Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia Zsuzska!
Nagyon örülök, hogy jól vagy.
Amit írsz a Cubitan tápszer, azt csak azt az egy csomaggal kell meginnod, vagy mondta hogy vásárolj magadnak még belőle és azt kell innod?
Illetve bármilyen gyors felszívódású fehérje por is jó?
Remélem a továbbiakban is ilyen szépen gyógyulsz!
Nagyon vigyázz magadra és ha lehet írd le hogy miket tudsz enni már!
Sziasztok!
Beszeltem a Vasas dokival amit adtak idopontot a Fuszek dokihoz azt atrakatta magahoz igy tudok majd vele beszelni. Nekem mar nem sok eselyem van Februari mutetre mert mondta hogy mar igy is kb 12 embernek igerte es kb 10-et tudnak megcsinalni.Ettol fuggetlenul meg aznap majd ott meglesz a pszichologusi vizsgalat meg a gyomor tukrozes. Dietetikust mondta hogy itt Angliaban keritunk van valami kontakja es akkor majd azt telefonon meg lehet csinalni.Aki a DM-ben csinaltatta a gyomortukrozeset... milyen volt? Lehet kerni boditast vagy ilyesmi?
Gondolom te pizsit... törölközö, papucs, tisztálkodószer, esetleg köntös..
Adnak egyébként mindent, a mosdóban is van kézfertőtlenítő, papírtörlő, wc papír, ha nem viszel, adnak töröközőt, papucsot, bögrét..
a lényeg a kompressziós harisnya, a műtőbe már azzal tolnak be! Azt feltétlenül szerezd be és ne maradjon otthon! :-)
Aki DM-ben volt műtéten, tudnátok írni egy "mit vigyek magammal 2-3 napra" listát?
biztosan írtátok már korábban, de nem találom :(
Nem mondták, hogy ez ügyben majd keresnek és összeszervezik a vizsgálatok időpontját januárban?
Engem hívtak a DM-ből és egyeztettünk... volt olyan nap, hogy 5 helyre mentem...
Igértem a beszámolót...
Szóval, azt eltekintve, hogy műtét előtt 2 nappal délelőtt felhívtak, hogyha nem szerzek vért magamnak, akkor el fog maradni a műtét, minden rendben ment. Szereztem vért, így már csütörtökön elkezdődött a koplalás, csak folyadékot ihattam, majd pénteken reggel 7-re mentem be, elfoglaltam az ágyam, 9-körül bekötötték az első infúziót, majd ezt követte még 2, míg be nem toltak a műtőbe. Műtét után nagyon hányingerem volt, öklendeztem, egész éjjel, ami jól kimerített, másnapra olyan hasizomlázam lett, mintha 1000 felülést csináltam volna... a műtéti napon rendben felkeltem 4 óra múlva, majd folyamatosan kijárkáltam pisilni. Másnap hajnalban a zuhanyzás olyan jól esett, mint egy tengerparti fürdés... majd újabb infúziót kaptam, és 7 óra körül megengedék, hogy elkezdjek inni-kortyolgatni. Vízzel próbálkoztam, de eléggé felkavart, megint elkezdtem émelyegni, öklendezni... próbáltam almalé-citromfű teát is inni, ezt itthonról vittem be, de ez sem nyerte el a tetszésem, majd ehettem volna már szűrt levest, de nem kívántam...helyette csináltam magamnak egy gyenge zöldteát a DM étkező részlegében. A tea citrom, cukor mentes volt, ez esett a legjobban, majd később, kipróbáltam vízzel higítani az én alma-citromfű teám, és estére sikerült nagy wc-ni, ezek után már nem volt hányingerem se öklendezés, simán ment az ivás a felére higított tea-víz variáció ivása.
Vasas dr, nővérek, altató orvos folyamatosan bejött, mindig kérdezték hogy vagyunk, mert időközben kaptam két bypassos szobatársat :-) Vasárnap reggel már egész jól voltam, fájdalmam semmi, csak az izomláz. Délelőtt Vasas doki meglátogatott minket, majd velem külön elbeszélgetett hogyan legyen a jövőben és zárójelentés után haza is mehettem.
Otthon már előre elkészítettem kis szűrt húsleves adagokat a fagyasztóba, 15 óra körül ettem először. Másnap reggel a kórházban kapott kis flaska csokis cubitan tápszert felbontottam, harmadát megittam, ami jól esett, viszont ami utána történt az enm :-( nem hallgattam a dokira, hogy higítsam, így töményen ittam és marhára megfájdult a gyomrom.. erős hasmenésem is lett, totál kiütöttem magam... aznap már nem is ittam belőle :-( kedden hallgatva az orvosra, felhigítva nekifutottam a dolognak újból, pluszban elrágicsáltam egy laktóztablettát is előtte, így már nem fájdult meg annyira a gyomrom, és igaz hasmenés volt, de már nem olyan vészesen, mint előző nap...
ma reggel jól keltem, a hasizomláz is javulgat, mert már nem köhécselek az altatástól...
Ma főzök csirkemellből húslevest, a levesbe főzött krumplit, sárgarépát husit összefogom botmixerezni, de ezt is csak folyósan szabad még enni, semmi darabka nem lehet... remélem lesz már egy kis energiám, mert nagyon gyenge vagyok... eddig -5-6kg ment le nem egész 1 hét alatt, amin nem is csodálkozom, hiszen semmilyen kalóriát nem vittem be.
Remélem a többi friss műtött is jól van! :-)
Mindenkinek szurkolok, ahogy ti is tettétek nekem! :-) jó túl lenni rajta! :-)
Szia:) Én is tegnap voltam. Tényleg csak jót mondhatok én is. A doki olyan jó arc volt, kerített altatóorvost, hogy legyek túl rajta, ne majd februárban mondják azt, hogy nem jó valami, illetve ne kelljen mégegyszer emiatt 650km t utaznom. Az altatóorvos is kedves volt, minden rendben...azzal engedett el, hogy vigyázzak magamra, ne fáztak meg műtét előtt,ne szedjek össze herpeszt és ne mensizzek a műtétkor 😂
Én voltam fent a 8.on, csajok gyógyulást :)
Szia!
Engem 2 nappal a műtét előtt hívtak fel, hogy szerezzek vért magamnak, mert országos vérhiány van... az egyik osztálytársam adott, így biztosítva volt a műtétem.
Igazán nincs mit, szerettem volna jobb híreket mondani.
Egész nap Ő jár az eszembe és nem vagyok nagyon vallásos, de imádkoztam érte és a családjáért, hogy minden rendbe legyen........
Szia!
Én is ma voltam konzultáción és nekem is mondta, hogy ha tudok akkor adjak le előtte 3 héttel vért magamnak.Úgy néz ki, hogy február 21. a műtét napja, de még pontosítjuk.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok