Gyűlölve Szeretni (beszélgetés)
Hogy mi?
Milyes Joe-s sztorira gondolsz?
Írd meg priviben.
én nem így tapasztaltam.
a féltés és a birtoklási vágy nem ugyanaz.
észrevettem, hogy nem egyértelműen fogalmaztam, ugyanis a mondat eredeti befejezése az lett volna, hogy a gyűlölveszerető önmagát szereti és a társát is, a konfliktusok forrása az önzés.
társfüggő esetben van alá-fölérendeltség, a függő alárendeli magát a célszemélynek-önmaga abszolút nem számít. náluk nem birtoklási vágy van, hanem féltés a köbön.
a társfüggő nem szereti a párját, hanem függ tőle, ezért ez a neve.
:)
és ott sincs feltétlen alá-fölé rendeltség, sőt...
lehet. nem azért gyűlölöm, amiért szeretem. pontosabban tudom, miért gyűlölöm (pl. brutál birtoklási vágy, ami bennem is él); a szerelmem nagyjából megmagyarázhatatlan. hosszú távon nem gondolom működőképesnek, mi kikészül(t)ünk (egyenes út a pszichiátriára), bár alapban is a ’labilis’ (tkp. érzékeny) embercsoportba tartozunk. világosan látjuk az okokat, de változásra nincs remény; makacs, öntörvényű emberek vagyunk; elengedni pedig egyelőre nem tudjuk egymást. négy éve tart a hajsza. ilyen intenzív, mély és szélsőséges érzelmeket senki nem váltott ki belőlem. nem igazán tudom megfogalmazni, részletezni nem merem (seittsemáshol - sokszor magamban sem), mert ijesztő, mert gyönyörű.
szóval van. megoldás is, csak éppen egyik sem megfelelő.
„Űzik egymást, és soha nem tudják ki a vadász, és ki a préda.” – pontosan.
Egy ismerősöm szerint lehetséges egyszerre mind a kettő. Ebből lesznek az igazán nagy szerelmek.
De amúgy milyen rossz lehet, ha valaki egy ilyen kapcsolatba esik bele.
hát egy csomó ideig én is azt hittem e a kettő megfér egymás mellett. De a vőlegényemet sosem tudnám gyűlölni még akkor sem ha pont fasírtban vagyunk...
Sztem az inkább fellángolás nem szerelem vagy szeretet.
De persze ez csak az én véleményem, attól, h én még nem tapasztaltam, lehet, h előfordulhat:)
Lehet valakit (legyen az férfi vagy akár nő) gyűlölve szeretni?
Lehet, hogy éppen amiatt szereted, ami annyira taszít tőle?
És ha igen akkor mennyi jövője lehet egy ilyen kapcsolatnak?
Mert valamelyik fél "meghal" ebben a kapcsolatban. Vagy megtagadja önmagát, vagy megváltozik.
Vagy van más megoldás?
Nektek mi a véleményetek erről a témáról?
További ajánlott fórumok:
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- Szerintetek bele tud szeretni egy huszonéves lány egy 40 évvel idősebb férfiba? És a férfi a lányba beleszerethet úgy igazán?
- Te tudnál olyan férfit szeretni, aki ha csak egyszer is, de kezet emelt rád? Szerinted ezt még meg lehet bocsátani?
- Ki lehet csak úgy szeretni valakiből, mi történhet egy szép szerelemmel, melyben mindketten azt hittük, a másik a nagy Ő?
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- A szeretőt is lehet szerelemmel szeretni?!