Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gyors gölődin-leves recept

Gyors gölődin-leves recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Gyors gölődin-leves hozzávalói:
2-3 db vöröshagyma
2-3 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi őrölt fekete bors
étolaj
1 háromdecis csésze rétesliszt
1 evőkanál pirospaprika
petrezselyem


A Gyors gölődin-leves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat, s 2 liternyi vízzel feltesszük főni. Megkóstoljuk és ízlésünk szerinti mennyiségű fűszerport teszünk bele, emiatt sózni nem kell. Míg fő, elkészítjük a gölődineket (gombócokat). 2-3 evőkanál olajjal felforralunk egy csésze vizet, s a lobogó forró vízben gyorsan elkeverünk ugyanannyi réteslisztet,s fakanállal addig keverjük, amíg összeálló masszát nem kapunk. Mikor kissé meghűlt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és belefőzzük a kész levesbe. Ha van kéznél friss vagy szárított petrezselyem, szórhatunk bele. Ha a gölődinek feljönnek a tetejére, kész a laktató finom leves.

Második fogásként süteményt fogyaszthatunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gyors gölődin-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook