Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Ezt en sem ertem..
Akkor te is megjartad a "szentharomsagot" (mind a 3 helyet) :)
En azert a helyedben felhivnam a dokit, hogy all-e meg az idopontod azzal az indokkal, hogy hallottad a korabbi mutetek el lettek halasztva. Nehogy tul sok mindent a datumod kore szervezz hiaba.
Delutanonkent fel szokta venni a telefont.
Köszönöm KM1981 és Sikuku a választ. Január 30-án megyek a műtét elötti utolsó konzultációra. Remélem nem lesz szükség a halasztásra. A DM-hez csak annyit tudok mondani, hogy engem az esetmenedzser felhívott miután elküldtem Neki a kért vizsgálatok eredményét, hogy nagyon magas a cukrom, amíg nem lesz alacsonyabb addig nem tudnak megműteni. Ebben csak azt nem értem, hogy a műtétet pont a magas cukrom miatt szeretném megcsináltatni. Konzultáción voltam Veszprémben is meg Debrecenben is. Egyik másik doki sem mondta, h ez gondot jelentene. Mohos doki konkrétan azt mondta, hogy már sokkal kisebb súllyal is megműtött volna a magas cukor miatt. 😲
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud e valaki arra vonatkozó infot, hogy a bypass indokolt esetben végeztethető e TB-re?
Amennyiben igen, akkor hol és hogyan kell intézni, ha nem, akkor kb mennyibe kerül ez az eljárás?
Köszönöm!
Kedves Szilvalekvár!
Ne izgulj, lehet, hogy mindent meg tudsz enni akkorra... Én 1 hónaposan már ugyanolyanokat ettem, mint előtte, csak mini adagokat. 2 hónaposan már el is felejtettem, hogy műtöttek... És többen vagyunk, akik első perctől kezdve tudnak enni. :)
Sziasztok!Annyira izgulok a március közepi műtéttől!Nem tudtam,hogy ennyire macerás lesz utána az evés.Májustól folyamatosan esküvők vannak a családban,kerek születésnapok.Akkor én valószínű sem enni nem tudok,sem inni 2 hónaposan:(
Szia Copfi!
Sikuku jol irja halasztasok vannak.Minden csuszik a Decemberiek Januarra, Januar Februarra.Igy lehet a te idopontod is tolodni fog, bar lehet addigra utolerik magukat.
Szia.
Utolso info szerint az osszes mutetet lemondtak es elhalasztjak 1-1,5 honappal. Mutos nover hiany es elvandorlas miatt :)
Szerintem mindenki tudja akinek dupla mutetre van szuksege, hogy nem fog 2 nappal a mutet utan hazasetalni. En inkabb maradnak 5-7napig a korhazban minthogy 2x fussak neki az egesznek.
Tovabbra is ugy gondolom, hogy a "dupla" mutetek elvegzesere nem a DM a legalkalmasabb hely.
Ettol fugfetlenul megertem, hogy Sza Cactus-nak miert kell bontani a 2 mutetet mivel az ô sulyaval mar tenyleg ovatosnak kell lenni.
Amiket leirtal azok tenyleg nincsenek koszonoviszonyban egymassal, nem hiszem ,hogy barkinek ilyen elvarasai lennenek a mutettel kapcsolatban. En szemely szerint meg a Story magazinban sem szeretnek benne lenni,meg ha fizetnenek se.
fot tojást akortól lehet enni ha megtudod már enni és nem jon vissza. erre nincs pontos dátum de nembiztos,hogy én fott tojással kezdeném mert elég száraz és nálam gond a száraz étel. ajánlom a lágy tojást esetleg a tukortojást is. a fehérje turmixokból meg ki kell tapasztalni mert valami nekem sem jó da valami gond nélkul lemegy. az elso 2 hónapban volt gond a fehérjével oszt már nem. én erre eskuszok....turmixolva..1 x actimel ivójoghurt nem ézesített, 1 x biojoghurt fehér, 1 x banán és 1 adag izesített fehérjepor ( én marha fehérjét használok és nem biotecheset mert annak olyan takonyszeru az állaga ) ezt osszeturmixolom és lassan megiszom.....ez elég eros bomba és lakatat is torna elott 1-2 órával elég jó
Haliho mindenki! Hogy vagytok? Tapasztalt mutottektol kerdeznem, hogy hogyan lehetne megoldani az elegendo feherjebevitelt a masodik (pepes) stadiumban, ha a feherje turmixoktol es shakektol konkretan rosszul vagyok? Fott tojast, osszetorve-nyomkodva mikortol lehet enni? Elore is koszonom!
Szia Sikuku, szeretném megkérdezni, hogy Debrecenben milyen dolgokat kell elrendezniük? Nekem február 14-re van időpontom Tanyi doktorhoz műtétre. Válaszod előre is köszönöm!
Kockázat... pontosan erröl van szó. Mindenki szeretne 2 nappal a mütét után hazasétálni, de 2 mütétet elvégeztetni egyszerre az nem ebben az irányba mutat.
Mindenkinek az lenne a legjobb ha 2 söt 3 mütétet is elvégeznének (persze csak egyet kellene kifizetni), esetleg a hajunkat is megcsinálnák közben és a távozás utáni napon a Story magazin felhívna hogy a következö heti címlapjukra tennének a Palvin Barbi helyett és fizetnének annyit hogy böven fedezi a mütét árát...
Ugye érzitek hogy ez köszönöviszonyban sincs a valósággal...
a kockázat nagyobb.ki vállalna nagyobb kockázatot,ha kisebbel is megoldható? :-) ,jó én sem örültem,de sokkal nagyobb rizikót sem szivesen vállalnám..3 gyerek van..
én a DM-el vettem föl a kapcsolatot.Dec elején döntöttem el,hogy megcsináltatom,akkor Veszprémbe 6 hónap volt a várakozási idő.nekem téli műtét lett volna a legjobb.első konzultáción nekem is azt mondták,hogy megoldható egyszerre,de kb 1 hete hívott fel Vasas doki,és azt mondta,jobb lenne bontani,mert az én súlyommal rizikós egyszerre.sztem a februári túljelentkezés is befolyásolja ezt.
Sziasztok! Meg tudjátok nekem írni Dr Tanyi Miklós e-mail címét. Aki levelezett vele, annak megköszönném!
Igen es meg a koltseg is. Nekem vmi 500e forintot mondott gyuru eltavolitasra. Meg ha kulon a mutet akkor 2x kell a mutet elotti vizsgalat is? Ugy tudom Mohos dr 200 v 250e pluszt szamol fel a plusz munkaert.
A DM-ben nem vallalnak be komplikalt dolgokat mivel nincsenek ugy felszerelve mint egy megyei szintu korhaz pl. Intenziv.
Epekovet vagy holyagot is megkerik, hogy fel evvel a mutet elott vetesd ki mig Debrecenben meg Veszpremben ezeket egy fust alatt elvegzik. Gyuruvel is ugyanaz a sztori.
Nekem ha valami hasonlo komplikalt mutetre lenne szuksegem biztos nem a DM et valasztanam mert ki szeretne 2x mutetni magat, 2x felepulni es varni a bypassra egy csomot ha egyszerre is lehet.
Orvosa valogatja. Veszpremben egyszerre tudjak megcsinalni az ugy mondjuk szimpatikusabb
Te hol szeretnel mutetet?
Azt olvastam én is, azóta gondoltam, hogy történt-e valami változás..
gyuru után nem volt nagyváltzás....akkor is megkelett mindent jól rágni most is megkell,ennyi
akkor gondolom ,te sem éreztél a problémából semmit?nekem sincs érezhető gond vele..nehéz volt megszokni az új étrendet?
mikor konzultációra mentem 147 kg voltam...a mutét napján 137 ( márciusban )...most 99-100 kg vagyok és 183 cm. a képek kozt megtalálod a pontos súlyokat mert havonta mértem magamat ( toob mint egy éve már és most is ). senki sem gondolta,hogy gond lesz a gyuruvel még mohos sem pedig o jelezte a lehetséges problémát. mikor elkezdték a mutétet akkor jottek rá a problémára....és utánna mondta,hogy ezt már láttni kelett volna mikor gyuruállításra mentem és volt nyeléspróba a rontgenben. hát ez a szomoru az egészben
Ancsa, igen egy pár napja írtam róla, kérlek olvasd vissza.......
akkor ezt akarja a doki elkerülni,gondolom.megnéztem a képeidet:brutál!most mégjobban sajnálom,hogy ugrott a gyűrű miatt a Februári időpontom...mennyi volt az induló,mennyi vagy most,mikor műtöttek?
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
megnéztem...mellbevágóan hihetetlen! bár az indulóm egy kicsit erősebb :-) 4 hónap diéta után most vagyok 206 kg :-) 195cm magas
Minden kedves fórumtársamnak nagyon boldog karácsonyt kívánok! :-)
Boldog karácsonyt mindenkinek!
További ajánlott fórumok: