Folyékony mosószerrel való mosás........ (beszélgetés)
Én már csak folyékony mosószert használok és nagyon bejön nekem.
Arra lennék kiváncsi Ti melyik öblítőt használjátok?Felhígítjátok,ha igen milyen arányban?
Az ecet nem teszi tönkre a ruhát, hanem még puha is lesz?
Mennyit kell önteni egy mosáshoz??
Sziasztok!
Én átmenetes változatot használok: port, de vízben feloldom, mielőtt betenném az adagolóba. Bár tehetném közvetlenül a ruhára is.
Minimális öblítőt vízzel higítok és abba keverek ecetet is (nem kell sok). Ezt egyszer megcsinálom egy régebbi flakonban és aztán sokáig tart.
Nm túl drága és jó: Bónux. Másodszor vettem, a színes ruhákhoz. Szeintem nagyon jó, az illata i. A fehéreknél maradok az Arielnél.
Valóban,már az első vízvételkor beszippantja a dög az egész mosószert, utána az első öblítés után vígan mos tovább - már mosószer nélkül.
Ajánljatok nekem jó,de nem túl drága folyékony mosószert!
Most a lidl-ben vettem egy nem túl drágát mert ezt ajánlotta vki.Eddig jónak tűník bár nincs vmi extra jó illata.-bár nem is ez a fontos.
Olvasom,hogy jó adni a mosásba kevés kis ecetet.De mennyit és hova ,a ruhákra közvetlen a dobba?
Az nem gond,hogy a mosási program folyamán a gép kétszer öblít és tiszta vízzel mos tovább miután az elsőt kiengedi? Így a többi mosásnál már nincs a gépben mosószer? Az adagolóból pedig annyit nyom bele, amennyi az egyikhez éppen kell a többit a többihez nyomja bele. Vagy nem így van?
én is már elég régóta folyékonyat használok
az én tapasztalatom is hogy a ruháknak sokkal jobb az illata....én most A..használok
az olcsobbakkal az a bajom hogy az illatuk nemigen tetszik, most gondolkodom hogy legközelebb kipróbálom a Pe....t...nagyon jó az illata.
adm-es folyékonyak is nagyon jók !!
Régóta szinte csak folyékonyat használok. Most felfedeztem egy jót, B...x, a színes ruhákra teljesen megfelel, a fehérekre marad az A betűs.
Nakedbike: a színeskhez is adsz egy kis ecetet? Minden mosásnál? Mennyit kell a önteni belőle?
Nekem a törölközőim elég kemények lesznek,úgy tudom az ecet erre is jó.
Az én tapasztalatom, hogy a foltokat -már ha egyáltalán méltóztatnak kijönni a ruhából!!!- előbb szépen ki kell mosni kézzel a ruhákból. Én babaszappant használok erre a célra. Ha nagyjából sikerül kidörzsölni utána még jól beszappanozom és úgy teszem be a gépbe, azon a legmagasabb hőfokon amit a ruha még elbír. Legtöbbször beválik, de mindenképpen sokkal halványabb lesz.
Szerintem a mai mosógépek mind jó minőségűek már,de nem minden tudóak a technika még talán nem tart itt!Mindennek van határa -ez itt a folt is...
Szia!
Nekem is fejtörést okotott a gépolaj.Végül ez a módszer vált be:Ultra Dermmel megsikáltam a kádban 2x és utána már bármelyik mosószertől szép lett. 50 vagy 60 fokon mostam. Ezt sajnos a mosómaris nem tudja csak úgy kimosni. És így a gépet sem kellett kimosni utána, mert fekete úszlányok voltak a következő mosásnál benne. Jól megtornáztatott néhányszor,de szerencsémre megszabadultam a mosásától, mert a cég mosat.. :DD
Mitől lesz szép fehér a fehér pamut?? Eddig már néhány cuccom besárgult a fehérítőtől...
A kislányom (mint minden másféléves) minden ruháját összekoszolja egy pillanat alatt, és egy csomó foltot nem tudok semmivel kiszedni (pé. barack, csoki, pörköot, stb.). Szegénynek elég rosszul fest a ruhatára. Rengeteg cuccot kipróbáltam már, de még csak azt sem vettem észre, hogy különbség lenne a drága meg az olcső mosó- és folttisztítószerek között: egyik sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A mosógépünk jó minőségű, minden mosáshoz használok vízlágyítót és folttisztítót is.
Tudtok esetleg valami praktikát?
Szép jó reggelt mindenkinek.
Én is folyékony mosószerrel mosok. A fekete színű ruhák kevésbé használtabbak, úgy vettem észre. Még régebben vettem folyékonyat, aztán kaptunk Ausztriából Áriel mosóport. Alig vártam, hogy fogyjon el, mert fakultak a ruhák.
Én az olaj foltokra mosogatót teszek... :) Farmerban kezdtem neki a hús sütésének... Igaz, 2x kellett kimosnom, mire tényleg kijött, de végkül sikerült mosogatóval.
Sziasztok!
Én is váltottam folyékony mosószerre a dorry által említett okok miatt. Szerintem szuper.
A porral még nekem olyan gondom is volt, hogy beleragadt a mosógép mosószer-adagolójába, nagyon vastagon, alig bírtam kipucolni. Azóta csak folyékony mosószert használok.
További ajánlott fórumok:
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Milyen mosószerrel kell mosni a fehér ruhákat?
- Legjobb folyékony mosószer?
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- Normális az aki folyékony mosószerrel (ruha) mos fel otthon?
- Színes ruhákat moshatok fehér ruhákhoz való mosószerrel?