Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok (nyílt klub)
Én e szerint a recept szerint készítettem:
Hozzávalók:
2 liter víz
2 citrom
2 jó nagy marék citromfű levél
5 dkg citromsav
1,5 kg cukor
A citromfűleveleket jól átmossuk.
A felkarikázott citromot, a vizet és a citromfüvet beletesszük egy fazékba, és egy napra hűvös helyre tesszük.
Másnap beletesszük a cukrot és a citromsavat, és felforraljuk. (Én ki szoktam valamennyire nyomkodni a citrom belsejét, így még citromosabb lesz.)
Ha kész, leszedjük a tetejéről a citromot és a leveleket, leszűrjük és üvegekbe öntjük.
Ezután meleg takarók közé, száraz dunsztba rakjuk az üvegeket kihűlni.
Hogy készíted a citromfű szörpöt?
Igen, így van. Én is raktam el szörpöket: citromfű, menta- és bodzaszörpöt. :) Meg eperdzsemet is főztem már. Aztán jön a zöldborsó elrakása, a cseresznye, a meggy.... stb. :)
Ma idei zöldborsóból főzök levest, hozzá rántott szelet, rántott gomba, sült krumpli és uborkasaláta lesz.
A desszert a tegnap délután sütött epres szelet lesz. :)
Szép napot nektek!hát tényleg nagyon el lett hanyagolva a klub!pedig most már szezon van-zöldség,gyümölcs...sütés,főzés...ezt minden nap kell csinálni...szinte!valamikor sokan írogatunk...most mindenki rá unt!...sajnos!Én ma lucskos káposzta levest főztem és tepsis csirke combok,párolt vegyes zöldséggel,deszert egy citromos csoda...amit nem kell sütni!A héten elkészítettem az akác és bodza szörpöket-10-10 liter...kb.Jövő héten készülök a Hargitára fenyő rügyet szedni...már érik az eper,jövő héttől már szedhetem dzsemnek!Puszi nektek..és tartsunk ki!
Ma húslevest főzök és sertésszeletet sózva, borsozva, lisztbe forgatva mindkét oldalán megpirítottam, majd betettem a sütőbe sülni. Közben csináltam egy kis tejszínes gombamártást hozzá sok kakukkfűvel, majorannával, petrezselyemzölddel. Ha a hús megpuhul, majd összeforgatom. Köretnek szalonnás, petrezselyem zöldes kenyérgombócok lesznek hozzá. Na most még valami gyors sütit kell kitalálnom.
Ahogy a tagok számát nézem...elég jelentős. Ritka az a klub szerintem, ahol ennyien vannak. Nem kellene veszni hagyni!
Igen, így nem sok értelme van ide írogatni, azt hiszem, búcsút is mondok e klubnak.
Utánad én is írtam délelőtt, nem tudom hova tűnt a bejegyzésem. Amúgy pulykaaprólékból ragu levest főztem és sütöttem palacsintát.
Valóban hanyatlik a klub, kicsit sajnálom is, mert a többi számomra szimpatikus oldal és sok kedvenc naplóm is megszűnt. Szerettem itt lenni, de lehet hogy lassan új oldalakat kell keresnem ahol eltölthetem ráérő perceimet.
Elbeszélgetek magammal.:(
Frankfurti levest főzök, hozzá csirkecombokat sütök, amit szárított provanszi fűszerkeverékkel szórtam meg. Zöldséges barna rizs lesz a köret.
Ha lesz rá igény, délután sütök gofrit, de nem hiszem, csak ketten vagyunk itthon.
Sajnálom, hogy érdektelenségbe fulladt a klub. A "gazdája" sem ír bele hetek óta, szinte mindig csak ugyanaz a 3-4 emberke, aki bejelentkezik.
Tegnap megfőztem az első idei igazi, friss lecsót, nagyon finom volt. Mára, holnapra még nincs ötletem. Sok minden várakozik hűtőben, fagyasztóban, azt kellene koptatni.
Remélem és kívánom, hogy legyen mézetek! :)
Szisztok,finomakat főztök!ma hortobágyi palacsinta lesz,azt nagyon szeretik a fiuk.Már kezd az akác és a bodza virágzani így aztán már készíthetem a szörpöket.A tegnap a fiam is volt Csíkba és azt mondta már lehet fenyő rügyet.A jövő héten ha megy Csíkba majd felkapaszkodok a kocsira és megyek gyüjtögetni.Ha virágzik az akác akkor már remélem lesz mézünk is...először életünkben!
Szia!
Sonkát, gombát, mozzarella sajtot, reszelt trappista sajtot, rozmaringot és egy kis kakukkfüvet raktam az omlettre. Meg persze sót, borsot. :)
Mit teszel a mediterránba?
Ma csak bazsalikomos paradicsomlevest főztem.
Én megfőztem holnapra a paradicsomos káposztát, új káposztából, hozzá fokhagymás sült oldalast csináltam, finom lett.:)
Vacsorára finom mediterrán omlettet sütöttem. :)
Én is sütöttem. Fele almás, fele meggyes pitét. Hozzá húslevest ettünk és fokhagymás, sajtos, paradicsomos csirkét rizzsel.
Csajok! Ma olyan az idő, amikor a "süssünk, süssünk valamit"...még jól is esik. Hiszen melegít a sütő. :)
Az igen! :) Nagyon ügyes vagy! :)
Nálunk halászlé lesz egy pár napig, amíg el nem fogy. Tegnap főztem egy fazékkal. Ma gombás, sonkás és magyaros pizzát sütök mellé.
Szép napot!Való igaz ez a felsorolás nagyon is megállj a helyét.Hozzá tenném én egy ballagásra sütöttem.Hát éppen elég is volt.14 adag süti 2 torta.
Ma sonkás tészta lesz nálunk az ebéd, és tegnapról maradt paradicsom leves.
A lányok vagy állandóan főznek, vagy kertészkednek, vagy kirándulnak. :)))))
Sziasztok!
Hogy vagytok lányok?
Ezek szerint Te is szereted. :)