H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Nem. De sokkal jobbak az esélyeim mint aki nem oltatta be magát.
Nyugodtan hátradőlhetek és kijelenthetem, hogy Én mindent megtettem ami rajtam múlott.
Tudjátok mi számomra a legundorítóbb?
Amikor pl. híres genetikus orvosunk beáll a kamera elé és próbálja rábeszélni a nézőket az oltásra!
Megelőzted?
Az oltással?
Most már nyugodtan hátradőlsz és kijelented, hogy Te ebben biztos nem fogsz megbetegedni?
Lehet attól, pont ez a lényeg, csak elvileg könnyebben átesik rajta.
Azért elvileg mert a gyakorlatban ez inkább üzlet mint tényleg megelőzés (szerintem)
Igen, sokan meghalnak, de az nem fertőző...
Megelőzésére nincs lehetőség, de ha szerencsés géneket kapunk, valamint a köztudott dolgokkal nem hívjuk ki magunk ellen a sorsot, akkor talán megúszható. Tudom a h1n1 is, de ha nincs épp BKV sztrájk, akkor nem tudhatjuk ki fogta meg a fogodszkodót előttünk, és akárhogy is vigyázunk megkaphatjuk.
Biztos, én ezt nem vitatom! Eü dolgozó vagyok, soha nem oltattam magam a szezonális ellen. Más oltásokat megkaptunk, mert ha nem akkor nem lehet dolgozni, pl: hepaB elleni.
Most egy kicsit más a helyzetem, változtak a körülményeim, és most úgy döntőtem beoltatom magam...sőt a lányomat is. Nehéz döntés volt, sokat rágódtam, több helyről kértem infót.
A média sajnos ezt csinálja, szinte mindig, a hir a fontos...És igy van, sokkal több betegségre kellene felhivni a figyelmet, és több tájékoztatás adni róluk...
Élet és Halál ez a természetes rend...hmm, igen de szerintem ezt mond annak az édesanyának akinek a 14 hónapos babája halt meg, vagy annak a férjnek akinek a várandós felesége, vagy annak a lánynak akinek a 25 éves párja...nem fogja vigasztalni őket.
Főleg azért nem, mert a haláluk megelőzhető lehetett volna...
Nem bántok senkit azért, mert úgy döntött nem oltatja be magát, az okai sem érdekelnek...
De szerintem felesleges egymás szidása, bántása...
Lehet, hogy igazad van...
Minden mozgássérült gyerek, akiket járni tanítok ingyen, mondják is: Óriás bácsi! te olyan kegyetlen vagy! És nagyokat nevetnek.
Eddig nevetni sem tudtak...
FT
Menj el a "Szigetekre" és ott lehet zokogni a több 10 ezer ember halála felett.
A Világ az Élet és Halál. Ez a természetes rend.
FT
Ez kit érdekel?
FT
Csütörtök éjszaka egy 37 éves férfi halt meg Békéscsabán, a Réthy Pál kórházban.
Becsei László főigazgató főorvos elmondta: a legutóbb meghalt férfi január másodikán került a kórházba légzési elégtelenség és influenza tüneteivel. A fiatalembernek semmilyen alapbetegsége nem volt, újinfluenza védőoltásban nem részesült. Szervezetében a virológiai vizsgálat kimutatta a H1N1-vírus jelenlétét.