Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek? fórum

Ha a nagyi "rosszul szereti " az unokát...Mit tegyek? (beszélgetős fórum)


1 2
50. Kismanó86 (válaszként erre: 1. - Ritamoto)
2011. ápr. 28. 16:01
Írták már előttem, de ezt a nagyival kell megbeszélni. Mond el neki, hogy szeresse, kényeztesse, de azért az alapszabályok nála is legyenek meg, pl. nem verekszünk.
49. jozsi.38 (válaszként erre: 44. - Polin)
2010. okt. 26. 08:44
részben van csak igazad. ha a nagyszülő nem kéri ki a tiszteletet az unokájától, a szülő hiába próbálkozik. ha a nagyi megengedi hogy csúnyán beszéljen vele az unoka, a szülő hiába tiltja meg a gyereknek
48. veledjooo (válaszként erre: 47. - Veledjooo)
2010. okt. 26. 08:17
... hja, amúgy a főnökösdi nem abból áll, hogy "ÉN vagyok a főnök", hanem aki a feltétlen szeretet mellett az erőt, a következetességet, a biztonságot sugallja mindenekfelett. :)
47. veledjooo (válaszként erre: 44. - Polin)
2010. okt. 26. 08:16
... sok mindenben egyetértek veled... a szeretet, az összefogás, a példamutatás... DE igen, kell, hogy legyen egy főnök, a gyereknek mindenképp, aki a biztonságot jelenti, aki után mindig mehet... még néha-néha a káoszban is. :)
46. 2e0264df59 (válaszként erre: 44. - Polin)
2010. okt. 26. 08:03
nem hiszem, hogy a kérdező így látná a dolgokat és azt sem, hogy többségében ilyen hozzászólások érkeztek volna. Nem minden fiatal van képzavarban és nem minden nagyszülő vérprofi. És minden félnek meg kell találni a középutat.
45. alfoldi13 (válaszként erre: 44. - Polin)
2010. okt. 26. 07:39
ezt mintha az én lelkemből írodott volna
44. polin
2010. okt. 26. 06:53
Az, hogy egy gyerek tisztelettel, vagy tiszteletlenűl beszél bárkivel, nevelés kérdése a megszűletése elsö percétöl. Mert hiába mondom neki hogy igy meg ugy kell viselkednie, a gyerek a környezetéböl, a családtagok egymás iránti tiszteletéböl tanul legtöbbet. Ha a szűlö szereti az ö szűleit, és szeretettel beszél roluk a gyerek sem fog másként. De ahol "hűlye az anyám" mert igy nevel, ott a szűlövel is baj van. Képmutatással nagyon sokat lehet rontani és minösiti a szűlö és szűlei kapcsolatát. A fiatal hajlamos kritizálni az idöseket, ugy érzi ö jobban tud mindent, a nagyszűlö már tapasztalatbol tudja, a szeretet a legfontosabb nevelési eszköz. Legalábbis aki normálisan, indulatmentesen és nem megkeseredve éli az idös kort. SZERETET, akkor is ha rengeteg problémánk van és nem kivetiteni a gyerekre, nagyszűlöre. Összefogni a családoknak mindenben segiteni egymást, szépen, szeretve megbeszélni, és akkor a gyerek is ezt fogja látni. Nem kell "Fönököt" játszani, föleg a saját szűleivel szemben. Ez nagy tévedés.
43. polin
2010. okt. 26. 06:35
Nem szabad elfelejteni, hogy a nagyi nevelte a szűlöt. A gyerekkel igenis lehet kiépiteni bizalmas kapcsolatot, ha pedig nem akkor felűl kell vizsgálni a nevelési modszert, vagy szűlö magatartását. "beky84" Nagy tévedés, hogy csak a szűlö tud feltétel nélkűl segiteni a gyerekén. A bűntetés semmire se megoldás, szeretni kell.
2010. okt. 25. 16:01
Ülj le vele és beszéljétek meg...
2010. okt. 25. 16:00
Lehet, hogy nagyanyó azért van, hogy kényeztessen és szeressen, viszont a szülőnek kell embert nevelni, egy olyan embert,aki megáll a világban és emberséges. Ha az én anyám mondaná a lányaimnak, hogy ezt ne mond el anyunak,vagy azt ne.. biztos kiverem a balhét,mert csak egy szülő nem adja tovább a legnagyobb titkát a gyereknek, vagy ha butaságot csinál,még ha meg is bünteti, de csak a szülő tud feltéttel nélkül segíteni a gyerekén. Ha pedig nem a szülő az elsődleges bizalmas, az nagyon nagyon nagy gáz.
2010. okt. 25. 14:23
NEM ARRÓL VAN SZÓ hogy ne szeresse a nagyszülő az unokáját. ARRÓL VAN SZÓ, hogy a szülővel ne menjen szembe alap dolgokban.például követelje meg azt a tiszteletet az unokájától, amit másoktól, vagyis nem tűri el tőle hogy lehülyézze. illetve ha a szülő valamit betartat a gyerekkel azzal nem kellene szembe menni és biztatni, hogy rúgd meg a papát és mosolyogno hozzá, milyen édes a kölyök aztán ha biztatás nélkül csinálja,akkor a szülő hibája
39. 2e0264df59 (válaszként erre: 38. - Alfoldi13)
2010. okt. 25. 13:26
én sem értek egyet az "olvass be neki vagy ne vidd oda többé" hozzáállással. Valóban a nevelés a szülő dolga. De némileg nem árt a szülőt támosgatni a nagyszülőnek ugyanis árral szemben elég nehéz evezni. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek összezavarodik.
2010. okt. 25. 11:07
hát én tutira tele vagyok hibákkal de nem kivánja egyetlen porcikám se ,hogy a gyerekeim rámszoljanak ne így úgy szeressd...stb.. a gyerek tanítása az Ő dolguk tegyék tőlem fügetlenül a gyerekkel beszélék át mit is csinál a nagypapa szerintük rosszul,mert tudatosan semmit...és mit lelkünkből teszünk az meg nem is lehet annyira rossz...a gyerek kit szeret nem verr nem rug azt félti....természetéből adódóan...ha meg játékosan megint azt kell mondanom a gyereket tanítsa a szülő és ne a nagyit
2010. okt. 25. 11:07

Köszönöm nektek! Már nekem az is segítség, hogy látom, nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Most már csak erőt kell gyűjtenem , és el kell beszélgetenem anyukámmal , lehetőleg akkor ha nincs az unoka a közelben -mert akkor lehetetlen...:-)

36. puritan (válaszként erre: 3. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 11:02
a gyerek érzi, hogy csak a nagyinak mondhat ilyet és neked nem...azt is érzi, hogy a nagyi azért tűri el, mert máshogy szereti...nincs ezzel baj szerintem, ne büntesd a gyereket, néha beszélgess el vele arról, hogy te sem mondasz ilyet a nagyinak és hát nem beszélünk így egymással ezért és ezért, de ez ne szigorral és büntetéssel legyen szerintem....
35. kacsa mama (válaszként erre: 33. - Alfoldi13)
2010. okt. 25. 11:02

Lehet nekem volt/van ekkora szerencsém,mert én meg tudtam beszélni akár anyukámékkal,akár anyosomékkal,hogy mi tetszik és mi nem de ebből soha sem volt vitánk.

A menyemmel is jól kijövök az unokám nevelését illetően,mert én szeretem,foglalkozom vele,de a szabályokat amit a szűlőknél bekell tartani azt itt is.Most el gondolkodtam lehet nem vagyok jó nagyszűlő.

34. jozsi.38 (válaszként erre: 33. - Alfoldi13)
2010. okt. 25. 11:00
nézd ez egy olyan dolog, hogy volt egy olyan időszaka a fiamnak amikor járni tanult, ha biztatták rugdosott és ütögetett. nekem nem tetszett és szóvá is tettem hogy ezt nem kellene és én nem is engedtem meg a fiamnak. aztán ők is rájöttek, hogy ez nem olyan jó buli, mert egyre nagyobbat tudott a gyerek ütni-rúgni. kényeztesse a nagyi, rendben, de ne kapassa el, és fogja a szüleire mert hogy elkapattáűk, miközben ő a ludas!
33. alfoldi13 (válaszként erre: 29. - Kacsa mama)
2010. okt. 25. 10:50
mit tudunk mi már a gyerekeink szája ize szerint tenni,és ha akarunk is tele hibával tesszük..ne törjünk ,a szeretet felett pálcát igazítani meg ki kell de nem a mamát papát a gyereket...
32. 2e0264df59 (válaszként erre: 30. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 10:47
az én szüleim/anyósomék úgy kényesztetik az unokát/unokákat, hogy olyan dolgokat csinálnak velük amire nekem sajnos nincs időm (két gyerek, háztartás, apa sokat van távol), festenek, gyurmáznak, kirakóznak. Egy csomó olyan dolog ami nem kerül pénzbe és a gyereknek sokat számít. Én is megkapom a gyerektől, hogy inkább a maminál akaok maradni. De ezek közben nevelik is.
2010. okt. 25. 10:45

MIndenképpen le kell ülnöd anyukáddal kettesben és besézlni vele, mert ez igy nem megoldás.

Nem értek egyet azokkal, akik azt irják, hogy mehet igy tovább minden. Nem mehet. Majd te leszel a rossz anya, aki semmit nem enged meg, és a mamát nagyobb korában ott veri át, ahol akarja, ott vezeti meg ahol akarja, azt csinál vele, amit akar... Persze ez nem garancia, de ha már most egy 4 éves gyerek irányitja a nagyszülőt, akkor mi lesz később? Nálunk is egy szem unoka van, de én simán rászolok anyósomékra, hogy ezt azért nem kellene, mert... és mindig mindent elmagyarázok, mit miért ne csináljanak. Már kezdenek alakkulni a nagyszülők, persze van ami az egyik fülükön be, a másikon ki, de muszáj tenni ellene. Vagy egyenesen a gyereknek magyarázom el, ha már én szégyellem magam, hogy megint a nagyszülőkre kell rászólni. Akkor megfogom a kezét a gyereknek, és elmondom, hogy amit csinál az miért rossz, miért veszélyes, mi történhet ha ezt folytatja. Ha a gyerek szintjén mondom el, talán a nagyszülők is megértik a csöppet sem enyhe célzásomat...

Nálunk már most durva a helyzet, de igyekszünk megfogni a dolgok végét...

Az meg hülyeség, hogy ne vidd el hozzájuk, senkinek nem lenne jó...

30. ritamoto (válaszként erre: 28. - 2e0264df59)
2010. okt. 25. 10:42
köszönöm szépen.én is így gondolom.szó szerint.:-)
29. kacsa mama (válaszként erre: 26. - Alfoldi13)
2010. okt. 25. 10:41
Nem mindenben értek veled eggyet,mert a nagy szülő is tud okosan szeretni és tanitani,igen legyen engedékeny kényeztessen,de nem szülők ellen ezt tiszteletben kell tartani minden nagyszűlőnek.Az én szüleim és a férjem szülei is tiszteletben tartották,és tartják.
2010. okt. 25. 10:39
szerintem sem azzal kellene egy nagyszülőnek kényesztetni, hogy nem tanítja meg viselkedni az unokáját. El kell vele beszélgeni arról, hogy hosszú távon ezzel árt a gyereknek valamint a szülő-gyerek kapcsolatnak is.
2010. okt. 25. 10:38
jol
2010. okt. 25. 10:37
én azt javaslom hadd hagy szeressékol szeretni a mi korúnkban..a szeretetnek nem kell korlát... tanítás meg a Te dolgod igazíts ki
2010. okt. 25. 10:36

Én azt mondom neked,igenis szabályokra szüksége van a pici gyereknek is,és a te gyerekednek igenis tudnia kell már több szabályt.

Nekem is van unokám aki a héten lesz 2 éves ,igenis tudja mit szabad és mit nem.

Az én anyukámék,anyósomék is betartották a szabályaimat és attól nagyon jó nagyszülők voltak,pedig mindent meg adtak az unokáknak,egyiknél 7 unoka a másiknál 13 unoka volt és egyszere több is nyaralt náluk..

24. veledjooo (válaszként erre: 22. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 10:33
... egyébként számomra ez már a szülő-gyerek egymás elleni való kijátszása.... szóval ezen a ponton én erélyes lennék, akár anyummal is. :)
23. veledjooo (válaszként erre: 22. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 10:29
"jajj, halkabban , anya meg ne hallja". hm... nah, ezt neeeee... ezt azért beszéld meg anyukáddal. Egyszer hallottam anyutól olyant, hogy "apának, ezt nem kell ám megmondani"... akkor nem szóltam semmit, de amikor a gyerekek nem voltak ott, megmondtam, hogy soha, de soha ne mondjon olyant a kicsiknek, amit nem mondhatnak el bármikor bárkinek. Ehhez én is tartottam magam mindig.
22. ritamoto (válaszként erre: 19. - 91c956613e)
2010. okt. 25. 10:21

A szeretetért és a kényeztetésért végtelenül hálás vagyok nekik.De mikor átesnek a ló túlsó oldalára, akkor a gyereknek ártanak vele, és ezt nem érzik-értik.Elvakultan szeretik, és hangoztatják is,hogy ők azért vannak hogy kényeztessék, és hiába mondom, hogy rá lehet szólni,attól még nem lesz baja a gyereknek, és szeretheti attól még, hogy a gyerek tudja hol a határ, és nem olyan vicces az hogy lehülyézi őket, -egyik fülükön be a másikon ki. :-(

És anyukám ott tart, hogy most már ha a gyerek csúnyát mond, az a reakció, hogy "jajj, halkabban , anya meg ne hallja".

21. veledjooo (válaszként erre: 20. - Ritamoto)
2010. okt. 25. 10:18
Nézd, ha ott vagy, akkor Neked kell erélyesebbnek lenni, és tudatni, hogy Te vagy a Főnök! ... ha nem vagy ott, akkor meg had huzigálja a nagyit, amerre akarja.... de a Te szavadat nem keresztezheti. Tehát vagy lelépsz és nem vagy ott, amikor mama és unoka nyüstölik egymást, vagy erélyes leszel. .... szerintem! :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook