Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal recept

Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal recept

A Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal hozzávalói:
4 tojás sárgája
4 dl tejszín
30 dkg rebarbara
1 rúd vanília
1 hüvelyknyi friss gyömbér
1/2 lime leve és héja
3+2 evőkanál cukor
A szószhoz:
15 dkg eper
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz


A Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal elkészítési módja:
A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi a cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el. A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le. Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve. Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le. Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook