Futhatok a pénzem után, vagy van még remény? :( (beszélgetés)
Igen, három hónapon belül bármely fél felmondhat indok nélkül.
A fizut meg kell kapnod. Ez jár Neked!
szerintem nem jár neked betegszabadság. a munkáltató próbaidő alatt bármikor felmondhatja a munkaviszont.
amúgy meg te is azért mentél táppénzre, mert nem akartál ott dolgozni.
Nem jártak el megfelelően az ügyedben.Én a helyedben keresnék egy ezzel a témával foglalkozó ügyvédet és iratnék vele egy levelet a cégnek.
Ne hagyd annyiban!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert már nem tudom mit tegyek.
Elmentem egy munkaerő közvetítő céghez, ahol kiközvetítettek egy céghez 3 hónapos próbaidővel. 3 hét után egyszerűen már nem voltam képes bemenni, mert olyan borzalmas volt. Elmentem tp-re, amit jeleztem a munkáltatómnak. Azt mondták rendben, felvesznek betegszabira (amit én úgy tudom, hogy 15 napig jár) csak küldjem a tp papítrt. Ajánlottan fel is adtam. Két hétig voltam táppénzen, majd jeleztem, nem megyek vissza. Azt mondták, hogy mivel nem szóltam, hogy betegácsiban vagyok, ezért felmondtak nekem. Elmondtam kivel beszéltem, és mikor küldtem be az ajánlott levelet, amiben a táppénzes papírjaim voltak. Letagadták, hogy átvették volna. Tegnap bementem a postára és megnézettem, hogy valóban így van e. Nos aug 13-án átvették a levelem. Azzal a nappal felmondtak nekem, holott aug 16-ig szólt a táppénzem. A táppénzt el sem számolták, de még utalást sem tettek rá. Nem tudom hogy próbaidő alatt milyen jogaim vannak, gondolom nem sok. Igazán az a bajom, hogy már fel sem veszik a telefont, hogy megbeszéljük a dolgokat, de így ezt nem akarom hagyni, ha kell munkaügyire is megyek, de ha lehet szeretném ha erre nem kerülne sor. Szeretném ha segítenétek, hogy jelen esetben mit tehetek.
Előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Négy angyal után van-e még remény?
- Van értelme reménykedni benne, h a párom aki elhagyott 3, 5 év után amint terhes lettem meggondolja magát és visszajön hozzánk?
- Többszöri vetélés (magzati szívleállás) után van még remény?
- Több éves kapcsolat után, hogy léptetek túl az exeteken? Van még remény, hogy valakit ennyire fogok szeretni?
- 10 napos késés és negativ teszt után lehet még reménykedni?
- Időnként még csaknem négy év után is elvesztem a reményt és...