Főzés munka mellett (beszélgetős fórum)
Szia:)
Szoktam pörköltöt csinálni csirke vagy pulyka apróhúsból, az nagyon hamar megvan, mire a főzelék elkészül, az is kész. Sült virsli is jó, a zöldborsófőzelékhez tükörtojást szeretnek. Egybefasírtot is szeretik feltétnek, én is, inkább, mint a gombócosat, mert betolom a sütőbe és sül magának.
szia!
én is így dolgozom végre, másik fórumon már találkoztunk.
főzelékhez milyen feltétet szoktál csinálni, mert mondjuk egy pörkölt vagy sült az azért tovább tart, a fasírt az hamar megvan.
Az igaz, ha előre megtervezem, akkor könnyebb, mert már elő is tudok készülni vele, húst kivenni, a hozzávalókat megvenni előre
Én 16 óráig dolgozom, általában 17-re érek haza. A főzést úgy oldom meg, hogy szombaton és vasárnap bővebben főzök, olyat, ami hétfő-keddre eltehető. Így 3 nap marad, amit meg kell oldanom. Ebből egy napon általában főzelék, vagy valami rakott zöldség, töltött paprika, ilyesmi. A másik nap tésztaféle. A péntekkel pedig szerencsém van, az nekem rövid nap, csak 13.30-ig vagyok, én érek haza leghamarabb, valami frissen sült dolgot készítek általában, pl tegnap pirított csirkemáj volt zöldséges rizzsel.
Bele fogsz rázódni egykettőre, kialakul majd a rendszered:) Én sem tudtam elképzelni, hogy lesz, amikor dolgozni kezdtem, de kis idő alatt kialakult.
te vagy az én emberem, ebben segítsél már légyszí, hogy ha le tudnád írni nagyából, hogy alakul az 1 havi tervezésed, ezek a főtt ételek gondolom
a többi étkezést is tervezed? vagy hogyan? nagyon ügyes vagy, ez tényleg sok idő megtakarítás és én is azon vagyok, hogy minél több időm maradjon a gyerekre, férjemre
Sziasztok :) Tücke, nagyon egyetértek veled, nekem sem azzal szokott bajom lenni, hogy főzni kell, hanem hogy mit, és ahhoz megvan-e otthon minden. Így mi a párommal már évekkel ezelőtt kitaláltuk, hogy havonta 1x készítünk egy listát, hogy melyik nap mit főzünk, és pl. hó elején a tartós dolgokat meg is vesszük hozzá. Ezzel időt is spórolok, mert nem kell minden nap boltba mennem, max. kenyérért, vagy olyasmiért ami frissen szükséges.
Ez a lista arra is jó, hogy a változatosságot fenn tudjátok tartani (krumplis/rizses/tésztás kaják, stb.), és csak egyszer kell törni a fejeteket, hogy miket lehet főzni általában. Meglepően hosszú lista alakul ám ki, ha egyszer nekiültök :)
Vagy lehet úgy is, hogy amikor eszetekbe jut, felírtok 1-2 ételt, akkor lassabban készül el, de utána bármikor elővehető.
miket főzöl előre? én is valami ilyenre gondoltam, hogy vasárnap kellene előre főzni, hogy ne este kelljen, esetleg ha kitartana szerdáig vagy csak köret kellene hozzá, és akkor mondjuk szerdán főznék még csütörtök, péntekre
van aki este főz és abból visznek másnap, de szerintem nagyon fárasztó 5 után hozzá látni mindennap főzni
az biztos, hogy jó alapos szervezést igényel, ne 4 órakor kelljen törpölni, hogy mit is akarok, na ez nekem még nem megy, itthon gyesen voltam 4 évig mindennap főztem, volt rá időm rendesen
Én inkább csak hétvégén főzök.Hét közben a fagyasztóból élünk!:)
A fagyóban 2-3 fiók csak készételekkel van tele.Dobozolva,adagonként.
Ha főzök,mindenből sokat készítek,hogy tudjak fagyasztani.
én meg inkább olyan kajcsikat fözök ami mellett nem kell ott állni a tüzhely mellett...
de van hogy csak szendvicseket vacsizunk ez lehet változatos is meleg szendvics is lehet akár teával...
További ajánlott fórumok:
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Gyes melletti munkavégzés
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Stresszes munka mellett max.hány hónapig dolgoznál terhesen?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Tudja valaki, hogy érintik-e a változások a gyes melletti munkavégzést?