Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Foszlós, kelt vaníliás csiga recept

Foszlós, kelt vaníliás csiga recept

A Foszlós, kelt vaníliás csiga hozzávalói:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
3,5 dl tej

6 dkg margarin
4 evőkanál cukor
Töltelék

10 dkg porcukor
15 dkg lágy margarin
Tetejére

2 dl tej
2 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor


A Foszlós, kelt vaníliás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. 1 órát langyos helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm-es vastagságra, majd megkenjük a cukros margarinos krémmel és feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat felállítjuk, lazán tepsibe rakjuk. Még 15 percig kelni hagyjuk, majd sütőbe tesszük. A sütés vége felé, amikor már pirulni kezd, megöntözzük forró, cukros tejjel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A foszlós, kelt vaníliás csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook