Futás előtt mivel és hogyan melegítesz be? (tudásbázis)
Nekem az jött be, hogy az első kört (3km) csak kocogva, alacsony puzusszámon (144 körül) teszem meg. Aztán fokozatosan ráadom a tempót, 8-9 km körül felmegyek 174-176 ig (kitartom míg jólesik), aztán mégegy kör levezetésnek. Szerintem a bemelegítés elvégezhető futás közben is, de a nyújtásra arra rá kell szánni pár percet. Falnak támaszkodva sarkakat a talajhoz feszítve hártamenni amíg bírod, aztán kitartani maíg bírod. Valamint ülve jobb kézzel bal lábujjakat hátrahúzni, majd fordítva.... Egy időben elhanyagoltam ezt a tortúrát, aztán azt vettem észre, hogy egyre hehezebben hajolok le :(
Lényeg, hogy nyújtani a bemelegített izmokat kell.
Köszi a tippeket. Mondjuk ha lépcsőzőgépezek előtte egy negyed órát az jó?
Tulajdonképp a láb bemelegítése érdekelne, igaz már kaptam rá választ. A nyáron pár hétig jártam futni, azért maradt abba, mert az egyik futás végén az achilles ínemet meghúztam. Gondolom a helytelen bemelegítés miatt. Azóta nem mertem nagyon futni, most meg már szeretném ismét elkezdeni...
Érdekelne, hogy ki hogyan és milyen mozgással melegít be futás előtt, hogy ne legyen semmi probléma.
Tudtok segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Férfi partnerem nem hajlandó velem házasság előtt ágyba bújni. Mivel lehetne mégis rávenni?
- Segíti a fogyást, ha torna előtt, pl. futás előtt betekerem magam fóliával?
- Ha a combomra fóliát tekerek pl. futás előtt vékonyít?
- Okozhat bőrrákot a szolárium? Van valami krém, amivel be kell kennem magam szolizás előtt?
- Szállodában kapott hálós vagy fa kiságyat mivel törlitek le, mielőtt a babát beleteszitek aludni?
- Immunerősítés ovikezdés előtt! Mivel?