Ha a gyereked nem akarja megírni a leckét... (beszélgetés)
Mondd csak ma valakinek, hogy vigye a gyerekét kisegítőbe, úgy lehurrog!!! Pedig nem is tudja, miről marad le. Egyesek csak azt látják, hogy oda barnák járnak.
Habár egyre általánosabb, hogy a normál iskolák átveszik a Meixner módszert (díslexia-megelőző). Úgy látszik, kezdik felismerni, hogy nem a hatosával történő betűtanításé a jövő.
Az enyémek ezzel a förtelemmel tanultak. A lányom áldyslexiás lett tőle.
Most meg fognak kövezni, de akkor is vállalom a véleményemet.
Ott szúrták el a mai oktatást, hogy megszüntették a kisegítő iskolákat, és az ott tanuló, esetenként kezelhetetlen, máskor motiválatlan, de leggyakrabban magyarul sem tudó gyerekeket beültették a normál iskolákba. Így jöhettek létre a "cigányosztályok", amik tulajdonképpen a régi kisegítő funkcióját töltik be. Döbbenet, hogy arra kell fecsérelni az olvasásórát, hogy megtanítsák a tanítók a gyereknek a papírzsebkendő használatát!
Más településeken megpróbálják megvalósítani a fentről jövő ... (tetszőlegesen kiegészíthető) utasításokat, és ekkor jön az, hogy Pistikének miért csak 1 vsz van feladva, Annának meg miért 4?
Arról már nem is beszélve, hogy Pistike valószínűleg soha nem fog megtanulni olvasni, mert ugye nem lehetett megbuktatni elsőben...
jut eszembe. igaz a gyerek ovis, de volt, hogy én színeztem ki a rajzát, mert a logonéni, ha nem volt szép, kiabált a kölökkel. Ezt megelőzendő, egy jó ideig én színeztem. :)
És ő nem akarta, mert azt mondta, ő nem, mert csúnya lesz.
De nem erről van szó. Ez már másik topik. :)
Egy színezés még nem a világ, ebben egyetértünk, de tényleg ne legyen belőle rendszer.
Egyébként a pedagógusok tökéletesen tisztában vannak azzal, melyik leckét írta a gyerek, és melyiket a szülő. (Nem én, mert én ugye... hanem pl. az, aki hozzászólt az említett cikkhez.)
Nem minden gyerek egyforma, az én lányom borzasztóan lelkiismeretes és kötelességtudó. A fiammal már előre látom nem lesz ilyen könnyű dolgom, előre félek....
Melyik topic?
Ne haragudj, vigyorogva olvastalak végig. Az én gyerekemet ugyan nem lehet holmi fekete pontokkal megfélemlíteni. Gondold el, amikor már lehoztam a mindenszeteket is az égből, mégsem tanult. PC, telefon, bicikli megvonás...semmi. Hát akkor ne adjak neki enni?
Mi az előbb nem egy másik topicon írtunk?
Na, akkor pontosítsunk, mert unom a félreértéseket.
Arról szólna ez a topik, hogy olvastam egy cikket arról, hogy egy anyuka megírta a gyereke helyett a leckéjét, és arra vagyok kíváncsi, kinek mi erről a véleménye.
Az enyém, mint pedagógusé az, hogy nem helyes, de ha másnak más a véleménye, még senkit nem ítélek el, mint ahogy itt próbáltatok meggyőzni. Nem is a szívügyem a dolog, mert nem tanítok, de valós probléma, nem a szőnyeg alá való.
Nálunk negyedikben tanulják illetve erre érzékeny vagyok és tanitom a 8 éves fiammal.
A gyakorlatban ugy van nálunk hogy ugye alsóban nem lehet buktatni...nos vagy semmit nem fog megtanulni a gyerek mert nem bir haladni az anyaggal vagy hagyja tanitónéni hogy a saját ütemében haladjon agyerek.Több időt és türelmet igényel minden féltöl de örömmel mutatták másodikban most félévkor hogy pl az Andika milyen gyönyörüen helyesen le tudja másolni már a táblárol amit ráirtak...ő még azon a szinten állt....mivel buktatni nem tudj valamit kell kitalálni a tanitó néninek is....
További ajánlott fórumok:
- Hogyan nem neveznéd soha a gyerekedet?
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Neked, hogy-hogy nincs még gyereked.......?
- Milyen idős, hány kiló, hány centi a gyereked/id?(12 éves korig!!!)
- Én gyerekem... te gyereked... mi gyerekünk?
- Asztmás a kislányom, de a dokinő nem akarja megírni a gyes papírt. Szerintetek egy másik orvos a papírok alapján megírná nekünk?