Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vízen kullogó - szilvalekvárral töltve recept

Vízen kullogó - szilvalekvárral töltve recept

A Vízen kullogó - szilvalekvárral töltve hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt (fele rétes-fele sima)
10 dkg vaj (megolvasztva, de nem melegen)
1 csomag instant élesztő (7g-os)
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 dl tej
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál só
1/2 citrom reszelt héja
Valamint:
kb. 20 dkg kristálycukor
kb. 3 dkg zsír a konyharuha kenéshez
kb. 25 dkg kemény szilvalekvár a töltéshez
ízlés szerint őrölt fahéj


A Vízen kullogó - szilvalekvárral töltve elkészítési módja:
Keverőtálban a fenti hozzávalókkal jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam. A konyharuha közepét megkentem puha zsírral, beletettem a tésztát, átlósan átkötöttem a konyharuhát, és farúdra (vagy fakanálra) fűzve nagyméretű, vízzel telt edénybe lógattam. Kb. 1,5 óra múlva a tészta felkúszott a víz felszínére (kb. 20-21 fokos volt a víz). Tálcára hintettem a kristálycukrot (ez esetben a cukor tölti be a liszt szerepét), a tésztát ráborítottam, 16 felé elvágtam, a cukorban egyenként kilapogattam, megtöltöttem fahéjas szilvalekvárral, kifliformára tekertem, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe téve, előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütöttem. Tölthetjük bármi mással is, de töltetlenül masnit, brióst is formázhatunk belőle. Különösen könnyű, finom kelt tésztát kapunk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vízen kullogó - szilvalekvárral töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook