Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyjunk együtt, úgy könnyebb fórum

Fogyjunk együtt, úgy könnyebb (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
919. csikil4ny (válaszként erre: 917. - 7e137d638c)
2014. júl. 5. 11:46
Miért kell lisztbe forgatnod?
918. Naphal (válaszként erre: 917. - 7e137d638c)
2014. júl. 5. 11:27
Tényleg lecsós szelet! Van is készen 2 adag lecsóm, az pont jó lesz nekem / a fiamnak a lecsó a következő: rizs+virsli+szaft - szóval enyém az összes zöldség :-)
917. 7e137d638c (válaszként erre: 915. - Naphal)
2014. júl. 5. 11:24

Úgy látom, csirke-combot sikerült kivennem holnapra a fagyóból:

csíkokra vágom, lisztbe forgatva hirtelen megsütöm. Majd lecsó-alapot készítek (=szálára vágott vöröshagyma, karikára szelt z-paprika, cikkekre vágott paradicsom fűszerrel), amikor a paradicsom héja elkezd göndörödni és levet enged, akkor belerakom a megsült husikat, egy kicsit összeforralom. Most úgy gondolom, hogy párolt, petrezselymes rizs köretet készítek hozzá.

916. Naphal (válaszként erre: 915. - Naphal)
2014. júl. 5. 11:08
Mivel szinte csak csirkét eszem, mert a hal drága, a vörös húsokat meg nem nagyon szeretem.
915. Naphal
2014. júl. 5. 11:07

Sziasztok!

Én még nem tudom, hogy pontosan mit fogok enni.

Görög salim van mára is és holnapra is, de holnap kellene egy kis húst is enni, mert nem is emlékszem, hogy mikor ettem utoljára - vagyis legalább 2 hete lehetett.

Persze a drága gombáim miatt bármilyet nem csinálhatok...a "sima" sültet unom, de lehet, hogy mégis az lesz holnap. Bepácolok egy kis csirkemellet és zöldségekre pakolva megsütöm - jobb ötlet híján.

914. csikil4ny (válaszként erre: 913. - 7e137d638c)
2014. júl. 5. 10:58
Köszi szépen, az alsót kipróbálom mindenképp. :) A többit meg picit módosítom attól függően, hogy mikor esszük.
913. 7e137d638c (válaszként erre: 912. - Csikil4ny)
2014. júl. 5. 08:53

Szinte ugyanúgy: a darálthúst nem pörköltnek, hanem mint a hurkát, rizzsel készítem el (sóval-borssal) és azzal töltöm meg a tököt. Zománcozott tepsit zsírozom, majd tejfölt, ezt beborítom a karikára szelt, kész sült-krumplival. (=a köret is ott van)

Erre jön a töltött tök, tetejére ismét tejföl+reszelt sajt. Be a sütőbe, míg összeolvadnak az ízek!

Gyakorlatilag ugyanaz!

A tökből pörköltet is főzhetsz kockára vágva, és mint a tojás-pörköltnél tejfölbe kevés lisztet, és besűríted a szaftják. Rizzsel, nokedlivel tálalhatod.

Kockára vágva, szálára vágott vöröshagymával, karikára szelt zöldpaprikával összedinsztelni, sóval-borssal-egyéb kedvenc fűszerkeverékkel, és a végén tojást ütsz rá = tökös rántotta!

912. csikil4ny (válaszként erre: 911. - 7e137d638c)
2014. júl. 5. 08:25

Ma rántott bébitököt reggeliztünk, én nagyon, de nagyon ritkán rántok zöldségeket, szeretjük, de nem egészséges.

Finoman elkészítem, nincs azzal semmi baj, csak volt egy idő amikor elég sokszor ettünk és azóta ráuntunk a tökfőzelékre. Ettől függetlenül lesz az idén is, főleg amikor anyumék egyre-másra küldik. :)

Én most darált hússal készítettem, pörköltként, rá icipici tejföl és sajt. Leírhatod, hogy hogyan szoktad, én most ismerkedek vele. :)

Majonézzel is szoktunk tököt kikavarni, annál én a karfiolt jobban szeretem, de nem rossz a tök se, sőt a káposzta se. Csakhát ismét a majonéz....

911. 7e137d638c (válaszként erre: 910. - Csikil4ny)
2014. júl. 5. 07:58

A tökfőzeléket addig én sem szerettem, amíg tejjel készült. Amióta vízzel engedem fel, és úgy megy bele a tejföl + ecet/citromlé, azóta szívesen megeszem.

Másrészt szoktam én is töltött tököt készíteni. Te hogyan csinálod????

Azon kívül szoktam kirántani is. (Először hosszában vágom el, majd keresztbe 3-4 db-ba. Kb. fél-tenyérnyi kockák lesznek belőle, úgy panírozom és sütöm)

Télire fagyasztóba is rakok el, egyrészt reszelve főzeléknek, másrészt így bepanírozva, (először tálcára rakva fagyasztom, azután megy zacsiba). Télen jó azt előkapni!

2014. júl. 5. 07:34

Jó reggelt! Nálunk cukkinit egyáltalán nem lehet kapni, ahogy spárgát se. :( Az okát ne kérdezzétek, nem tudom. Eddig fel sem tűnt, most hogy keresem egy ideje látom, hogy egyik bevásárló központban sincs, nemhogy a piacon.

Kantara a lenti salátáddal még várok egy kicsit, túl sok lenne nekem így ízre, most szokom a párolt zöldségeket, de biztosan finom. Kell keressek valami egyszerű recepteket amiben tök szerepel és egészséges is. A picúr sajnos nem szereti, de az ő ízlése egyik napról a másikra változik.

909. Kantara (válaszként erre: 905. - Csikil4ny)
2014. júl. 4. 17:35

ügyes vagy!

nekünk most nagyon beindult a tök. nem is tudom megunni, napok óta ugyanazt csinálom. Hagyma, kis fokhagyma, zöldpaprika, cékla, céklalevél, sárgarépa,egy egész cukkini felkockázva, ja, meg szalonna tényleg, azzal kezdem. Jól összepárolom, esetleg löttyintek rá kis balzsamecetet is, megpárolom, mikor kész, belekeverek 4 felvert tojást, 3 evésre elég, megszórva esetleg még sajttal is, na meg bazsalikommal. Látványra is szép, színes, meg finom is.

908. Kantara (válaszként erre: 906. - Naphal)
2014. júl. 4. 17:31

hát nálam az ilyen kreálmányok csak úgy jönnek, amit találok zöldségféléket felaprítom vagy nagyon pici kockákra vagy gyufaszálra, kis hagymán vagy ha olyanom van akkor csak olivaolajon megpárolom, felöntöm vízzel aztán készrefőzöm, megy bele hangulat szerint fűszer, aztán jól megeszem.

Finom a zellerzöld, én is szeretem meg a petrezselyemzöldet is meg korianderlevelet is.

907. Naphal (válaszként erre: 905. - Csikil4ny)
2014. júl. 4. 17:29
Azt én is szeretném...;-)
906. Naphal (válaszként erre: 904. - Kantara)
2014. júl. 4. 17:28

Te hogy szoktad csinálni?

Zöldségleves ok, de a zeller zöldet imádom nagyon. Főzve kiló számra tudnám enni.

2014. júl. 4. 17:27
Én most jöttem rá, hogy szeretem a tököt, csak ne főzelék legyen (az is jó, éventek egyszer-kétszer). Húsos töltött tököt csináltam vacsira, isteni íze van.
904. Kantara (válaszként erre: 891. - Naphal)
2014. júl. 4. 17:26
fiminom a káposztaleves, nem az a bizonyos fogyókúrás hanem a sokzöldséges, de a monodiéta tényleg hülyeség, hiánybetegségekhez vezethet. A szervezetnek adjunk meg mindent amire szüksége van, hogy jól tudjon működni. :)
903. Naphal (válaszként erre: 897. - 7e137d638c)
2014. júl. 4. 17:25

Nem szoktál magadnak sütni kenyeret?

Akkor fehér helyett lehetne bármilyen más fajta.

Nem próbáltad még a rántottát zöldségekkel?

Először fura lehet, de a 90 napos alatt megszoktam az ilyeneket és szerintem tök guszta és fini.

Egyik tányérban a zöldségek, sajt esetleg, a másikon a rántotta pirospaprikával megszórva. :-)

Tökéletes vacsora. ;-)

902. csikil4ny (válaszként erre: 900. - 7e137d638c)
2014. júl. 4. 17:23

Akinek van savanyú káposztája az még értékesebb fogyi szempontjából.

Én sajnos csak párolva tudom enni a káposztát, pedig nyersen lenne az igazi.

901. Naphal (válaszként erre: 900. - 7e137d638c)
2014. júl. 4. 17:20

Szeretem a szecska káposztát. :-)

Szoktam nyersen enni, ha én.csinálom otthon a salit - most már tudom, hogy tökéletes választás. :-))

2014. júl. 4. 15:38

Az előbb olvastam egy régi fogyós fórumban:

Azért kell sok káposztát enni, mert annyira rostos szerkezetű, hogy a szervezet több kcal-t éget el az emésztése során, mint amennyi önmagában a káposztában van!!!

Jó tudni! Ezután káposztát eszek káposztával!! :)))

899. 7e137d638c (válaszként erre: 898. - Csikil4ny)
2014. júl. 4. 14:33

Köszi!

Ide is ért, ajtó-ablak nyitva volt, be is jött rajta! :)))

2014. júl. 4. 14:31
Dicséret ment! :)
897. 7e137d638c (válaszként erre: 892. - Csikil4ny)
2014. júl. 4. 14:09

Persze!

Norbi is azt mondja, hogy kenyérfélét csak déli 12-ig! Ezért volt a bünbe-esésem tegnap, hogy nem délelőtt, hanem vacsira ettem a májkrémes kenyeret sajttal, karikára szelt paradicsommal!

El is mondtam a bünti miatyánkot 2x!!! :)))

Egyébként pedig, ebből a mai kreálmányból 2 db natúr-lepény is lett. Most várják a hűtőben, hogy holnap megkóstoljam őket csak úgy. Amennyiben "ehető" minősítést kapnak, akkor még ahogy írtam is, kipróbálom még ezt a receptet TK lisztből is, és könnyen előfordulhat, hogy ezzel lesz lecserélve az eddigi fehér-kenyér!

Kérek engem megdicsérni!!!!

896. Naphal (válaszként erre: 894. - Naphal)
2014. júl. 4. 14:04

Bár egyszer az egyik dolgozat úgy kezdtem, hogy "Arany legkedvesebb műve az Arany ember".

Amikor a tanár felolvasta, az osztály vinnyogott a röhögéstől, mert a tanárnő közölte, hogy végülis, lehet, hogy igazam van, ezzel nem tud vitatkozni... :-)

Amúgy csak azért nem adott karót, mert a végére odaírtam, hogy "Jókai ebben a művében...".

895. 7e137d638c (válaszként erre: 891. - Naphal)
2014. júl. 4. 14:04
Az igaz, hogy az ötletet a vegyes zöldségleveshez a káposzta-leves-recept adta, de ahogy már akkor is írtam, a hozzávalók arányait a saját ízlésem szerint alakítottam benne, pl. jóval kevesebb zeller, helyette ment egy egész fej karaláb = az is vízhajtó, meg benne a káposzta, répa-gyökér, zöldpaprika, 4 szem paradicsom cikkekre vágva, petrezselyem, só-bors-kurkuma, megadták az ízét-aromáját. Finom lett, jól összeértek az ízek, de 3 napig abból is elég. :)))
894. Naphal (válaszként erre: 891. - Naphal)
2014. júl. 4. 14:01
Ez az utolsó "szép" magyar mondat lett...sírna a magyar tanárom, ha olvasná. :-D
893. 7e137d638c (válaszként erre: 890. - Kantara)
2014. júl. 4. 13:59
De szerintem felesleges is belereszelni, eláztatni nem érkezte, csak felhígította az egész masszát, és tésztából folyt ki a lé, szóval egyáltalán nem való bele, úgy gondolom. Mindegy, a többi majd jó lesz, uborka helyett szoktam enni egyébként leszelve, csak úgy símán (kolbászhoz, szalámihoz) :)))
892. csikil4ny (válaszként erre: 881. - Kantara)
2014. júl. 4. 13:52

Igen, ez nekem is feltűnt. Én éppen leszokóban vagyok, egy héten egyszer eszek tésztát, kenyérfélét (csak t.k-t) csak reggelre. Igyekszek átszokni a köles, hajdina, bulgur ételekre, ezek még egy picit nehezen mennek.

Ma este töltött tök lesz, drukkoljatok, hogy fincsi legyen, most lesz először az étlapon. :)

891. Naphal (válaszként erre: 889. - 7e137d638c)
2014. júl. 4. 13:50

:-D

Gondolj bele, hogy a káposztaleves diétánál meg ez az alap ennivaló...én tutira nem leszek ennek a híve...amúgy is hülyeség a monodiéta. :-)

A cukkinit megsóztad, jól értem? Az úgy tényleg levet ereszt, mint a tök (végülis egy család - ha jól tudom).

Ha a pizzához hasonlít, akkor nekem nem lesz a kedvencem. Épp a fiammal beszéltünk a fiammal, hogy pizzát kb 5 évente 1x ha eszem - az olasz konyha eleve "nem a kedvencem", mert nagyon tésztás.

890. Kantara (válaszként erre: 889. - 7e137d638c)
2014. júl. 4. 12:58

a cukkinit érdemes egy kicsit állni hagyni és kifacsarni a levét, akkor nem áztatja el a "tésztát"

:D

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook