Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

7221. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7217. - Micu)
2014. jan. 20. 11:35

A kompressziós harisnya feltétlenül kell, rád kell adni műtét előtt, és utána is viselned kell, amíg haza nem mész (esetleg a hazaúton is, ha hosszabb ideig ülsz).

Gyógyászati segédsezközök boltjában kapni, pl. a veszprémi kórház földszintjén is van, a főbejárati folyosó túlsó végén balra. Ott meg is mérik, hogy mekkora kell neked.

7220. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7215. - Bigné)
2014. jan. 20. 11:31

A mindenható fogyókúrára való biztatást olvashatták néhánnyal lejjebb. Csakhogy az a kérdező szerint nem olyan hatásos neki. Erre még erősködsz, hogy de igen, csak ő rosszul tudja?

"Vagy az észosztás hatásosabb?"

Ha valaki túlsúlyosnak érzi magát, a BMI-je szerint is "elhízott" kategóriába esik, akkor te meg akarod győzni az ellenkezőjéről???

Ja, hogy ki a troll? Hát az ilyen! Az 1-2 hozzászólásos fikanick, mint te. Olvass utána interneten :-)

7219. Zsú1965 (válaszként erre: 7213. - Micu)
2014. jan. 20. 11:27

Ha minden igaz, nekem aznap lesz ott a plasztikám:)

A bypasst nekem Debrecenben csinálták.

7218. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7195. - Bigné)
2014. jan. 20. 11:21

Mit keresel te ebben a topikban, ahol életed legelső hozzászólása mindjárt a másik elhízásának kigúnyolása volt, mert szerinted másfél mázsa?

"Aki írta, saccolásom szerint kb másfél mázsa. :)"

A végén szmájlival!!!!

Tudod, ha nem lenne másfél mázsa, nem lenne itt. De ennek felfogásához kell persze minimum 10-es IQ.

Itt gúnyolódsz mások elhízásán, és ugyanazzal a lendülettel osztod az elhízottaknak az észt, mi kell fogyásműtétre? Nooormális, ne haragudj???

7217. Micu
2014. jan. 20. 07:48
Kedves Mandarin1 Köszönöm a kimerítő válaszod!Ami még érdekelne,felírta az orvos a kompressziós harisnyát,ezt hol érdemes beszerezni? kell egyáltalán? Milyenek a szobák? Van tévé a szobában?
7216. bigné
2014. jan. 19. 22:33

A kórházas lista jó.

A törlőkendő nagyon kellett. És nálunk törölköző is jóval több fogyott az 1-2-nél. Sok kicsi törölköző volt a praktikus.

Volt még egy mp3 lejátszónk könnyed hangosregényekkel.

A kanál pedig kellett, mert asszem 4. nap krumplipüré a menü. Persze kanalat nem adnak.

Nagy üveg vizet eleinte nehéz emelgetni, nekünk volt kicsi, sportkupakos, abból könnyebb inni ágyban.

Más nem jut hirtelen eszembe.

7215. bigné (válaszként erre: 7212. - Kiss Petr)
2014. jan. 19. 22:23

Én a te adottságaiddal nem múttetném meg magam. Még menthető vagy szerintem. :)

Lufiról már hallottam átmenetileg olyan esetben, amikor a nagyon nagy túlsúly miatt a bypasst még nem lehetett. Mohost kéne erről kérdezni, ő tudná megmondani,h érdemes-e?

A bypass-nak vannak (lehetnek) szövődményei is. Korai és késői is. Kicsik is nagyok is... A te súlyoddal azt semmiképp nem kockáztatnám. Sleev-et sem ugyanezért.

7214. mandarin1 (válaszként erre: 7213. - Micu)
2014. jan. 19. 22:21

Szia! Bar nem hozzam szolt a kerdesed, azert en ide copy-zok neked egy listat amit valaki a korabbi oldalakon tett kozze (sajna mar nem emlekszem h ki volt, de sztem szuper lista, az illeto mindenre gondolt!)

Mi kell a Kórházba

Vitamin és vas feltöltés már mehet hetekkel a műtét előtt folyamatosan.

Lesz saját zárható szekrényed és ezeket majd mind bele tudod pakolni:

*7 váltás hálóruha -ebből jó ha 3 hálóing (katéter miatt)

*5 alsonemű

*zoknit is vihetsz, nekem volt hogy fázott a lábam éjjel 2-3 pár elég ha nzáron mész

*Legalább 1 papucs (de tehetsz még 1et ha zuhanyozáshoz is viselni akarsz)

*köntös (leginkább akkor kell majd amikor kimész sétálni a parkba)

*1-2 törölköző

*Fogkefe, fogkrém

*Izzadásgátló stift

*2 pohár vagy bögre (teának és víznek külön, mert lesz, hogy félóránként mást kvánsz, de egyszerre úgysem tudod kiüríteni)

*1 evőkanál (nem evéshez :), hanem pl ha köptetőt adnak a műtét után , hogy könnyebb legyen a légzés)

*legalább 4 tekercs wc papír (komolyan, hashajtás meg sok infúzió miatt rengeteget mész wcre)

*2 csomag baby törlőkendő (szuper arcot meg popót törölni)

*1 csomag fertőtlenítő kendő (én domestosost vittem a wc ülőkét letőrölni)

*Tusfürdő

*Mosdószivacs és vagy pici törölköző féle a műtét utáni napokra, mosdáshoz

*Kéz ferőtlenítő (pici üveges zselé, HiGeen márkájúból nagyon jó illatúak vannak)

*Papít zsepi (5-6 kis csomagos)

*Betét (nem számít mikor jönne meg, nekemis 1 héttel hamarabb megjött mert a szervezet sokszor így reagál a műtét miatt) Allways nak van hosszú betétje, azt javaslom

*Gyógyszerek (Ha rendszeresen kell gyógyszert szedned vidd magaddal és már az első nap tisztázd a dokival mit mikor kell szedned ÉS ay altató orvossnak is mond majd amikor jön beszélgetni veled)

*Ajakír (mert a műtét után 2-4 napig nem ihatsz semmit és ki lesz száradva a szád)

*Fésű (+hajgumi, hajcsatot nem ajánlom mert a sok háton fekvésnél nem kényelmes)

*Saját otthoni kispárnád (jó lesz meglátod)

*3-4 üveg 1, 5 literes szénsavmentes, ízesítetlen ásványvíz (hashajtóhoz is meg kell innod első nap 1-2 üveggel aztán mátét utáni 3. 4. Naptól meg apránként kell majd innod a vizet)

*Kényelmes derekú ruha a hazaútra

*Olvasnivaló szerintem feleslege, mert a mútét utáni napokban baromira nem lesz hozzá se kedved, se erőd meg úgyis jön az újságárús bácsi, de azért vihet pár újságot magaddal

Mi kell Otthonra az első napokban:

*Almalé (HohesC nek van savcsökkentett almaléje, ebből előre vehetsz otthonra 2-3 dobozzal)

*Botmixer (amikor a folyadékról kezdesz áttérni a pépesre és persze a pépesnél nagzon kell majd)

*Amikor hazamész egyből küldj ek valakit vásárolni , hogy tudjatok főzni egy jó adag húslevest (eleinte csak az üres levet ihatod majd)

*Szénsavmentes ásvánzvíy (1 karton)

*Kötszer (előbb utóbb elkezd lejönni a kórházi kötés ,gyógyszertárban lehet kapni olyat mint egy nagy tapasz és es pont a mi sebeink mérete, csak lehúzod róla a hátulját és felragasztod)

*Betadin (amikor átkötöztem a sebeket kicsit áttörölgettem, betdinos vattával)

*Bőrfertőtlenítő spray + steril vatta (gyógyszertárban veheted, az otthoni véralvadás gátló beadása előtt töröld át a karodon ahova be fogod adni)

*Vehetsz féldecis pohatat meg baby kanalat (én feles pálinkás poharat, meg kávés kanalat használok :)

* Fájdalomcsillapító (én nem veszek be 1et se, mert érezni akarom hogy mi történik velem és hogy javul)

* kis mozsár (olyan fűszer törő mozsár, hogy ha pl antibiotikumot stb kell szedni akkor eleinte szét tudod törni és belekeverni valamibe, pl nekem Sumetrolint kellett szednem)

*mérőpohár (amin van fél decinkénti beosztás, fontos lesz, hogy tudd mert eleinte csak fél deci mehet és így tudod, hogy mennzi az amit megettél és tudod, hogy nem tágítod feleslegesen a gyomrod)

* vitaminnak napi 2 db Centrum vitamin tabletta + én még 600mg os rágótablettás C-vitamint is syedek meg kalcium-magneziumot egyben, még a vas se ártana ( de nekem így is nehezen megy a nagydolgozás a vas meg még jobban megfogná)

7213. Micu
2014. jan. 19. 21:23

Kedves Gomoly!Én február 27- re kaptam időpontot bypass műtétre veszpémbe és örülnék ha elmondanád, hogy mit kell,mit érdemes magam

mal vinni a korházba?

7212. Kiss Petr
2014. jan. 19. 16:55

(Nemrég csatlakoztam hozzátok itt a fórumon)

Légyszíves fejtsd ki te is a véleményedet kíváncsiak vagyunk rá!

Köszi

7211. bigné (válaszként erre: 7196. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 19. 14:24

Csak most olvastalak.

Mi az a trollkodás?

Egészen röviden: az ilyen mindent összeolvasó, de valszinű semmit meg nem tapasztaló, de mindent jobban tudó és kinyilatkoztató emberek csípik a szemem. Az újaknak formázhatod a figurádat, a régiek viszont nem véletlen tűntek el innen szép lassan. Pedig voltak sokan, akik nagyon hasznos tapasztalatokat (hangsúlyozva,h saját maguk által megtapasztalt) dolgot osztottak meg, nem pedig elméleti okoskodásokat.

Maradj nyugodtan, játszd a mindenhatót, én úgyis ritkán járok erre.

7210. Kiss Petr
2014. jan. 18. 23:39

Képzeljétek,ma találkoztam egy rég nem látott ismerőssel(kb 1éve taliztunk)nos akkor rettentően el volt hízva,de most...legalább 50kg-al kevesebb lett!

Kérdeztem mi a csuda történt veled,azt mondja 10éve!!! bent van a gyomor gyűrűje,és mivel a berakás utáni jelentős fogyás után hozzászokott a szervezete a gyűrűhöz 5év után szépen vissza jöttek a kilók..

5hónapja volt bypass műtétje szerinte is ezzel kellett volna kezdeni!

7209. mandarin1 (válaszként erre: 7204. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 18. 12:23

Szia Nome, koszi meg1x a linket, elolvastam. Meg mindig nem vagyok meggyozve :) most mar tenyleg jo lesz beszelni Dr Mohossal es rakerdezni nehany dologra.

Igen, sleeve-nel lehetseges a visszahizas (20-30%), de valami azt sugja h ez azokkal tortenik meg akik nem igazan valtoztatnak az etkezesi szokasaikon a mutet utan sem. A gyomorcso kitagulhat, de azert azt elegge abuse-alni kell, nem egyszer nem ketszer hogy ez megtortenjen, es meg utana is eszbe lehet kapni es helyes dieta mellett a gyomor "visszaszukul". csereben viszont az anatomiad nem valtozik meg es nincs szukseg a vitaminok es nyomelemek eleted vegeig tarto potlasara. Ami persze negativumkent is tekintheto hiszen pont a felszivodasi zavarok hianya miatt lassabb es kisebb merteku a fogyas. Ugy gondolom hogy aki tenyleg akarja az a maximumot siman ki tudja hozni a sleeve-bol, dietaval es mozgassal foleg az elso evben.

De meg mindig nem vetem el a bypass lehetoseget, csak nem erre huz a szivem.

Februar 12 utan - remelhetoleg - okosabb leszek! :)

7208. mandarin1 (válaszként erre: 7204. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 17. 00:11
Koszonom Nome a linket, el fogom olvasni amint kipihenem a tegnap ejszakai muszakomat:(
7207. mandarin1 (válaszként erre: 7206. - Kiss Petr)
2014. jan. 17. 00:09
Szia! bevallom oszinten hogy most nem kerdezdtem ra, de meg december vegen kaptam e-mailt Pinter Bernadett-tol amiben azt irta hogy "A műtétre várakozási idő lecsökkent 2-3 hónapra." Remelem hogy ez igy van.
7206. Kiss Petr (válaszként erre: 7203. - Mandarin1)
2014. jan. 16. 21:10

Szia,megkérdezhetem hogy érdeklődtél-e a várólistáról?

Köszi

7205. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7203. - Mandarin1)
2014. jan. 16. 18:39
Az ember persze megdöbben, amikor belegondol, hogy mit is készül magával csinálni - összeszabdaltatni belső szerveket, amikor jó esetben eddig legtöbbünknek csak az volt a legnagyobb sebe, hogy elvágta az ujját. Hát ez az érzés csak az első műtétig létezik :-) Ha belegondolsz, hogy ha emiatt nem vágsz bele, így az elhízás miatt előbb-utóbb majd megműtenék a szíved is (és nem is biztos, hogy sikerrel), a gyomorvagdosás már sokkal kisebb dolognak fog tűnni :-)
7204. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7203. - Mandarin1)
2014. jan. 16. 18:24

Nyilván te is gondolod, hogy a két műtét közti 300 ezer pénz nem tiszta nyereség, sőt szerintem, tudva azt, hogy egy bypass időtartama alatt akár 3 sleeve is elvégezhető, valamint a két műtét ára közti különbségben jelentősen benne van a bypass-hoz szükséges sokkal több varrógép és hosszabb kórházi kezelés ára is, alighanem a sebésznek a sleeve anyagilag még jobban is megéri, mint a bypass.

Dr. Mohos Elemér doktori disszertációjában olvashatók a következők:

"A gastric sleeve resectiók száma – valószínűleg a relatíve egyszerű műtéti technika és a hatékony testsúlycsökkentő effektus miatt- növekvő tendenciát mutat, jelenleg az összes bariatriai műtét mintegy 5-10 %-át teszi ki. A betegek testsúly feleslegük 60-80 %-át adják le, a 2-es típusú diabetes gyógyulási aránya 50-60 % (8). A beavatkozás előnye a relatíve könnyebb műtéti technika mellett a kisebb műtéti megterhelés, ill. a -valószínűleg ezek következményeként tapasztalt- alacsony mortalitás (0,1-0,3 %) és szövődmény arány (5-10 %). Komoly hátrány azonban, hogy az esetek 20-30 %-ában –különösen csökkent beteg compliance esetén- a fokozatosan egyre több táplálékbevitel következtében a gyomorcső kitágulhat és a betegek testsúlya ismét gyarapodni kezd. Ilyenkor újabb műtét –gastric bypass vagy duodenal switch- válik szükségessé. Ebben az esetben azonban gastric bypass végzésekor a gyomornak még nem operált részére kerül az anastomosis, duodenal switch-re való átalakítás esetén pedig a reoperatio csak a duodenumot és a vékonybél traktust érinti, így az ismételt beavatkozások szövődmény aránya nem magasabb a primer műtétekéhez képest. A műtét relatíve egyszerűbb kivitelezhetősége miatt elsősorban extrém obes (BMI 60 felett) és csökkent műtéti terhelhetőségű betegek esetén ajánlott."

[link]

Ha google-ben rákeresel a gastric sleeve weight regain kifejezésre, többmindent is találsz. Bennem is a mindenfelé olvasgatások alatt alakult ki a véleményem.

Mindezek ellenére semmiképp nem beszélnélek rá vagy le a továbbiakban egyik eljárásra sem - ha hosszasabban rugóznék valamelyiken, még úgy tűnne, érdekelt vagyok amyagilag:-) Sajnos nem... bár úgy lenne!

Ha beszélsz az orvossal, mindenesetre többet fogsz tudni. Vagy megerősít, vagy rábeszél valami másra - addig is gyűjtsd csak a véleményeket, a legjobb, amit ilyenkor tehet az ember, hogy minél több információt összeszed.

7203. mandarin1 (válaszként erre: 7200. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 16. 10:27

Szia Nome!

Igen, hat termeszetesen regota es sokat gondolkodtam hogy melyik mutetet valasszam, es asleeve mellett tettem le a voksomat. En is meindent elolvasok amit csak talalok az interneten, es mivel az angolom nagyon jo igy eleg sokat sikerult talalni! A kedvencem a bariatricpal.com, ahol van egy veteran forum is, de ott senki nem irja hogy visszahizott volna. Meg tudnad adni a forrast ahol olvastad hogy a sleeve-esek visszahiznak? egyebkent a gyomor azon reszet ami a ghrelin-t termeli a sleevnel is eltavolitjak.

Minden masban egy et ertek veled, es tudom h Dr Mohosnak ez egy uzleti dontes lesz, de az is uzleti dontes hogy a bypass 300ezerrel tobb, ha mar igy nezzuk valszeg en is azt nyomnam. Na jo csak viccelek, nyilvan hogy az o orvosi meggyozodese ami mervado. En viszont nagyon nem vagyok kibekulve a felszivodasi zavarokkal. Latod, nekem pont az tetszik a sleevben hogy az anatomiad igazan nem valtozik, "csak" a gyomrot kissebbitik meg. Nyilvan valo hogy oda kell figyelni a dietara mutet utan. Nincs "re-routing" stb. Nem tudom, hat nekem a sleeve valahogy nem tunik annyira drasztikusnak mint a bypass. Pedig az...a sleeve sem gyerekjatek, es meg mindig nem hiszem el hogy ilyesmire keszulok, hogy levagatom a gyomrom 80%at, ez hihetetlen, elment az eszem?! de szamomra mar csak ez maradt vagy eletem vegeig tarto koros elhizas, es az azzal jaro osszes kin...

Oh, es meg annyit hogy abszolut koszonom a hozzaszolasodat, elgondolkodtattal es megfontolom, es persze lassuk Mohos doki mit mond...latni hogy jol utana olvastal mindennek es epito jellegu a "kritikad". Ezt nagyon dijazom! ;)

7202. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7201. - Kiss Petr)
2014. jan. 16. 08:51

Igen, aki rászánja az időt és utánaolvas, általában ugyanerre a következtetésre jut :-)

A direkt hízásról azonban lebeszélnélek :-( A zsírsejtek ugyanis csak szaporodni tudnak, eltűnni azonban nem, csak kiürülni. Nagyon nem lesz mindegy a műtét utáni életedben, hogy tíz-vagy tizenkétmilliárd zsírsejted követeli sikítozva, hogy újra teletölthesse magát :-( Ahogy halad előre a tudomány, és csökken a kockázat, a műtét határait is egyre lejjebb szállítják. Ma már általános vélekedés, hogy 30-as BMI felett is kevesebb a műtét kockázata, mint az elhízásé, úgyhogy egyre alacsonyabb mértékű elhízásnál csinálják. Szerintem először beszélj az orvossal, és csak utána ragadtasd magad ilyen drasztikus hízókúrára. A BMI-határokat inkább ott veszik komolyan, ahol a műtétet az egészségbiztosítás fizeti, pl. Ausztriában, Svájcban. Ott már hallottam olyanról, aki emiatt hizlalta magát, de erre itthon nem lesz szükség. Szerintem ha komolyan elhatároztad és akarod, és ki is fizeted, az orvos 30-as BMI felett meg fog műteni.

7201. Kiss Petr (válaszként erre: 7200. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 16. 00:16
Az utolsó betűig elolvastam minden hozzászólást ebben a topicban,és világossá vált hogy csak műtét jöhet szóba(pedig még a 35-ös BMI kritériumnak sem felelek meg)de a konzultáció után ha mindenképp kell,akkor nincs mese hizni kell:-)
7200. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7199. - Mandarin1)
2014. jan. 15. 20:54

Köszi a nagyon normális hangvételű hozzászólásodat!

Elhiszem, hogy belefáradtál a hasztalan küzdelembe, az orvos is azt fogja kérdezni, mióta küzdesz a túlsúllyal, és ha elmondod, hogy már gyerek- illetve kamaszkorod óta, azt fogja mondani: "nincs több kérdésem". Ez sajnos így van:-( A fiatalkori elhízás, ha ráadásul felnőttkorban is sokáig fennáll (ez a két ismérv a tökéletes indok a műtéthez) szinte biztos út a végleges súlyfelesleghez, amire az orvosok is azt mondják, ez már nem dietetikai, hanem sebészeti kérdés.

Nagyon sok dolgot összeolvastam a műtétekről. Hadd mondjam el neked segítségül, amit ezek alapján összeszedtem, aztán ha segítek vele, és megfogadod, örülök, ha nem, és attól lesz jó neked, akkor is:-)

Tehát: nem jó választás a sleeve:-(

Hosszabb távon ugyanis nem hatékony.

Sajnos azoknál, akik már majdnem egész életüket átkínlódták az elhízás elleni küzdelemmel, nem elég erős, nem visszatartó erő. 1-2 év, és vissza is hízod, amit 1. évben leadtál. Ugyanott leszel, csak lesz még egy csomó összenövés a hasadban, és a kidobott pénz... A sleeve jó lenne a 10-15, max. 20 kiló túlsúllyal küszködőknek, de nekik meg túl drága, annyit nem ér. De az 50 kiló felesleg esetén nem jó, hidd el:-(

A hatékony műtétek egyik kulcsa, hogy a bolygóideget, ami a ghrelin (étvágyhormon) termelődéséért is nagy részben felelős, pl. a bypass-sal átvágják-kiiktatják, a sleeve-vel meg nem. A bypassnál megrövidül a bélszakasz, amin az étel megy, a sleeve-nél nem. A bypassnál az emésztőnedvek is jóval később és kevésbé hatékonyan keverednek az étellel, rontva a felszívódást, hasznosulást, a sleeve-nél viszont minden marad a régiben. Amit sokan elhallgatnak, mert nem népszerű téma: a bypass még ennek ellenére sem tökéletes megoldás, külföldi tapasztalatok alapján az esetek egy részében bizony még ezután is (5-12 éven belül mintegy 20-35 %) visszahíznak! Na képzelheted, akkor milyen a sleeve utáni visszahízási arány!:-(

Erre a veszprémi orvos, Dr. Mohos Elemér is rájött, hiszen sleeve-t szinte kizárólag csak akkor csinál, ha a beteg olyan elhízott, hogy a bypass-t nem lehet megcsinálni rajta, mert egyszerűen belül nem férni hozzá. El tudom képzelni, hogy ennek ellenére ha te erősködsz, megcsinálja a sleeve-t, de előtte ezeket el fogja mondani. Persze ő is a piacról él, így némileg azt szolgáltatja, amiért fizetnek - ha a sleeve-ért, akkor azt, ha műmellekért, akkor meg azt. De nem a legjobb orvosi meggyőződéséből fogja tenni, erre mérget vehetsz. Ha igazán jó érv kell arra, hogy mi lenne számodra a jó megoldás: hallgass Mohosra! De arra ám, amit szakmailag először javasol, és ne arra, amit azután mond, miután te közlöd vele, hogyha sleeve nem lesz, akkor te egy fillért nem hagysz itt! Mert ez már számára egy kényszerhelyzet lenne, és akkor már nem biztos, hogy a szakmai optimumot mondja, hanem inkább a kompromisszumosat.

Szóval az van, hogy ma az egyetlen hatékony műtéti megoldás kizárólag a bypass. És az sem 100%-ban hatékony.

Jól gondold át, mit választasz! De akármit döntesz, teljen örömed benne, és sok sikert hozzá:-)

Remélem, nem sértettelek meg azzal, hogy elmondtam a sleeve-ről a véleményemet! Én nem leszek azzal se több, se kevesebb, ha ebből nem fogadsz el egy árva betűt sem, hidd el. De egy biztos: kizárólag az önzetlen jószándék vezérelt...

7199. mandarin1 (válaszként erre: 7190. - 1a44ad4b58)
2014. jan. 15. 15:00

Szia Nome!

Ne bantodj meg, sztem rendben volt a valaszod. Ugy gondolom hogy ezek az alapok, valtoztatni az etkezesi szokasokon es fejben eldonteni az eletmod valtoztatast. Aztan lefogyni. Utana meg visszahizni. Aztan ujra kezdeni... Erted? Jol mukodik a tanacsod annal akinek nehany kilotol kell megszabadulnia, de mi, akik mar odaig eljutottunk h ezt a forumot bujjuk es kepesek vagyunk tobb mint egy millio forintot kolteni egy csonkito/veszelyes mutetre - mi mar mind tul vagyunk nem egyszer es nem ketszer a fogyokuran, es annak szinte minden fajtajan.

En elfaradtam. Tini korom ota fogyokurazom, igaz, az utobbi 2-3 evben mar inkabb feladtam. Lefogyok, visszahizok es igy megy ez 20 eve! Cipelem ezt a sulyt minden nap, probalok ugy teljesiteni mint egy normalis testsulyu ember, pedig extrem fajdalommal jar 12 oras muszakot lehuzni 50 kilo tulsullyal, probalok mosolyogni a vilagra de belul majd' belehalok h miert nem vagyok en normalis??? Nem odafigyelni a gunyos megjegyzesekre es ugy tenni mintha nem is hallottam volna...

De biztosan le lehet fogyni fogyokuraval, tudom mert en is megtettem mar nehanyszor, de mindig visszakusznak a kilok. es mindig egyre tobb. Lehet hogy gyenge vagyok de mar nem erdekel, csak az erdekel hogy vegso megoldast talaljak mielott tonkremegy az osszes izuletem...

Nekem Feb 12-re van idopontom Dr Mohossal, en elsosorban gastric sleeve-et szeretnek, bypass-t nem. Majd meglatjuk hogy mint mond a doktor :)

Mindenkinek kivanok jo fogyast, kitartast, esszeru, egeszseges etkezest! es hogy tartsuk, tartsatok fent ezt a forumot, neha ugy eltunik mindenki! Igen, tudom hogy mindenki elfoglalt meg ugye megy a nagy fogyas es kit erdekel mar ez a forum, de megis, gyertek vissza, irjatok le a tapasztalatotokat, beszeljuk meg hogy ki hogy erzi magat, segitsunk egymasnak!

7198. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 7197. - Kiss Petr)
2014. jan. 15. 08:17

Szívesen! Magam is azt gondolom, hogyha már ilyen hosszú ideje gond ez, és sehogy sem sikerül más módon megoldást találni, a végső hatékony megoldás a műtét.

Sok sikert:-)

7197. Kiss Petr
2014. jan. 14. 22:21

Nome!

Köszönöm a kimerítő válaszod!

Nos mivel már 15éve megvan 30kg feleslegem ezért nem mai problémárúl van szó sajnos!

Kicsit tájékozódva a gyomorballon után a fórumokban,rájöttem hogy ez nem az én eszközöm lesz:-)

Azonban már van időpontom veszprémbe konzultációra,remélem bele tudok vágni a bypass műtétbe.

Köszönöm a segitséget!

2014. jan. 14. 21:48

Nem, inkább a trollkodás...

Egy alapvetően segítségnyújtásra, jószívvel kért illetve adott tanácsok csereberélésére létesített fórumon. Ami úgy működik, hogy megosztjuk a tapasztalatokat, aztán a többiek vagy találnak közte számukra érdekeset, használhatót, vagy ha nem, egyszerűen megnyomják a PageUp gombot.

Persze tanácsok helyett beszólni, beköpni is lehet, nulla hasznossággal, csak mi a jó benne? Élvezkedni más nyomorán? Azt szerintem nem itt kellene.

7195. bigné
2014. jan. 14. 20:44
A mindenható fogyókúra leírását olvashatták néhánnyal lejjebb. Aki írta, saccolásom szerint kb másfél mázsa. :) Akkor mégsem olyan hatásos...??? Vagy az észosztás hatásosabb?
7194. Ani57 (válaszként erre: 7193. - Gomoly)
2014. jan. 14. 15:55
Szia gomoly !Köszi hogy ilyen hamar válaszoltál és kössz hogy próbálsz megnyugtatni.Igyekszem előbb odaérni. /csak súgom ,ajkai vagyok/ üdv
7193. gomoly (válaszként erre: 7191. - Ani57)
2014. jan. 14. 15:15

Szia Ani57

Mondjam,hogy örülök a megfázásodna?

nem rosszindulatból,de nekem ez sokat jelentett.

Nem,hogy gondolok rád ,meg is látogatlak,ha ott leszel,igaz,én háromnegyed kilencre megyek ,de neked is fél tíz fele már ott kell lenni.Kicsit gyere előbb.Honnan jössz?Varratszedésre megyek.

Ne izgulj,de ezt többet nem is mondom mert ugyis hiába én is izgultam ,de simán megy,fájdalom nélkül első 2-3 nap kicsit nehezebb,de a lényeg ne hagyd el magad sétálj és "erősödsz",nekem jót tett a séta.Szorítok,kitartás

7192. gomoly (válaszként erre: 7188. - Amandalear)
2014. jan. 14. 15:07

Köszi!

6 éve vagyok cukros.Ez most kicsit vigasztal,hogy ilyen gyenge vagyok,ma annyira el voltam keseredve,azt hittem csak nálam van ez a gyengeség.Megnyugtattál.Neked is kívánok minden jót és egészséget.

4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook