanodom.

És nagyon ciki helyzet az , mikor nekem a saját anyukámmal kell gyerekvenevelésről beszélnem, mikor ő már felnevelt engem, én meg még csak az elején tartok...

17. veledjooo (válaszként erre: 14. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 09:49
Az gyermekedre Te is rászólhatsz, ha tiszteletlen a nagyszülővel, és természetesen jelezd felé, "hogy most a nagyival beszélgetek, utána szívesen figyelek rád, de addig várj, légyszíves". Ezeket Nektek kell kialakítani... szerintem.
16. c191c35515 (válaszként erre: 14. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 09:47

Igazad van...tudom...nálunk is ez a helyzet!!!De érthető..hisz egy szem unoka(nálunk).Akkor ezt amit leírtál nekem is...azt így mond el a nagyinak!!!Szerintem,ez menni fog!!!A nagyi is megérti,hogy ez a gyere érdeke!!Viszont had babusgassák!!!Ez az élet rendje!!!Nálunk is imádják egymást és nagyon boldog vagyok,mikor látom őket együtt,azokat akiket a legjobban szeretek!!!

Sok-sok sikert nektek!!:))))

2010. okt. 25. 09:45
akkor bízzátok rájuk az unokát néhány órára ti pedig töltsetek el egy kis időt kettesben!
14. ritamoto (válaszként erre: 10. - C191c35515)
2010. okt. 25. 09:43

Irigyellek, hogy ilyen lazán tudod felfogni.Bizonyos szempontból igazad van, de azért vannak határok, amit ha most nem jelölünk ki, akkor később már nem fog menni.Azt mégse engedhetem, hogy lehülyézze a nagyoit, ,még akkor sem, ha ez a nagyi szerint vicces , vagy aranyos.És az sem válik a gyerek kárára, ha megtanulja, hogy 2 percet várjon, míg a felnőttek befejzik a beszélgetést, és ne szóljon közbe.Ezek szerintem nem nagy elvárások.

Az a baj, hogy a vasárnapok úgy telnek, hogy megyünk a nagyiékhoz, és akkor ott megáll az élet, nagyi , papó, dédi a fiamat szórakoztatja, beszélgetni lehetetlen, mi a férjemmel ülünk egy másik szobában és pl. újságot olvasunk, vagy inkább elmegyünk valahova, mert esély sincs rá, hogy beszélgessünk egy jót a nagyszülőkkel, és az az igazság, hogy nekik sincs erre igényük, csak az unoka mindenek felett.

13. veledjooo (válaszként erre: 3. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 09:35

A gyereknek Te leszel a minta és az apja! A nagyszülők dolga, hogy szeressenek és kényeztessenek, a Tiétek az, hogy neveljetek.

Nem felejtem el, amikor apumat hallottam altatni a kisfiamat.... fogta az ölében és ringatta és közben a legkacifántosabb káromkodásokat énekelgette neki. Apum nagyon csúnyán beszél, de imádta az unokáit. Mindenesetre rettegtem ezerrel, hogy tőle tanulnak majd beszélni.... most már 15 és 18 évesek a gyerekek, de soha nem káromkodtak, nem beszéltek csunyán, nem voltak agresszívek.

Anyum mindent megengedett nekik, amit én nem... csokival, cukorral tömte őkr.... mert "a nagymama dolga, hogy mindent megadjon az unokáknak, amit otthon nem kapnak meg". hm... lehet, hogy így van... lényeg a lényeg, nem okozott gondot a fejlődésükben, a jólneveltségükben. A gyereknek az a jó, ha minél többen, minél többféleképpen szeretik, az, hogy a minta Te legyél, azt pedig tessék kivívni. :)

2010. okt. 25. 09:30
beszéld meg mindkét nagyival, mert ez így nem mehet. nálunk kicsivel jobb de hasonló a helyzet, én nem engedem meg hogy dobáljon bármit is a lakásban, anyám meg azon aggódott náluk, hogy összetöri a tükröt a gyerek, mert gesztenyével hajigálta :) én erre azt mondtam neki, hogy el kellett volna venni a gesztenyét és kész!
11. ritamoto (válaszként erre: 6. - Bcicus)
2010. okt. 25. 09:29
Ha az eszemmel gondolkodom, persze, ez lenne a megoldás, de anyukám ebbe belehalna.Nem tehetem meg.Egyetlen unokájuk.Valószínűleg nem is lesz több unoka.Mellesleg rengeteget segítenek nekünk.Így nagyon nehéz....
10. c191c35515 (válaszként erre: 8. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 09:28

Az enyém is 4 éves,csak lány...ha tudnád milyen "rossz"de nem baj..:))))Inkább rossz legyen,mint beteg!!!Próbálj kevesebbet büntetni,egy gyerek azért gyerek...az enyémnek is sok hisztije van...:))

Nem tudok vele semmit tenni...ahogy nő úgy tudod elmagyarázni neki!!:)Hidd el erről nem a nagyiék tehetnek,nálam sem!:))

2010. okt. 25. 09:26

Sziasztok!!

Az Én szüleim is ezt csinálják a lányommal!!Kényeztetik...először nem tetszett,de végül is hosszútávon nem ártott!!Tudom,csak szeretetből teszik....nem értek egyet azzal,hogy ne vidd oda a kicsit...dehogyisnem!!!!Viszont anyukádnak mond el,hogy kényeztetheti(olyan nincs,hogy azt se)de csúnyán ott sem szabad beszélni,verekedni stb..:)


Viszont had legyen a nagyinál "szabad" a gyermek!!!


Sok sikert!!!puszi..:))

8. ritamoto (válaszként erre: 5. - Lukrécia 74)
2010. okt. 25. 09:26
Az a baj, hogy a fiam egész más gyerek, mint án voltam.Én jó ,csendes, szófogadó voltam, elég volt egy csúnya nézés és lehetett a lelkemre hatni.A fiam pedig nagyon eleven, nehezen kezelhető,öntudatos, tipikus vezető alkat, így nagyobb odafigyelést igénylne a nevelése.
2010. okt. 25. 09:23
A férjem főnöke , aki mellesleg 6 unokás nagypapa is azt tanácsolta, hogy ebben az esetben csökkenteni kell a nagyszülővel való találkozásokat, mert a gyerek teljesen összezavarodik, a nagyi az aranyos a szemében, mert mindent lehet, nincsenek határok, anyáék meg a gonoszak, akik csak szidnak és megtiltanak dolgokat.
6. Bcicus (válaszként erre: 3. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 09:22
Mondd el anukádnak, hogy ez nem jó, ha nem érti ne vidd oda a gyereket.
2010. okt. 25. 09:21
Szia!Próbáltad már Anyukádnak azt felhozni,hogy annak idején neked ezt miért nem volt szabad?Téged nyilván próbált jó modorra nevelni.Hátha beugrik neki valami azokról az időkről:)
2010. okt. 25. 09:14
:(
2010. okt. 25. 09:14

Kisfiam 4 éves,egyedüli kisgyerek családban, és az én anyukám és nagymamám olyan szinten rajonganak érte, hogy ezáltal a fiammal elszaladt a ló.Mindent szabad: ütni, csúnyát mondani, minden úgy van ahogy ő kitalálja, azonnal mindenki rá figyeljen.Pl. anyukám engem egy beszélgtés közben simán ottthagy, ha jön a fiam, és elhúzza onnan.

Én ezáltal kénytelen vagyok a fiamat többet szidni és büntetni, de ezt a nagyi még inkább engedékenységgel próbálja kompenzálni,mert sajnálja a kisunokát, ha esetleg rászólunk, vagy leszidni.Pl.a fiam így szól a nagyihoz hogy "fogd be szád".Ezen a nagyi nevet.

Ez szerintem nagyon sokat árt egy gyereknek,de hiába minden erőlködésem, anyukám nem érzi ennek a súlyát, és nem érti, hogy valójában milyanné teszi ezzel az unokáját.És otthon harcolunk, ha hazamentünk a nagyitól, mert én persze hogy nem engedek meg dolgokat.

Jajj, ez nagyon nehéz, de egyre jobban megviesl engem...

2010. okt. 25. 09:11
Nem fejtenéd ki bővebben? Itt várok, hogy megtudjam, hogyan lehet rosszul szeretni.
2010. okt. 25. 09:07
Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook