Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró csoki tejszínnel recept

Forró csoki tejszínnel recept

Elkészítési idő 15 perc

A Forró csoki tejszínnel hozzávalói:
1 tábla (100 gr) jó minőségű étcsokoládé,
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 ek. barna cukor (vagy édesítőszer),
csipetnyi patikasó,
őrölt fahéj
tejszínhab,
csokireszelék


A Forró csoki tejszínnel elkészítési módja:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a csipet sóval egy kisebb lábosban kis lángon felmelegítettem. Egy nagyobb üvegedényben az apróra vágott csokit egy bögre tejjel addig melegítettem, amíg felolvadt és krémes állagú lett. Majd hozzáadtam a tejszínes keveréket és tovább melegítettem. Megszórtam egy csipet őrölt fahéjjal, majd egy botmixerrel habosodásig kevertettem. Forrón bögrékbe öntöttem. Tejszínhabbal és csokireszelékkel megszórva a tetejét kínáltam. Váljék egészségetekre!


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A forró csoki tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook