Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Gyümölcs fagylaltok recept

Gyümölcs fagylaltok recept

A Gyümölcs fagylaltok hozzávalói:
½ liter víz
½ liter áttört valamilyen gyümölcsvelő
25 dkg cukor


A Gyümölcs fagylaltok elkészítési módja:
A cukrot a vízzel felfőzzük, illetve tűzön felolvasztjuk. Kihűtjük, annyi gyümölcsöt törünk át a szitán, (turmixban, botmixerrel) hogy ½ liternyi mennyiségű velőt kapjunk (kb ¾ kg) Vízzel egy literre kipótoljuk. Vigyázzunk, hogy az anyag az apadás következtében túl édes ne legyen, mert akkor nehezen fagy. Ha jól lehűtöttük, fagyasztható. (Készíthetjük tejszínnel is, így tartalmasabb. Fagyasztás előtt a teljesen lehűlt anyaghoz hozzákeverjük a 2 dl tejszint. Ilyen esetben 2 dl vízzel kevesebbet veszünk a cukoroldathoz.)


Kategória: Fagylaltok receptjei


A gyümölcs fagylaltok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook