Guppyk (beszélgetés)
Én 2-3 bébit egyszerre befőttes üvegbe szoktam rakni 1,2-2 cm-es korukig, akkor mentek vissza az akváriumba. Addig pedig 3-4 naponta cseréltem nekik a vizet. Szóval szerintem egy kisebb akváriumban hárman simán elvannak jóideig.
De mókás volt, amikor egyszer többen születtek, 3-4 befőttes üveg sorakozott a konyhapulton egymás mellett:-)
Sziasztok!
Jelentem tegnap 3 guppi baby-vel nőtt a létszám.
És ismét jövök panaszkodni.
Az előző szülésnél ami kb. 2 hete volt,megfogadtam,-ami bele történt a többi hal közé és felfalták őket... :( - hogy most óvatosabb leszek és külön teszem anyucit szülőszobába,erre a célra vettünk speckó szülőszobát,ami 2 hal részére is jó és 1 rács is van benne,hogy alul a picik el tudjanak szeparálódni..... szóval az történt az este,hogy az 1. guppim megszült,igen ám,de a kishalak ezen a rácson vissza is tudtak jutni,vagy éppen a rácson a másik halam benyomorította a kis ajkait és ami arra úszott..... így a fene tudja hány guppi babymből 3-mat tudtam megmenteni.Ezeket kitettem 1 kis aksiba.Viszont ebben nincs levegőztető.Szerintetek meddig bírják így?
Ma elhatároztam elslattyogok a halas bótba oxigén cseppekért és tubifexért a kannibáljaimnak.
Azt olvastam napi vízcserével a pici aksiban el lennének még 1 kicsit meg nem nőnének.Vélemények???
Khm.Őszintén?Nem szaporításra kaptam őket,azaz nem akarom tenyészteni őket,csak szeretnék pár utódot,csak úgy....és a piciket is sajnálom,ha megeszik.
Most úgy tervezem,hogy a plattit val.szeg holnap kiengedem,végeredményben nem látok rá olyan konkrét jellemzőket,mint pl. a terhes folt.Létezik hogy a plattinál is van,mint a guppinál?Nem tom'.
Pocakos,a hímnél 1 kicsit nagyobb a hasa,ennyi.
A guppit viszont hagyom,mert szögletes is a hasa és ott a folt is neki.
És tervezek 1 lightos takarítást is ismét,mert a talaj megint trutyis,sz.tem még a kaja mennyiséget sem tudom mi az ideális,sz.tem többet adok,azért van rumli.....
Régen,mikor a fiam pici volt,akkor jobbak voltak a megérzéseim,ügyibb voltam.
Bár hozzáteszem nem ilyen felszereléseim voltak,bénábbak,és akkor volt 1-1 pusztulás is,lekopogom eddig még nem volt,a növényeken kívül,2db.,pedig tápot is kaptak és neon is megy nekik.....
Olvasgatok,ha megyünk halas boltba kérdezgetek és figyelem őket.Majd csak beletanulok.....
Csajok!
Segítségért jöttem ismét.
Most azt csináltam a héten,hogy 1 papírra lejegyeztem melyik halat mikor kaptam,mikor szült stb.
Ma külön raktam a szülő szobába 1 plattit és 1 guppit.
A plattiról olvastam,hogy olyan szapora,mint a guppi.Havonta szül.
Az 1 hónap most jár,le,pocakja van 1 pici.
Meglátjuk.
Kezdem úgy érezni,hogy olyan balfék vagyok.
Minden létező infót végig olvastam itt a neten,de mégis kételyeim vannak.
Nézegetem őket,ha van időm.
Remélem idővel konyítok majd annyit hozzá mint régen.
Én már nem hiszek azokban a bizonyos jelekben szülés előtt,vagy az én halaim nem produkálják???
Most a múlt pénteken szült narancs guppim akkora hordó hassal rendelkezik megint,és a foltja is ott van,bár már azóta nem akkora.......
Ti tartjátok az időt?azaz 4 hetente szülnek kb.-ra?
Akvarista boltokban kapható.
Teszt féle.
Én nem mérem a ph-t.
Én már ki se veszem a halott halakat, teljesen eltakarítják őket. Van, hogy a tetemet se veszem észre.
A ph értéket mérted már?
Nekem már az is siker, hogy egyáltalán sikeresen ívtak:-)
Jól elkanyarodtunk a guppyktól...
Köszönöm!:-)
Egy alkalommal sikerült 9-et is összeszámolnom egyszerre, de azóta csak 4-et, 5-öt látok. Majd ha megnőnek és előmerészkednek, majd kiderül, hányan vannak pontosan:-)
Igen, az, amelyik rátapad az üvegre, levélre, fára, szűrőre és leeszi róla az algát.
Raktam fel a naplómba képet az egyik csöppiről, ha gondolod, nézd meg:-) bár nem túl látványos, mert tényleg elég pincurka.
Igen, van egy pár. De nem gondoltam, hogy összeállnak. Azt is csak sejtettem, hogy egy pár, mert másképp vannak a tüskék a fejük tetején.
A lényeg az, hogy a kezdet kezdetén kértem két darabot a kereskedésben, mert azt mondták, egy ekkora akváriumba kell kettő algaevő. Ez lett a vége:-)
Na,legalább téged ért 1 kis öröm.
Én most pénteken eléggé lelombozódtam.
Annyira vártam már a pici guppykat,mint 1 gyerek.
Korábban már voltak guppy-jaim is,mint írtam.
Most ősszel megint túlbuzdultam ezen a témán,mint 1 kis gyerek.
Most várok 1 hónapot.
Mert ugye mindenhol azt írja,hogy milyen szapora...
Nekem mégis kételyeim vannak hol rontom el.
Semmit sem csinálok másként mint régen.
Talán túl türelmetlen vagyok....???? :)
A szülőhálóval az a baj, hogy ha abba bele is rakod a nőstényt, ahogy kipottyantja, ő is bekapkodja a piciket.
De hogy happy enddel is szolgálhassak: egy hetet töltöttünk a szüleimnél, hazajöttünk és egyből mentem az akváriumhoz. Azt hittem, lehidalok, egy csapat inimini1centis algázóharcsa cirkál az akvárium alján, és egy guppyféle cirkál a növények között:-)
Sziasztok!
Jöttem helyzetjelenteni.
Tegnap de. megszült a guppym.
Anyám vette észre,hogy 2 hím nagyon kergeti...mert ugyanis én állat halgattam a fiam és párom viccelődésére:már 3 hete el van szegény hal zárva,majd 2014-re megszül..... stb.Ezért a hét elején kiengedtem.
És tegnap leellett még őztem :(
1 db. kishalam sincs!
A 2 hím felkajálta,ahogy menekült szegény nőstényem és potyogtatta az apródokat úgy zabálták fel őket.2 db-ot még me tudtam volna menteni,de miközben halásztam őket ki,az egyiket megették,a másikat meg a külön kis ketrecbő zabálták ki a nagyok.
Pedig kapnak enni rendesen.....
Úgyhogy tök kivagyok.
Ma vagy holnap takarítjuk ki őket.
Remélem következőleg szerncsésebb leszek.
Csak magamra fogok hallgatni......
Miért?Bezárva is olyan nagyra megnő?
Milyen kaját adtál neki?