Ha a meglátod a barátnőd férjét, egy másik nővel csókolózni, tudtára adod a barátnődnek? (beszélgetés)
Idejöttem utoljára. Ez a történet is tetszik!
Ez a történet a nyitott házasság elfogadását sugalmazza. Én sem vagyok magasztos lény ezért egyszerűsítem le ezt az egyébként (számomra)díjnyertes történetet. a 80-as években Magyarországon egy Szilágyi Vilmos nevű szexológus állt ki a nyitott házasság mellett. (Nem tudom él-e még , vagy mi van vele.) Írtam is már, hogy jómagam sem csinálnék (már) problémát egyikünk félrelépéséből sem, de a nyitott házasságot túlzásnak érzem. Túlzás? De a kölcsönös hűség megvéd a nemibetegségektől!
Somerset W. Maughamnak van egy novellaja , azthiszem az Ereny cimet adta a magyar fordito ? A lenyege a törtenetnek a következö ; Valahol tavolkeleten az angol gyarmatokon egy közössegben /"feher"közössegben/ el egy angol tudos/kutato egy nagyon szep de botranyos eletet elö feleseggel! Mindenki tudja az asszony gyengejet hogy szereti a szep,fiatal pasikat ! Es hat a szegeny,szerencsetlen FERJ aki nem "tud!" semmit erröl ! ? Aztan ez a paros a hazaba fogad vendegul nehany fiatal , kezdö tudos embert ! /a hazaspar közepkoru , de az asszony eletvidam,szep,muvelt DE könyörtelenul habzsolja az elet adta lehetösegeket!/ Egymas utan kaparintja meg minden gond nelkul a fiatal pasikat ! Ugyanakkor "latszolag" egy boldog hazassagban el ferjevel is aki IMADJA az asszonyt !/persze a ferj "NEM" tud a dologrol?/ De van a vendegek között egy fiatalember akit NEM lehet megkapni ! A fiatalembernek "elvei!" vannak , CSAK a hazassag szent kötelekeben tudja elkepzelni a szexualitast ! Termeszetessen , mint ahogy ez lenni szokott , az amit nem tudsz megkapni egyre erdekessebb,vonzobb stb ... tehat az asszonynal az egyszeru "biologia!" atalakult heves szerelemme ! Igy aztan uldözte a fiatalembert immar a szerelmevel is. De , hat kerem akinek elvei vannak , azt ugyebar muszaly betartani !/teljessen mindegy hogy szinböl vagy szivböl,nem?/Aztan a tudos /a ferj!/ egy expediciot indit vendegeivel , amikböl a feleseg mindeg kiszokott maradni,mert irtozott a dzsungeltol. De , mivel halalossan megszerette ezt az erelyes fiatalembert , raszanta magat hogy veluk megy.Aztan el is indult a csoport es nehany napos vandorlas utan letelepedtek,satort vertek az öserdö közepen es onnet mentek 1-1-napos felfedezö ,kutato munkara.Aztan 1-napon a szeretett fiatalember otthon maradt a taborban , itt volt az alkalom a szepasszonynak hogy ujjabb rohamot inditson szerelmi targyaert ! Na , persze minden hiaba volt , a fiatalember hösiessen ellenallt ! Inkabb berohant a dzsungelba , az asszony utanna ............... aztan a fiatalember a sok rohanastol elfaradva megallt pihenni es utanna visszament a taborba ! A szepasszony sehol ? !...... Kesöbb megjött a ferj es az expedicio többi tagja , a feleseg tovabbra is SEHOL ! A ferj elkezdte keresni ,kesöbb az egesz expedicio kersesere indult !/a fiatalember lapitott , ö is "kereste!" /...... eljött az est , aztan az ejszaka ...... az asszonyt NEM talaltak meg ! Mindenki tudta hogy ez mit jelent ! ...... Es akkor ez az erelyes fiatalember meglatott/erzekelt valamit , ahogy elnezte a FERJET , aki a ketsegbeesestöl szinte megtebolyult es eveket öregedve ult a tuz mellett es gyönged szavakkal becezgette az asszonyt , aki eltunt MINDÖRÖKRE ! A fiatalember meglatta,erzekelte az IGAZ,ÖNZETLEN SZERELMET,SZERETETET ! Az is vilagossa valt elötte hogy a ferjnek tudomasa volt arrol hogy az asszony megcsalta DE a ferj ugy szerette amilyen ! Ami ugye ritkasag.......... Mindenki tudja hogy Maugham regenyei,novellai eredete a valosagban megtörtent eletböl van meritve . Azt is tudjuk hogy ez a pasi nagyon jo emberismerö volt , sokan cinikusnak tartottak . Idönkent megis irt a valosagos SZIVJOSAGROL, SZERETETRÖL,SZERELEMRÖL .... ami csak van es nem követel ,ker ,elöir SEMMIT ! CSAK VAN.
Na , igen en közel sem vagyok egy ilyen kifinomult magasztos leny , de kb ez is egy ok nalam amiert nem szivessen avatkozok be masok eletebe .Mert soha nem tudhatjuk , idönkent meg a sajat eletunkben sem tudhatjuk hogy mi az ami boldogsagot ad nekunk ?
Tudod mit nem értek? Ezt: "hm?!"
Valami furcsát mondtam? Szerintem nagyon korrekt, figyelemre méltó a véleményed.
Nekem az a fajta hozzáállás tetszik a legjobban amikor a megcsalóval tudatja az ember, hogy tevékenysége nem maradt rejtve.
Pillanatnyilag nem is tudom van-e olyan ismerősöm akinek az effajta dolgaiba belekotnyeleskednék. Esetleg a múltban lehetett volna ilyen.
Világos, hogy lehetnek félreérthető mozdulatok is.
Nekem is volt egy ilyen szitu. Biztos forrásból tudtam, hogy egy ismerősöm megcsalja a 6 hónapos terhes feleségét. Számtalanszor összefutottam velük együtt az utcán, stb.
Eszembe nem jutott volna beavatkozni. Pedig amúgy a palit lehánynám legszívesebben a mai napig.
NEM ! Egyalltalan NEM szeretnem ha kivulallo belebeszelne az eletembe ! Meg egy baratnö sem.
Ha a ferjem mas nökkel szorakozik , azt majd en elintezem ! Egyebkent az ember egy ölelesböl esetleg csokbol , sokmindent felreerthet es nem hinnem hogy ajanlatos beleszolni masok eletebe es megnagyobb galibat,fajdalmat okozni mint ami esetleg mar van , plane ha az ember nem biztos a dolgaban ! Es hat az ember nem lehet biztos masok eleteben. Az egesszen mas , ha a baratod/baratned direkt megker erre ! De , en meg ilyen esetekben is vonakodok , azert mert nem tudhatjuk hogy mi van a kuliszak möggött ! ?
Attól függ, hogy mennyire jó barátnőm. Bár az ilyen dolgokból jobb lenne kimaradni.
Egyszer a legjobb barátnőmnek elmondtam egy pletykát, miszerint a párja egy másik csaj szexre invitálására nem mondott nemet. A barátnőm szakított a pasival és a barátságunk is megszakadt. Hálás volt, köszönte, utálta volna, ha alakoskodom, miközben tudom az igazságot, de mégsem maradtunk barátok.
Erre lehet azt mondani, hogy vagy most szólj vagy hallgass örökre.
Mi lenne ha a kérdést megfordítanánk:
"Szeretnéd ha barátnőd vagy ismerősöd tudatná veled, ha férjed más nővel látta csókolózni?"