Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséggel töltött dagadó recept

Zöldséggel töltött dagadó recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséggel töltött dagadó hozzávalói:
1 kg dagadó,
3 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg mélyhűtött zöldborsó,
5 dkg mélyhűtött paprika,
5 dkg csemegekukorica,
10 dkg sárgarépa,
só,
őrölt bors,
3 dkg zsír.


A Zöldséggel töltött dagadó elkészítési módja:
A gondosan felszúrt dagadót megsózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk,kevés sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük. A mélyhűtött zöldségféléket néhány másodpercre forró vízbe mártjuk,majd a kukoricával együtt leszűrjük. A zsemléket 8-10 percig vízben áztatjuk,kicsavarjuk, késsel apróra vagdaljuk vagy burgonyanyomón áttörjük. Hozzákeverjük a két egész tojást,finomra vagdalt petrezselymet,sózzuk,borsuzzuk,végül óvatosan belekeverjük az előkészített zöldségeket. A dagadóba töltjük,a töltőnyílást hústűvel lezárjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt közepes hőfokon megsütjük. Külömböző salátákkal,melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Sütés közben az alatta összegyűlt zsíradékkal locsoljuk.
Vizet semmi esetre ne öntsünk alá,mert a töltelék könnyen kibújhat,míg a hús ragadós marad.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséggel töltött dagadó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook