Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs recept

Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs recept

A Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs hozzávalói:
1 kg darált sertéshús
40 dkg füstölt sajt
3 tojás

bors
delikát
darált színes bors
majoránna
csemege paprika
olaj
4 szelet száraz kenyér
zsemlemorzsa
4-5 gerezd fokhagyma
50 dkg kukorica
1 pohár tejföl
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 fej lilahagyma
1 kg burgonya
1 kis fej vöröshagyma


A Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs elkészítési módja:
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt, füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fóliát levesszük róla és kb 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul. A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük. A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A füstölt sajttal töltött fasírt tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook