Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fülgyulladásra tudtok valamit? fórum

Fülgyulladásra tudtok valamit? (beszélgetős fórum)

1 2
14. l.luiselotte (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 8. 19:08
Egy bő hét alatt elmulik a fülfájás és visszajött a hallásom. Ha néha újra előjön, akkor addig használom, még van az üvegben. Gyorsan elfogy mert mint ahogy irtam is, nagyon kis adag.5 ml, itt van a fiókomban, készenlétben szükség esetére.
13. jooeva (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 8. 18:49

A paraffin olaj inkább egy védelmi vonal, anno nekem akkor ajánlották, mikor a gyerekek rendszeresen jártak strandra és jött a fülfájás és egyebek.

És felpuhítja a fülzsírt....

aug. 8. 18:46

Köszönöm a segítséget. A ciloxant már próbáltam többször. Azt meddig szabad használni?

A paraffin olajat próbáltátok már? Szerintetek az segítene?

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Lady Lavender)
aug. 8. 18:39
Mi az a rávarázslás?
10. jooeva
aug. 8. 16:56

A huzatot, szelet és a klímát sem bírom.

Vagy 15 éve a reggeli rutin része, hogy egy kis vattával bedugom mindkét fülem, kb. olyan borsónyi nagyságút, összetekerve. 1-2 nap alatt hozzá lehet szokni, hallasz és a vatta "recsegése" is megszokottá válik.

Ha már van fülfájás, infrával való melegítés, pár perc után érzed, hogy jó-e vagy sem. Ha nincs infra, akkor melegített só egy zsebkendőbe, konyharuhába becsomagolva.

Otipaxot lehet venni recept nélkül, lidokainos, szinte azonnal enyhíti a fájdalmat.

Ami még segít a cataflam, illetve az algoflex rapid.

Tengervizes orrspray, alaposan felszippantva, tisztítja az üregeket.

Anyukém kiskoromban mindig kövirózsa levét cseppentette a fülembe, az is segített.

Mivel a hideg okozta a bajt, a melegítés szinte minden esetben segít.

aug. 8. 16:07
Én Otipax fülcseppet szoktam használni vagy kövirózsa cseppet, amit gyógynövényboltban be lehet szerezni.
aug. 8. 15:50
Nekem a lányom volt nagyon fülfájós 12-14 éves koráig és nekünk a levendula olaj vált be. Tiszta, jó minőségű levendula olajból néhány cseppet vattára csepegtettünk és estére bedugtuk vele a fülét. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van. Egy próbát megér..
7. Anyagi (válaszként erre: 5. - Smaragdzöld 🐉)
aug. 8. 15:38

Kipróbáltuk, többször is...

Nem használt!!!!

aug. 8. 15:10
Amikor légkondizol, akkor dugj egy kis vattát a füledbe (nem kell nagy, nem fogják észrevenni), este pedig a fülgyertyázás is hasznos. (És nagyon kellemes, "lazító" élmény)
aug. 8. 14:47
Ha lenne otthon kövirózsád, azt ajánlanám. A húsos leveléből néhány csepp a fülbe juttatva hatásos lehet. Még ha nem kertes házban laksz is, érdemes akár cserépben nevelni kövirózsát. Igénytelen növény, de nagyon jó gyógyhatása van.
aug. 8. 14:45
Rdndszeresen visszatérő középfülgyulladásom van, minden alkalommal CILOXAN-t ir az orvos. Kb 1 évig használ is, nem is fáj, és nem is hallok nagyot. Rp-re kapható, viszonylag drága ( néhány csepp kb 4000 Ft )
aug. 8. 14:36
Otobacid fülcsepp pár óra alatt megoldja a hasogató fülfájást.
aug. 8. 14:24

Ha tényleg gyulladt, a doki az antibiotikummal segít.

Amúgy ràvaràzslàst, vagy mit csinàlunk)

aug. 8. 14:18

A légkondi kifújta a fülemet és azóta gyakran bedugul, mintha gyulladásban lenne a légnyomástól.

Nektek mi segített? Tudtok valamilyen fülcseppet vagy mást ajánlani, ami erre a fül problémára jó lenne?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook