Gyógytestnevelés (beszélgetés)
Elmentünk az orvoshoz ,újra megmérték hosszát,súlyát,és nem javasolja gyógytestnevelésre.Pedig ugyanaz az orvos,de elfogadta hogy azóta rendszeresen sportol.
Én szívesen hagytam volna hogy tanítási időben a heti tornaórák alatt kapjon gyógytestnevelést,de itt csak tanítás után járhatott volna és azt egyszerűen nem tudom megoldani.romlott a tanulásban +edzésre jár és ez így már sok lett volna neki.
A legtöbb helyen viszont nincsen külön gyógytestnevelő, hanem a gyógytesis végzettséggel rendelkező testnevelő tanár tartja a gyógytestnevelést is a délutáni órákban. Viszont egy nagyobb létszámú iskolában hiába van külön gyógytestnevelő, mikor maximum két tornaterem van mindenhol, ahol pedig a normál torna órákat kell megtartani.
Azt mondjuk nem egészen értem, hogyha a gyógytestnevelést javasolták a gyereknek, akkor hogy osztályozhatják le mindenből, amiből a többieket. Hol van ebben a könnyítés? Ha a kérdező példájából indulunk ki, ahol ugye obesitas áll fenn, akkor a gyógytesi mitől számítana könnyítésnek, ha egyébként ugyanúgy leosztályozzák például szekrényugrásból?
Köszönöm.
Nálunk azt mondták hogy kötelező.
Leginkább torna tanár,gyógytestnevelő tanár tanácsát várom.
a Köznevelési Törvény értelmében az iskola a kötelező tanórai foglalkozások keretében gondoskodik a könnyített testnevelésről.Ebben az esetben a gyógytestnevelés és a testnevelés órákon való részvételnek együttesen kell elérnie a het 5-órát,ennek arányára az iskolaorvos és a szakorvos tehet javaslatot.A fiam Obesitás miatt lett gyógytornára kötelezve.Ez egy tavalyi állapotfelmérés alapján készült ,azóta a gyerek jár sportolni és az elhízása nem súlyos,vagy kórós.A délutáni foglalkozások alól még az év elején kértem a felmentését mert délután nincs tanítás ,itthon vagyok gyesen.Ezért nem értem hogy az iskola miért szeretne heti 3-óra gyógytornát a rendes torna órához még pluszban ,ha ezt meg kell oldani heti 5-órában és tanítási időben.