Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenye gerinc recept

Gesztenye gerinc recept

A Gesztenye gerinc hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás,
3 evokanál liszt,
3 evokanál porcukor,
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evokanál rum,
kevésporcukor, csipet só,
1 teáskanál kakaópor,
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínbol vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
fél dl tej,
kevés gesztenyemassza.


A Gesztenye gerinc elkészítési módja:
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütopapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihulni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. Surure fozzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb ozgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az ozgerincet, valamint egy lapot teto gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, a hutoszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük. Tálalás elotti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenye gerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook