Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Epres vaníliaszelet recept

Epres vaníliaszelet recept

Az Epres vaníliaszelet hozzávalói:
Hozzávalók (6 adaghoz): 20 dkg friss vagy mirelit leveles tészta; a krémhez: 2 tojássárga
6 evőkanál GLUKONON édesítőpor
1 vaníliarúd
2 1/2 dl tej
4 evőkanál zselatinpor
1/2 dl víz
2 1/2 dl tejszín; 6 adag vaníliamártás
60 dkg megmosott
letisztított
megfelezett eper


Az Epres vaníliaszelet elkészítési módja:
A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk. A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát. A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojássárgákat a GLUKONON édesítőporral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé összemelegítjük. A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat a képen látható módon elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. (Pudingporból, tejszínnel, kevés rummal és GLUKONON édesítőporral kevert vaníliamártással tálaljuk.)

1 adag energiatartalma 371 kcal, szénhidráttartalma 25 g.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az epres vaníliaszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook