Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gombóc almásan recept

Gombóc almásan recept

A Gombóc almásan hozzávalói:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa


A Gombóc almásan elkészítési módja:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gombóc almásan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook