Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) recept

Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) recept

A Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) hozzávalói:
64 dkg tisztított szarvas gerinc
24 dkg szeletelt bacon
6 dkg rókagomba
1 szál angol zeller
0,5 dl olívaolaj
2 dkg vadak fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, borókabogyó, babérlevél, szegfűbors)
0,5 dl vörösbor
1 dl barna mártás
1dkg tarkabors
1 dkg só
1 csokor francia petrezselyemzöld

Polenta:
16 dkg kukoricadara
4,5 dl tejszín
4,5 dl tej

gyömbér
3 cl fehérbor
tarkabors
5 dkg vaj
pirított magvak (tökmag, fenyőmag, szeletelt mandula)


A Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) elkészítési módja:
A tisztított szarvas gerincet 4-6 napig olajjal és a vadfűszerekkel pácoljuk só nélkül. A pácolt szarvas gerincet elkészítéskor betekerjük baconbe. Teflon serpenyőben, olívaolajon magas hőmérsékleten elősütjük. A húst 20-40 percig 63 fokos sütőben pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a gombát, zellert megpároljuk, vörösborral, barna mártással beforraljuk. A ragut tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórjuk. A vajat felolvasszuk, beletesszük a kukoricadarát, csipet sót, gyömbért, tarkaborsot és felengedjük a tejszínnel és tejjel. Folyamatos keverés mellett készre főzzük. Kevés vajat keverünk bele, majd fedő alatt minimum 10 percig pihentetjük. Tálaláskor kanállal formázzuk és pirított magvakkal megszórjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A göngyölt szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook