Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves májgaluskával recept

Gombaleves májgaluskával recept

A Gombaleves májgaluskával hozzávalói:
50 dkg gomba
3 darab sárgarépa
1 szál póréhagyma
2x1 csokor petrezselyemzöld
4 darab tyúkhúsleves kocka
0,5 dl olaj
30 dkg kacsamáj
1 egész tojás
5 dkg morzsa
1 ek.liszt

őrölt bors
majoránna


A Gombaleves májgaluskával elkészítési módja:
Először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni. Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig. Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves májgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook