Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Apró káposzta recept

Apró káposzta recept

Elkészítési idő 50 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Apró káposzta hozzávalói:
2-2 db csirke alsó- és felsőcomb, illetve szárny
2 db vöröshagyma
2 db tv. paprika
2 db húsos paradicsom
1 tk. őrölt pirospaprika
1-1 mk őrölt kömény, majoranna, bors, só

1 fej édes káposzta (kb. 1,5 kg)
3 ek. sűrített paradicsom vagy 3 dl paradicsomlé
20 dkg rizs (2 dl-s pohár)

2 dl tejföl


Az Apró káposzta elkészítési módja:
Pörkölt alapot készítek a hagymából, paprikából, paradicsomból, fűszerekből, majd a húsokat belehelyezem, és szinte készre főzöm. Közben a káposztát apró csíkokra felszeletelem, és a húsok főzése végén a pörköltbe teszem, majd hozzáadom a paradicsomlevet (vagy a sűrített paradicsomot). Ha kell még hozzá folyadék, felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje a káposztát (és persze az alján a húst), majd fedő alatt félpuhára párolom a káposztát. Ekkor hozzáadom a rizst, és puhára főzöm, majd a főzés legvégén hozzáadom a tejfölt.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az apró káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook