Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyjunk együtt, úgy könnyebb fórum

Fogyjunk együtt, úgy könnyebb (beszélgetés)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
1039. 7e137d638c (válaszként erre: 1036. - Dittiritti)
2014. júl. 11. 11:07

Szia-szia!

Szeretettel köszöntünk, örülünk neked is, gyere csak nyugodtan!

Azt eldöntötted már, hogy milyen módszerrel akarsz leadni a többlet-súlyból??

2014. júl. 11. 11:04
De ügyi vagy!
1037. Lexibaba
2014. júl. 11. 11:03

Sziasztok én is csatlakoznék. Én már 20 kiló fogyáson túl vagyok és az utolsó 3-4-et próbálom már, de aaannyira unom már :D

dittiritti én is kényszeresen evő voltam és néha elő is jön. Szerencsére már előre gondolkoztam és mikor tegnap rámjött az ehetnék, csak salátát tudtam enni, meg Korpás kekszet, De annyit ettem, hogy utána csak feküdtem. Még az a szerencse, hogy fagyi nem volt itthon, csak zöldség :D

2014. júl. 11. 10:52
Csatlakoznék hozzátok én is. Nagyon sokat kell fogynom. 91,9kg-ról indultam 5 napja (170 cm, 40 év lassan) Kalóriát számolok, 5x eszek. Kényszerevő voltam, a generalizált szorongás miatt nem tudtam a stresszt kezelni és ettem, ettem, ettem. Most lelkileg úgy érzem helyre jöttem, három hnapja tünetmentes vagyok, így végre foglalkozni tudok a külsőmmel is...
1035. Naphal (válaszként erre: 1031. - 388b941089)
2014. júl. 11. 10:23

Én sem hátrálok meg. 1 nap pihenővel végig minden nap 70perc mozgás.

Fáradtak az izmaim, de nem érdekel. :-)

1034. Naphal (válaszként erre: 1029. - Vacsa)
2014. júl. 11. 10:22

:-D

Előjöttek a vágyaim.

66,3ről 65,8-ra

1033. vacsa (válaszként erre: 1031. - 388b941089)
2014. júl. 11. 10:09
Nekem most is elég egy kis lazább nap és máris fél kiló felugrik. De persze a nem szokásos kaja lassabban is távozik, úgyhogy ezen sosem aggódok. Nincs egy nap alatt fél kiló hízás, "szép" is lenne :))
2014. júl. 11. 09:37

Egyébként ezt a fogyást én is úgy tudom elképzelni, mint egy vegyi folyamatot: a szervezet valahogy, valami eljárással lebontja a felrakodott zsírt, hájréteget, hiszen "valahova eltűnik" és nem úgy, hogy egyszerűen levedled akár te, akár én!

Tehát meg kell adni a szervezetnek az időt, hogy ezt a folyamatot elvégezze, esetenként átrendeződnek dolgok, stb. stb. Szóval amikor látszólag nem történik semmi, mert a mérleg nem mutat változást, a szervezet akkor is dolgozik...

És gyakorlatilag a napi 10-20 dkg-os változások sem biztos, hogy fogyás-visszahízás, meglehet, hogy a salakanyag-távozás nem volt olyan, mint előző nap. Tehát csak akkor vehetjük valós fogyásnak-hízásnak, ha minimum 2-3 napon keresztül állandósulni látszik.

1031. 388b941089 (válaszként erre: 1026. - Naphal)
2014. júl. 11. 09:26
Nekem a 20 kg fogyásomnál folyamatosan úgy volt, hogy lement X dkg, utána másnap fel X dkg, utána megint le X dkg. Nagyon izgultam, de aztán ment mindig lefelé. Kitartottam, nyomattam tovább és tovább.
1030. 7e137d638c (válaszként erre: 1029. - Vacsa)
2014. júl. 11. 09:17
Egész biztosan, csak sietett! :)))
1029. vacsa (válaszként erre: 1026. - Naphal)
2014. júl. 11. 09:08
Nem fordítva? :-)
1028. csikil4ny
2014. júl. 11. 08:56
Szia, nem is kell minden nap változás, ez az öt nap alatt 80 dkg nagyon szép eredmény!
2014. júl. 11. 07:44

Sszervusztok!

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

Hogy vagytok, mi újság nálatok?

Nálam most változás nincs, de jól érzem magam!

1026. Naphal
2014. júl. 11. 07:44

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert mindjárt öltözök.

Meló előtt még be kell ugranom a piacra. Egy cigány asszony megígérte, hogy ha tud, hoz nekem.egrest. A fél világot bejártam a fiamnak és sehol sem kapok.

Szóval: végre (talán) nálam is történt vmi. Tegnap 64,3 voltam reggel, ma pedig 65,8. Remélem ez nem megy majd megint vissza - 1 hete ezt játszotta velem.

1025. Naphal
2014. júl. 10. 18:21

Sziasztok!

Megjöttem, végeztem mára a melóhelyen.

Agyam már nem sok van, egész nap 150%on kellett pörögnöm. :-(

csiki4ny

Köszi a kölessel kapcsolatos infókat, az ételes része helyenként számomra is új. :-)

Megnézem majd a receptet. :-)

_Meli_

Gratulálok, hogy fogytál és hogy ilyen jól bírod, nekem nehezen menne. :-)

inga14,

Gratulálok neked is, a 30dkg nekem is jól jönne. :-)

Köszi, igyekszem vigyázni, nálam a vasárnap az, ami kritikus. Vhogy akkor mindig "evősnek" érzem magam.

Hogy mi a "módszerem"?

Alapvetően nem eszem fehér lisztes, cukros dolgot.

Élesztő kilőve és a tejtermékek közül is csak a natúr Janga kefír, a mozzarella sajt és a feta sajtot ehetem.meg.

Dió, mogyoró féléket sem lehet . Szója sem és igyekszem kerülni az adalékanyagos, tartósítós ételeket.

Kb ennyi. Sok zöldség és házi kaja. :-)

1024. 7e137d638c (válaszként erre: 1023. - Csikil4ny)
2014. júl. 10. 14:31

Köszi a leírást!

Ez valóban hasznos, és jó tudni!

Én ahogy írtam is, csak a csomagoláson található infókat olvastam le, és ugye az árát a rizs árával vetettem össze.

Persze össze-hasonlíthattam volna a darálhús árával is, hiszen a "hamis-fasírozott" készítéséhez használtam.

Pedig valóban, ha megfőzzük és fűszerekkel, zöldségekkel összerakva még pörköltek, sültek mellé köretként is tökéletes (lehet), már aki szereti az ilyen jellegű ételeket! Én általában nyitott vagyok az ilyesmire, különösen így nyáron sokszor inkább eszek akármi mást, a húst kevésbé szoktam kívánni!

1023. csikil4ny
2014. júl. 10. 13:03

A kölesről (kicsit hosszú, csak az olvassa akit érdekel)

A köles a pázsitfűfélék (Poaceae) családjába és a kölesfélék (Panicoideae) alcsaládjába tartozó Panicum és Pennisetum növénynemzetségek egyes fajainak összefoglaló elnevezése. A szót gyakran a legismertebb kölesfaj, a termesztett köles (jófizető köles avagy kásaköles, Panicum miliaceum L.) rövidebb neveként is használják.

A köles homokos, ásványi anyagban gazdag altalajt kedvel. Innen kapta a „homok búzája” elnevezést. A magyarság táplálkozásában központi helyét a kukorica elterjedéséig őrizte meg, de eltűnéséhez hozzájárult a kenyér megjelenése is. A köles azért is szorult háttérbe más gabonák mögött, mert lisztet és tésztát – a hagyományos módszerekkel – nehéz belőle készíteni. Általában lenézően, a szegények eledelének titulálták, és helyette inkább rizst és burgonyát fogyasztottak.

A fehérjetartalma 11%, az aminosav-összetétele alapján, a többi gabonafélékhez hasonlóan a közepes biológiai értékű fehérjékhez sorolható. 3-6% között van a zsírtartalma (fajtától, talajtól függően). 100 g köles 2,1 g többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, ezen belül 118 mg ómega-3- és 2015 mg ómega-6-zsírsavat. Szénhidráttartalma 73 g/100 g. 100 g köles 8 g élelmi rostot tartalmaz, amely a napi szükséglet 34%-a.

Emberi fogyasztásra a hántolt kölest használjuk, ennek vitamintartalma kisebb, de niacintartalmának (B3-vitamin) nagy része a hántolás után is megmarad. Gazdag B-vitamin-forrás: B1-, B2-, B3- és B6-vitamint is tartalmaz. 100 g köles a napi folsavszükséglet 21%-át fedezi.

Az ásványianyag-tartalma a többi gabonaféléhez viszonyítva nagy. 100 g köles elfogyasztása a napi vasszükséglet 17%-át, rézszükséglet 37%-át, a magnéziumigény 29%-át fedezi.

A kölesből készült úgynevezett öregételek: a vízben főzött köleskása, a tejben vagy vizes tejben főzött köleskása, a hagymás zsírban párolt, vízzel feleresztett, burgonyával egybefőzött öregkása, a köles és szárított tészta egybefőzve (burgonyával dúsítva), a birka- vagy baromfihúsból készült pörkölttel egybefőzve, borssal vagy paprikával ízesítve.

Ünnepi alkalmakra rétes készült belőle, amelybe a tejben megkavart, cukrozott köles töltelékként került bele, töltőanyaga volt még a hurkának, gömböcnek, káposztának. Készült belőle köleskenyér is.

Ma már nemcsak kásaként használják, lisztje, őrleményei is megtalálhatók a polcokon. Felhasználható snacknek, keksznek, reggeli ételeket és salátákat is gazdagíthatunk vele. Ajánlott fűszerek: gyömbér, bazsalikum, majoránna, koriander.

A köles tehát hosszú szünet után ismét visszatér táplálkozásunkba, többek között jó beltartalmi értékei miatt, valamint azért, mert a hagyományos ételek a reneszánszukat élik.

Forrás: Élelmezés / Pálfi Erzsébet dietetikus írása alapján

1022. 7e137d638c (válaszként erre: 1021. - 2b523fc5d7)
2014. júl. 10. 12:08

Bocsi!

Arra emlékeztem, hogy "Csikilány" erdélyi, ...

Szóval ahol gyógyteákat és egyéb "gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények", különböző kapszulák és hasonlók, van ahol pl. bio-boltnak nevezik, szóval az olyan üzletekben árulják biztosan.

A lidl-ben azon a részen nézz szét, ha külön ilyen gyógyteás, stb. rész nincs, akkora rizs és hasonlók környékén keresd.

Őszintén, én mostanában nem igazán szoktam venni kölest, az ára miatt (a rizshez viszonyítva!) És ráadásul ugyanannyi a kcal-tartalma és a ch-tartalma is!!!! mint a rizsé. Lehet hogy a gyomor könnyebben emészti, + mit tudom én, de sokkal-sokkal többe kerül!!

1021. 2b523fc5d7 (válaszként erre: 1018. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 11:54
Van itt egy natur üzlet nálunk, majd megnézem,hogy tartanak-e ilyet, de coop az itt nincs, erdélyben élek mint már mondtam, nem mondom,hogy itt nem található meg semmi de ez egy kicsi város ami épp községgé fejlődik vissza szóval mintha egy faluban élnél szinte, épp a fontos dolgok megvannak de a többi..csoda ha találsz. A Lidl-be is valamiért két fajta liszt jön hozzánk ez egyik fehér, a másik kalácsnak való,hogy mi a különbség a kettő között fogalmam nincs de ami lényeg tk liszt nincs.. anyám hozott nekem pár kilót németből, na meg ha megyünk majd nagyvárosba szétnézek és bevásárolok előre.
1020. 2b523fc5d7 (válaszként erre: 1019. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 11:51
A marha van előírva a diétára amit lehet helyettesíteni csirkével de épp a fehérje tartalma miatt ajánlatosabb a marhahús, 200gramm az előírt adag szóval szerintem azt megehetem, viszont a csirkét én is jobban szeretem, ott is van a fagyasztóba, meg fogom sütni són. Ha esetleg valaki nem tudná milyen az egy tepsibe beöntesz fél kiló-kiló sót attól függ mekkora a tepsi,hogy az alját rendesen takarja,kb egy ujjnyira. Ráteszed akár egészben akár darabolva a fűszerezett csirkér és bevágod a sütőbe,nem kell fólia, szépen egyenletesen megsül és nagyon finom. Ja és nem kell tartani attól,hogy sós lesz, az aljáról is le lehet pergetni a sót ami rásült.
1019. 7e137d638c (válaszként erre: 1014. - 2b523fc5d7)
2014. júl. 10. 11:36

Igen, az a csakazértis!

No meg nálam higyjétek el nagyon sokat segített, hogy a hűtő rácsára belülre egy cetlin, piros betűkkel: "Csak egyszer kell megcsinálni!" emlékeztető szöveg. Sokszor visszacsukom úgy a hűtő ajtót, hogy nem veszek ki semmit. De az is jó, amit itt tanultam valakitől (nincs már a hoxa-tagok között) hogy naponta 1 pohár 100 %-os paradicsomlé... szóval este ha mégiscsak úgy érzem, hogy kell valami, egyre inkább megelégszek egy újabb pohár paradicsom-lével!

Ha megengeded, én azt tanácsolnám neked, hogy a heti leves után ne rögtön a nehéz marhahússal kezd el visszaállni, könnyebben emészti a gyomor a csirkét (bőre nélkül), vagy még könnyebben a halat. Még az olajos hal (olajat lecsöpögtetni róla!) is könnyebben emészthető, mint a marhahús. Jó lenne egy kis fokozatossággal visszatérni a normál étkezésre.

Csak így tovább, meg tudod csinálni!!!

1018. 7e137d638c (válaszként erre: 1017. - 2b523fc5d7)
2014. júl. 10. 11:30

Szokott lenni co.op.-boltokban is. De gyógynövény-szaküzletben, reform-élelm. üzletben biztosan kapsz kölest. Egy csomag ha jól emlékszem 25 dkg, és 200-250 ft körül van. Igaz, hogy úgy viselkedik mint a rizs, tehát ha megfőzted, kb. 3x-osára szaporodik, de duplájára biztos!

Amikor abból készítem a fasírozottat, a csomag 1/3-ad részéből 6-8 fasírt-gombóc lesz. Persze ez attól is függ, mekkora gombócokat csinálsz.

1017. 2b523fc5d7 (válaszként erre: 1016. - Csikil4ny)
2014. júl. 10. 10:32
megkukkolom de nem tudom h hol találok kölest hozzá:))
1016. csikil4ny (válaszként erre: 1015. - 2b523fc5d7)
2014. júl. 10. 09:27

Sziasztok! Ügyes vagy, csak így tovább!

Én örvendezek a 69kg-omnak, s edzek mellé kitartóan, hogy formálódjak.

Elészült a kölesgolyó, a recept a gyűjteményemben megtalálható (akit érdekel, csak annak!).

1015. 2b523fc5d7 (válaszként erre: 1004. - Naphal)
2014. júl. 10. 09:21
Ilyesmi a görög saláta, én is nagyon szeretem, tegnap voltunk strandon anyumékkal, ettem volna én is de sajnos ott nem volt ilyesmi szal csak néztem ahogy a család pizzát majszol, én megálltam hogy ne egyek.
2014. júl. 10. 09:20

Sziasztok, most van egy kis időm szóval gondoltam írok, végül hétfőn kezdtem bele az egy hetes gyomorszűkítő káposztaleves diétámba, még bírom és érzem,hogy kezdem bírni kevesebb étellel..Bár ez csak vasérnapig tart de kezdő lökésnek nem rossz, eddig -2,3 kiló hétfő óta, tudom a nagyja salak de legalább ha végzek kevesebb étel is megtömi a gyomrom. Nem az a célom,hogy rövid idő alatt sokat adjak le de most nagyon örülök,hogy legalább mondhatom azt,hogy beindult a fogyás nálam, ma csak káposztaleves és tej lehet a menü,nem lesz könnyű de holnap már ehetek marha vagy csirke husit is mellé, alig várom..na meg kíváncsi leszek a hét végére mi lesz, a diéta szerint 5-9 kiló a fogyás..gondolom ezért nem szabad hosszú távon csinálni mert alultápláltságot okozhat..na meg itt is fennáll a veszély,hogy a dupláját szedi vissza az ember:) NA de kezdő lökésnek tökéletes. S őszintén nem is vagyok éhes, nem érzem azt,hogy nekem most fel kell falni a hűtőszekrény tartalmát:))

Látom ti is haladtok szépen, csak így tovább!

Én is a diéta végén visszalépek a normális kerékvágásba, azaz eszek lehetőleg kenyér nélkül és minnél kevesebb ch-val..Tudod Inga az a csakazértis:)

1013. 7e137d638c (válaszként erre: 1011. - Naphal)
2014. júl. 10. 08:43

Nálam?

Tegnaphoz képest ma is kevesebb vagyok 30 dkg-val. A tegnapi kajám: d.e. egy pohár 100 %-os paradicsom ital, ebédre volt (még vasárnapról) egy tányér karaláb-leves + paradicsomos káposztát főztem.

D.u. ettem 5 dkg fehér-kenyeret + trapista sajtot.

Vacsira 5-6 óra között szoktam = sült krumpli + tükör-tojás!!! És mindezek ellenére (no meg a növő-hold ellenére) 30 dkg-val lettem kevesebb!

Most kitalálom, hogy valami vastagabb ebédnek valót kellene vásárolni, hogy ami még van paradicsomos káposzta, az legyen a vacsorám, annyival is (elvileg) könnyebb lesz a gyomromnak!

1012. 7e137d638c (válaszként erre: 1010. - Naphal)
2014. júl. 10. 08:39

Most figyelj oda erősen, holnapra lesz "készen" a telihold, = kb. egy hete már a holdnak a gyarapodás érdekébe, irányába ható ereje érvényesül. Majd csak azok után kezd el a telehold csökkenni... tehát még a következő héten is erőteljesen oda kell figyelni...

Egyébként nem tudom, (biztosan írtad) milyen módszerrel is fogysz, és kenyér téren mit eszel-nem eszel...

Valamelyik nap (lentebb megtalálod) felraktam ide nektek a pupusa-receptet, kipróbáltam, üres lepényként jó kis kenyérpótló, ha nem fehér-kenyérből készíted.

Tegnap találtam egy Tortilla-receptet, (nagyon hasonlít), ott azt írja, hogy még légmentesen lezárva fagyóban is jónéhány napot eláll.

Szóval most megyek, és veszek valami TK-lisztet, és nekiállok kis korongocskákat sütni :)))

Majd jövök vissza és jelentkezek!

1011. Naphal (válaszként erre: 1007. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 08:31
Nálad mi a helyzet?
1010. Naphal (válaszként erre: 1007. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 08:30

Hello!

Részemről a héten csak étkezés reform van, mert az istennek se akar a súlyom tartósan 66 alá menni. :-D

Pedig hiába ragaszkodik az a pár kiló hozzám, nekem biza nem kell. :-)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook