Gyermekkori gégegyulladás (beszélgetés)
Gégegyulladásnál a belégzés nehezített, a hörgőgyulladásnál a kilégzés. Nézd meg, nektek melyik van.
Engem a szakorvos leállított a köptetőkről...
Bocsánat: flexotidet.
Lemaradt, hogy a kruppos köhögésre Pulmicortunk van, plussz rohamra Rectodelt kúp.
Szia!
A gégegyulladás általában rendeződik 1-2 nap alatt. Ez ugatós köhögéssel jár.
Ha már két hete tart valószínű, hogy ráment a hörgőire és azért köhög. Szinte törvényszerű ha valakinél megjelenik a gégegyulladás, lejjebb vándoról és jön utána a hörgőgyulladás. Ez is köhögési rohamokkal jár, nehezített légzéssel.
Nálunk ez úgy zajlik, hogy első nap a lányom kicsit taknyos, de nem köhög, láza sincs. Éjjel jön a kruppos köhögés. Másnap mintha jobban lenne és harmadik nap kezdődik a hörgőgyulladás. Én most vittem el pulmonológushoz mert a gyerekdoki szerint "csak" náthás volt, felírt orrsprayt, calciumot és köptetőt, ennyi... A szakorvos szóhoz sem jutott, annyira fulladt meg köhögött a gyerek. Kapott ventolint, fexotidet, oscillococcinumot, három nap alatt teljesen rendbejött.
Szerintem keress fel Te is szakorvost, nem normális dolog ha már két hete köhög!
Mihamarabbi jobbulást kívánok!
A nagylányom 15 hónapos volt,amikor először befulladt egy éjszakán.Azonnal ügyelet,haza már nem hozhattuk,elég veszélyes volt nála,1 napig intenzív osztályon feküdt.Összesen 3 hétig feküdt bent,mert ráment a tüdejére,aztán ott bent elkapott egy hasmenéses vírust,úgyhogy eléggé megszenvedtünk vele.Amikor hazaengedték sem volt teljesen meggyógyulva,7 fajta antibiotikumot kapott,próbálkoztak az orvosok....Akkor megfogadtam,hogy ide mégegyszer soha többet!!!!
A következő befulladásnál már a saját drnőnket hívtam,azonnal fogadott,megkapta a vénás injekciót,ez a második nem volt olyan durva,mint az első.Kb.7-8 éves korára nőtte ki teljesen,fokozatosan enyhébben jöttek elő a fulladások,a végefele már csak rekedtség formájában.
A kisfiamnál is előjött,de nála már az első sem volt olyan nagyon vészes,neki elég volt mindig a kúp is (Rectodelt).Neki 4-5 éves koráig volt.Persze nálunk is folyamatosan ment éjszaka a párásítás.
És most a harmadik babánál még nem történt semmi,de remélem már nem is fog!!
szia! az én kisfiam a nyáron lesz öt éves.
először 8 hónapos korában fulladt be. Éjjel ügyelet, kapott kúpot, ment nekünk is a párásító..szegényem! utána nátha, ami ráment a fülére, fel kellett szúrni. azt mondták hogy idővel kinövi.. három hete éjjel megint befulladt. ügyelet.. kúp..most könnyebben kikeveredett belőle. Most várom a második babámat, az ember már talán rutinosabb lesz, ha nála is előfordul...
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Mi akartál lenni gyermekkorodban?