H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Megtaláltam,mivel tömnek:
# KOMPOZIT-KOMPOMER TÖMÉSEK
Elkészülése azonnali, az amalgám alternatívájának tekintendő. Esztétikailag kitűnő hatású, mechanikai ellenállása jó, széli záródása jó, javítható, nem korrodálódik. A műgyanta alapba szervetlen (üveg, kvarc, porcelán, szilíciumdioxid stb.) szemcséket kevernek, így egy igen szilárd, ellenálló és jó fényáteresztő képességű anyagot nyernek.
Bnőmnek több mint 6 éve cserélték ki erre az amalgám töméseit ugyanott,de azóta is tartanak. :)
Szal megéri az árát.
Uhh...én magán rendelőben a fehérét 10ezret virítok. Mert "SZTK"-s dokihoz a lábam be nem teszem,amióta az elcseszték a fogaimat.
Viszont a doki anekdota gyüjteményébe bekerültem:
- Mariann! Kis szája van a páciensnek, elég lesz az 1-es vagy 2-es lenyomatkanál.
- Doktornő, írásba adná ezt nekem, mert szeretném a férjemnek is megmutatni...
Hogy tessék?!
Egek...:S
Nem tudom, hol élsz, de nálunk ingyenes a fogászati kezelés...és ha magánhoz megyek, akkor a fehér tömés munkával együtt 3eFt.
Hát igen kész röhej. A XXI. században élünk de még nem találtak fel tartós és jó tömőanyagot, ami lehetőleg az egészségemet is meghagyja.
Jó munkát! Szia!
én mindet,azota meg elhal sorba jó mi?
na mentem melozni sziasztok
Sajnos ez tévedés. :(
Meleg ill. forró ételek italok is szabadítanak ki vele illetve a rágás során is, fogmosás-dörzsölés stb.. (ezért nem javasolt pl sokat rágózni)
Annyiban igaz ez, hogy a legnagyobb mennyiség töméskor illetve kivételkor szabadul fel és kerül a szervezetbe. A fogorvos és asszisztens is veszélyben van, mert esetenként nem kevet belélegezhet belőle.
Az enyémeknek az ég világon semmi bajuk nem volt, mégis kicseréltettem őket. És jó pénzért ugyan de ki is cserélték. Az alamgám bírta volna 100 évig is csak az egészségem nem. :(
Azt mondod a fehér tömés is káros?
Akkor mivel tömesse az ember ha már egyszer merészel rossz foggal rendelkezni?
Nehezet kérdeztél, mivel nem vagyunk teljesen tisztában az összetevőkkel, így nem lehet tudni, kiket lehet.
Az egyik ismerősöm autoimmun betegségben szenved, kemoterápiás gyógyszert szed, őt nem lehet, az ő orvosa szerint.
Majd az idő válaszol erre a kérdésre, ha egyáltalán fogják velünk tudatni.
Dehogynem használják az amalgámot! Tudod nincs ám mindenkinek 6 ezer forintja egy darab polimerizációs fehér műanyagtömésre! A porcelánról, aranyról nem is beszélve!
Jobban tudom mint gondolnád. Most cseréltettem ki az összes tömésemet fehérre.
Igenis használnak amalgámot, mivel a tb csak ezt finanszírozza sokan rá is kényszerülnek. És a fogorvosok szerint- noha elismerik, hogy káros- még mindig az amalgám a legtartósabb és legolcsóbb tömőanyag ami hidd el sokaknak nem utolsó szempont.
csak kb 5 10 éve ezt igy ilyen formában nem mondték meg. most sem ismerik el ,csak annyit h hátsó rágókba az amalgám tartósabb.
és ha nincs semmi baja a fognak vagy a tömésnek felesélegesen nemkell kicserélni.
Amúgy tőlem is megkérdezte múltkor a fogorvos, hogy nem akarnék-e amalgám tömést, mivel az az egyetlen tömés amit csinált is bennem, xart se ér :S
Kicsit néztem rá, mint Rozi a moziban, és nem kérek.
Már mindenhol tudják, mennyire mérgező, vajh miért használnak mára már fehértömést.
Na vajon miért nem volt a higanyossal semmi bajod 20 évig? :D Mert 50%-ka higany, azért. Nem kezd el a tömés rohadni meg ilyenek, az biztos.
De ez még nem jelenti azt, hogy nem toxikus :)
Ha annyira tetszik, lődd magad droggal, halálos is lehet, de biztos tök jó, legalábbis azt mondják :)