Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok (nyílt klub)
Az én nagymamám is csinált ilyet. Ő tükörtojással ette. :)
Nekem is ott van. És láttam, hogy van egy hozzászólás, de amikor beléptem, akkor meg nem láttam. Azért raktam a pontokat, kötőjeleket.
Utána már láttam a hsz-eket. Nem tudom mi volt az...
Én beraktam a kedvencekbe ezt a klubot is , így rögtön látom , h jó ideje nem járt itt senki :)
Végülis a savak könnyítik a tésztát.... de ezt még sose hallottam , h a főzővízbe , de kipróbálom . Én a hajtogatottba + ha néha kenyeret sütök , annak a tésztájába szoktam .
Viszont szoktam szárazon pirítani tésztát , 1-1 adagot / aztán , ha kihült a szárazon pirított , üvegbe tárolom felhasználásig , elég sokára pirul meg , mert vastag fenekű serpenyőbe + még a vaslapot is aláteszem és nagyon pici lángon pörkölődik / olyan jó kis íze van a pirított tésztának ! h érdemes kipróbálni , utána csak annyi forró lével engedem fel , h fel is szívja a tészta , lehet kicsit utánapótolni , ha még nem puhult meg , v egy alaplét csinálok és azzal engedem fel , v pl pörköltszafttal .......a lényeg , h felszívja az összes lét , nem kell szűrni , öblíteni és isteni fini !
Érdemes kipróbálni, mert tényleg jó :)!
A sok pontocskát, meg kötőjelet azért raktam, mert sosem láttam az utolsó hozzászólást. Nem értem ezt a klubot...
Ezt én is ki fogom próbálni! :)
Sziasztok :)!
Hallottam egy nagyon jó ötletet, és úgy érzem meg kell osztanom Veletek :)!
Nem tudom, ki, hogy van a tésztafőzéssel, és annak fortélyaival?! Mát én is próbáltam mindent, olajos víz, zsírt, olajat, a megfőtt tésztára (:......hát egyik sem az igazi, viszont hallottam, hogy tegyünk citromsavat a főzővízbe és jó lesz :).
Nos, kipróbáltam és tényleg jó :)!
Azóta bármilyen tésztát főzök, mindig teszek bele!
Paradicsomos gombócot főztem krumplival.
Azért szeretem, mert tudom, hogy mi van benne. Szerintem finomabb a házi, mint a bolti kenyér. Magokat is lehet belerakni, ki mit szeret. :)
Én is szoktam kenyeret sütni, bár elsősorban magamnak csinálok "reform" kenyeret, a család inkább a bolti fehér kenyeret eszi.
Ha kelt tésztát tudsz és szeretsz sütni, nyugodtan próbáld ki a kenyeret is. Én is tartottam tőle az elején, de az első finom házi kenyér után elmúlt minden "félelmem". :)
Még nem sütöttem kenyeret.Kelt tésztát igen.
Na... jól elvagyok magammal. :D
Akkor Ti is írjatok most már valamit! :DDDD
Persze, hogy ezt begépeltem, már látom. :DDDDD
Furcsa ez a klub... Sosem látom az utolsó hozzászólást, ha megnyitom. Ha csak odakattintok, hogy klubjaim, akkor látom ki szólt hozzá, ha megnyitom, akkor mégsem az utolsó hsz-t látom.
Készülök már végre sütni egy kenyeret.
Ma kivételes napom volt. Nem főztem semmit. Meghívtak ebédre, utána meg a fiam vacsorára. Talán az életben nem volt még ilyen egybeesés, hogy egy nap alatt kétszer "potyáztam". :)
Finom babgulyást főztem ma. Imádom! :) A fánkot még csak most sütöm...kicsit megcsúsztam. :D
Rendben! Ezt megbeszéltük! :)
Hàt ezt akartam kihozni belöle...hogy hivjál meg egy halászlére...én meg téged meghívlak egy jó erdélyi kajára...amit akarsz megkészítem!
Vagyis...muszáj találkoznunk! :)
Örvendek hogy sikerült a sütés!!!Képzeld én még soha nem ettem halászlét...nálunk nem készítik és valahogy idegenkedek tölle...azért egyszer csak megkóstolnám!
Ma finom halászlét főztem. Átpasszíroztuk a halat, jó sűrű lett, picit csípős, ahogy kell. Bagetteket sütöttem hozzá. :)
Csak ma sütöttem meg a savanyú káposzta-ágyas hurkát-kolbászt a Hot-penben. Isteni lett! :)