Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok!
Kicsit több,mint 2 hete találtam a fórumra és végig is olvastam :) kicsit húzós volt, néha azt hittem, hogy soha nem lesz vége :D de nagyon sok hasznos infót mentettem le magamnak, ami a későbbiekben a segítségemre lehet. Engem május 10.én műt majd Tanyi doki, Debrecenben. Már nagyon várom, jó lenne túl lenni rajta már, de már nincs sok :)
Ahogy olvastam a fórumot láttam 2-3 olyan bejegyzést, amit olvasva kicsit érdekesnek találtam és őszintén szólva magamra is vettem, de azt tudom, hogy senki írt azt bántó szándékkal. Ezek a 2445. hsz novel-től, 2448. hsz Műtött-től, 2462. hsz gbabi50 és 5099. hsz bimm, amik azt fejtegetik, hogy 40-es BMI feletti emberek kizárólag a pszihés evés miatt lettek akkorák, amekkorák és más oka nem is lehet.
Ennek hatására elhatároztam, hogy leírok röviden az én hízásom vagyis életem kicsi történetét.
Én 1987-ben születtem, anyum átlagos súlyú, azonban apum és az ő anyuja 120 kg és apu tesója 170 kg. Szóval megszülettem és 1 hetesen anyu elvitt a gyerekdokihoz, aki elkezdett vele ordítani, hogy mit képzel, hogy tápszert ad nekem, amikor ő megtiltotta neki.... A dologhoz hozzátartozik, hogy anyu azt se tudta, hogy hol lehet tápszert venni.. És teje is alig volt.. Persze, ahogy nőttem a súlyom is úgy gyarapodott. Anyu próbált diétásan etetni, de ennek ellenére Decemberben mindig fel fel csúszott 10-10 kg. Pedig akkor is próbáltak rám figyelni, hogy mit és hogyan eszek, de egyszerűen ragadtak rám a párnácskák. 14 évesen 90 kg körül voltam és őszintén bevallom nem tudom, hogy hogy.. gyerekfejjel nem fogtam fel, hogy mit csinálok, hogy mit kéne csinálni, hogy ne menjen felfele és eleve nem foglalkoztam vele. A mozgásban nem akadályozott, persze többféle diétát is kipróbáltam ahogy kamaszodtam, de semmi haszna nem volt. Amikor a középsuliba a suli orvos megmért és 130at mutatott az orvosi mérleg nagyon magamba szálltam. Akkor ruhát se kaptunk már ami jó lett volna, így varratni kellett..Ez a két tényező annyira felnyitotta a szemem, hogy másfél év alatt lefogytam 45 kg-t, de nagyon sokat szenvedtem miatta. Az akkor elér legjobb súlyom 85 kg volt, de a 170 cm-mel ez még nem volt elég, de az erőm elfogyott. A suliba pedig vendéglátó technikus képzésre mentem ahol főztünk, cukrászkodtunk is. Amikor az ofőnek mondtam, hogy én fogyózok és nem szeretnék enni az általunk főzött kajákból az volt a válasz h kötelező enni, hisz tudnom kell milyen ízük van. Aztán elkerültem fősuliba, ott meg jó pár alkalommal csak 1 csomag tésztára/rizsre volt pénzem meg 1-2 pohár tejfelre... Ez tudom h nem diétás, de pénzem nem volt. Így közel 5 év alatt visszajött minden, amit leadtam hiába jártam torna órára, teniszre, kondiba...
Én nem szoktam nassolni, max gyümit és nem élek hamburgereken és pizzákon és nincs bekészítve csoki se a szekrényembe. Naponta 3-4 alkalommal eszek és többnyire zöldség-hús felosztásban és így is ingadozik a súlyom. Ja! és nincsenek falási rohamaim, nem vagyok hangulat evő sem és az ismerősök, szobatársak is azt mondják, hogy nem eszek többet mint ők..
Most, 25 évesen 142 kg vagyok és beláttam, hogy ez fogyókúrával nem fog menni, mindegy mit csinálok, mert már nincs akkora akarat és lelkierőm, hogy mégegyszer végig csináljam a fogyókúrát és a genetikám se lenne a segítségemre. Így döntöttem a műtét mellett még mielőtt elkezdtelek volna olvasni Titeket, mert nincs más megoldás. Szerencsére amúgy makk egészséges vagyok.
Sziasztok sorstársak!
Bár jó ideje eltüntem, de olvasgattalak benneteket. Klárikám akkor meg lesz a tali? jössz? Szerintem én is megyek, jó lenne ujra látni, kiváncsi vagyok mennyit változtál. Megismerjük még egymást:))))
Szerintem jó ötlet a tali, erőt adni azoknak akik a műtét előtt állnak, és azoknak akik túl vannak rajta, és stagnált a súlyuk.
Há kérni lehet csak kapni nem!:-(
Sajnos ez a szomorú tény. Ezt a műtétet nem támogatja a TB egy forinttal sem.S részletre sem lehet fizetni. Csak ha másfélmilla valahogy a zsebedbe van akkor megy. Ez persze sok embernél itt is hitel. Nem miliomos klub. De van akinek az se megy pl nekem. Igy megértem a bánatod.Azért olvasgass nyugodtan nagyon érdekes a fórum.
Sziasztok!
A fecebookon szerveződünk egy kis személyes talira!:)Akit érdekel jelezze!:):)
Időpont:04.19.18 óra.
Helyszín:Cactus Juice Pab.
Cím:Bp.VI.-ker.Jókai tér 5.
Szia Ajtaji!
Üdv a fórumon!:)Ha beleolvasol a hozzászólásokba,rengeteg hasznos dolgot megtudhatsz!:)
Neked is nagy , nagy gratula!!!!
Alig várom, hogy találkozzunk valamikor! Puszi
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok