Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gyűszűfánk recept

Gyűszűfánk recept

Elkészítési idő 15 perc

A Gyűszűfánk hozzávalói:
1-2 tojás
liszt
zsír v. olaj a sütéshez


A Gyűszűfánk elkészítési módja:
Rendes, de kissé puhább levesbe való tésztát gyúrunk,és nyújtsuk el nagyon szép vékonyra.Utána rögtön hajtsuk össze két rétegbe és egy gyűszűvel szaggassuk ki pici fánkocskáknak, bő, forró zsírban süssük ki szép halványpirosra. A habszedő kanállal megforgatjuk és azzal is szedjük ki, s így adjuk a levesbe vagy leves mellé. A zsírban fel kell, hogy fúvódjon szép gömbölyűre.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gyűszűfánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook