Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Az majdnem ugyanaz. De finom:-)
Beszélgessünk még ételekről... ma ilyen napom van:-(((
Őszintén? Hát először is mindenkit jól elvernek...:-)
Nade komolyan, mi történhet egy konzultáción, ami fáj?:-)
Kikérdez a doki az előéletedről, mikor híztál, milyen voltál gyerekként, hány kiló vagy, megnézi a leleteket (vigyél mindent, ami van), és megmondja, megműt-e, alkalmas/érdemes vagy-e rá. (10-20 kiló többlettel ne nagyon menj oda... 40 feletti BMI kell, esetleg kicsit alatta, ha komoly problémák alakultak már ki.)
Aztán ajánl valami műtéti időpontot, elmagyarázza, milyen a műtét, felírja, milyen leleteket kell hoznod, elkéri a rendelés árát (mert ez ugye magánrendelés), és mehetsz. A műtéti időpont előtti hónapban csináltasd meg a leleteket (ha vállalsz rendkívüli időpontban beugrást, akkor mielőbb), és vársz szépen. Műtét előtt 1 héttel pedig menned kell műtét előtti konzultációra összes friss leleteiddel.
Hát ennyi.
sziasztok,
én csak 20-án megyek konzultációra,modjátok el őszintén legyetek szívesek,hogy mire lehet számítani,veszprémbe megyek
ahogy közeledik úgy fogy a bátorságom
Jó, de... a csoki???
Mondd, hogy most is tudod enni kéééérleeeeeek...
Az iszlámmal lassan minden ország hócipöje kezd tele lenni, nem csak Svájcé. De ha azt is számításba veszed, hogy a Vatikán!!! után a legkeresztényebb banda akkor sejtheted azt is miért :-)
A belsö négyesfogatban (amibe beletartozik Schwyz kanton is, ahol én lakok) még a márciusi József nap és augusztus 15.-e Mária mennybemenetele is ünnepnap :-)
Egyébként mindíg kíváncsi voltam mit értenek azon, hogy egy ország "nem szereti" a külföldieket. Lehet, hogy a svájciak a többszázezer délkelet-europai bevándorló után kicsit unják már öket, de ettöl függetlenül külföldiként még az elsö pár évben sem, amikor még angolul is alig tudtam nemhogy németül, soha nem találkoztam semmilyen szinten udvariatlansággal, átveréssel, kirekesztéssel.
Otthon nemegyszer fordult elö, hogy fáradtan angolul szólaltam meg vagy éppen külföldi ismerössel angolul beszélgetve elfelejtettem nyelvet váltani és rögtön 3x annyiba került a taxi, az angol nyelvü étlapon magasabb árak voltak, stb
Részemröl azt nevezem külföldiek nemszeretésének, ahol azonnal megpróbálnak átverni, amint azt hiszik, hogy külföldi vagy. Márpedig ez itt véletlenül sem történik meg :-)
Nemtom... rádióba monták...:-) Állítólag volt ott vmi 2009-es népszavazás (te is szavaztál?:-) ), ahol betiltották a mecsetépítéseket úgy az országban ánblokk, meg disznóvért locsoltak a helyére, meg hasonlók, ami ha nálunk történik, már itt jajongana a NATO, az ENSZ meg a fenetudjakik, de mi illen útálatosak vagyunk, ők meg torelánsak vagymi:-) Csak az idegeneket nemszeretik, na. A legjobb családban is megesik:-)
De lényeg, hogy te jól érezd ott magad. A hegyek tényleg szépek, a hapik gazdagok, a csokik meg jók.
Apropó: mi van a csokievéssel? Bírod, tejest vagy étet, töltöttet, sokat, keveset?
Voltál te már itt valaha????
Honnan hallottál ilyen marhaságot?
Félreérted, nem azt mondom, hogy mért nem itthon, hanem mért pont ott? Amikor annyi normális ország van... Német, UK, skandinávok, hollandok, olaszok, stb.
Tényleg érdekelne, mért megy valaki pont oda, ahol Európában a legjobban utálják/lenézik az idegeneket, persze ne válaszolj, ha nem akarsz.
Egyetlen tipp, ami sokat segíthet. Ha bármi olyat akarsz enni, amit a mütét óta még nem vagy max egyszer abból eszel 1 max 2 picike falatot és vársz kb 2-3 percet. Ha a gyomrodnak baja van vele azt addigra jelzi.
Sokkal egyszerübb 1-2 falatot visszaadni, mint egy "teljes" adagot ;-)
Maradjunk annyiban, hogy feljelentgetö nem leszek, a német (és a magyar) szavakat már évek óta furán ejtem, viszont ami nekem fontos az az emberi élet. Biztonságos munka, normális megélhetés, nyugalom. Ezt itt megkapom, otthon nem kaptam meg évekig.
Nekem 13 év után már ez az otthonom.
A csokizabálók nem ismerik a császárszalonnát?:-o
Ezek hülyék...
Azon pár dolgok egyike, amiért egyáltalán érdemes élni:-(
Mija frászér mentél te pont oda??? Sürgősen menj el onnan, mielőtt késő lesz, és te is hülyén kezdenéd ejteni a német szavakat, átszoknál a szalonnáról az árpalevesbe áztatott röstire, meg aljas kis feljelentgetővé válnál...:-(((
Valahogy nem vígasztal!
Tekintve, hogy nem megenni nem tudom, hanem megvenni. A kettö nem ugyanaz!!!! :-)
3 nagy hibám volt még a mütét elött.
1. sokat (tényleg nagyon sokat, átlagosan 900-1000g kaját ettem 1-1 étkezésre)
2. mindezt marha gyorsan
3. folyamatos ivással (kicsi kacsa, 1 falat, egy korty)
Ezek mindegyike veszélyes lehet, de garantáltan nagyon fájdalmas mütét után. Szóval ahányszor kiestem a betanult "szerepböl", annyiszor volt nyafogás.
A második számú pofonfa addig van, amíg újratanulod, hogy mit tudsz enni és mit nem.
- Például sertéshúst még most is csak nagyon ritkán eszek, mert majdnem mindíg ha nem is fáj, de kellemetlenkedik a gyomrom. Ugyanez fokozottan érvényes a marhára.
- Füszeres kajákra most is örjöngés a válasz
- Tésztaféléktöl jó esetben csak kitör a III. világháború a pocakomban, rossz esetben nyafi órákig.
Jelenleg 2 év után a régi kedvenceim 20%-át egyáltalán nem, másik 20-25%-át max akkor eszem meg ha már annyira kívánom, hogy bevállalom a hasfájást töle.
Ez az arány a mütét után 6-7 hónapig 90% volt a nem merem/nem tudom javára. Marha unalmas volt majd minden nap grillezett csirkecombot enni :-D
Koszonom, hogy aggodsz. Es igen, erosen a masik veglet vagyok.
Talan kicsit tul bevallalos is.
OK, teljesen korrekt. Erre nem gondoltam.
Sajna a kontenert mar becsomagoltak ugyhogy a gyumolcsle mar kimaradt. Talan talalok kint is valami hasznalhatot.
Valami miatt azt képzelem, hogy Svájcban amit panírozott hús gyanánt elősütöttként megveszel, az ténylegesen az is, aminek hívják. Ellenben itthon... valami darálmány, pép, akármi (aki ilyeneket vesz itthon, nehogy elolvassa az összetételt :-)).
A fehér kenyér nekem sem lett a barátom, még mindig olyan acetonos utóízt érzek tőle (mint a szénhidráttól általában). A graham jöhet, azzal nincs gond.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok