Fogyjunk együtt karácsonyig!!!!! (beszélgetés)
főzünk-főzünk :) nagyon helyes :) én csak most meglátogatlak Titeket,de nyomon követem a fórumot. köszöntöm az újakat :)
a súlyom tartom a torna elhagyása óta,büszke vagyok magamra :)
Mohika! Akkor a köles olyan lesz,mint pl a tarhonya? tehát tészta helyett? bocsika,de inkább kérdezek:)Szép álmokat Mindenkinek :)
hali! túléltem a mai napot.. kicsit húzós volt.. aztán jól bekajáltam.. vettem kb 1*1 cm-es tk piritósokat.. nagyon cukik.. bár sztem egy vagonnal meg tudnék enni belőle.. :)
hogy álltok a humusszal? azt vettem hozzá és parit.. olvastam vhol h jobb a fogyókúrának mint minden vaj, sajtkrém, felvágott stb aztán odaírták h tök jó kalóriadús étel.. na most akkor melyik? :)
Bocsi, úgy néz ki, hogy nem csak neten keresztül nem látok, de az orrom előtt lévő hsz-t sem.
Amiket választottál nagyon jók, mert a legnagyobb kalórialeadást tudod velük elérni (mivel a négyfejű combizom a legnagyobb izom). Ha nem áll tőled távol a súlyzózás, akkor majd azt is érdemes beiktatni, egyszerűen azért, mert ugyan az edzés közben nem égetsz annyi kalóriát, de utána igen és így összességében hatékonyabb, mint a karidoedzés.
Abban igazad van, hogy amiben nincs kalória az nem hízlal, de gátolhatja a fogyásodat, ha glutamátot, mesterséges édesítőszereket tartalmaz. Ezért érdemes inkább kerülni ezeket.
A kalóriabevitel meg tényleg egyszerű, de ennyire mégsem, mert az összetételen nagyon sok múlik. De majd kitapasztalod, hogy neked, mi válik be.
Sok sikert!:)
Sport: már írtam, de kimásolom.
Sportolni vagy fitneszteremben szoktam (futópadon emelkedőn gyaloglás, taposógép, szobabicikli) vagy esetleg rendes kerékpározás így nyáron, illetve futás, de abból még nem megy egyszerre sok.
Amúgy köszi a tippeket, lehet majd megfogadom, de az az igazság, hogy én egyszerű vagyok, mint a faék: szerintem a hízás-fogyás a kcal beviteltől függ, és amiben nincs kcal, az nem hizlal... Szóval én egyenlőre ezen a fronton szeretnék szigorítani...
És tessék, egy "öreg emós" :))))
Mit sportolsz?
Valahogy nem gondolom, hogy ezzel a nickel 30 fölötti, de lehet, hogy csak túl erős a sztereotípiám az emoslány nick láttán. Max. a huszas évei elején lévőnek tippelem.
Talált?
Csakhogy tudd, a mesterséges édesítők azon túl, hogy növeli az étvágyat, akadályozzák a fogyást (nem azt jelenti, hogy lehetetlen, hanem azt, hogy aki ezekkel is fogy, sokkal jobban megy neki, ha elhagyja ezeket).
A nem sok, az elég szubjektív.
Valószínűleg mégis sokat eszel ahhoz, hogy fogyj. Amikor nem vizet vagy édesítés nélküli teát iszol, azt számolhatod nyugodtan evésnek, akkor is, ha a mesterséges édesítő miatt a kalóriatartalma elenyésző :(
Mi lenne, ha kipróbálnád, hogy holnap és holnap után csak 1 olyan italt iszol, ami nem víz vagy tea max. 3 decit, viszont vízből megiszol minimum másfél litert (nyugodtan mehet a duplája is, ha sikerül)?
Holnap reggel mérd meg magad és szombaton reggel is állj rá a mérlegre!
Szerintem, ha semmi mást nem változtatsz, már látni fogsz egy kis változás, de leginkább akkor lenne látványos, ha a hétvégén is kitartanál. Akkor meg már utána se lenne annyira nehéz folytatni, mert látod, hogy jó az irány.
Este 7 után már ne nagyon egyél, max fehérjét, mert a szervezet tartalékra áll. Ha a szervezeted inzulint termel, mert szénhidrátot fogyasztasz, akkor nem tudsz megfelelő hatékonysággal növekedési hormont termelni.
Szóval az esti kaját felejtsd el, ha nem megy, akkor fehérje és kerüld a szénhidrátot!
Reggel igyekezz pótolni az éjszaka alatt elvesztett vizet és lebontott fehérjét!
Az étkezés gyakoriságával kapcsolatban ahány nézet, annyi verzió. Ha úgy érzed, hogy neked a sokszor kevesebbet jön be, akkor egyél úgy, ha ez inkább evésre ösztönöz, akkor viszont csökkentsd az étkezésed. Ez lehet akár napi 1 is, csak legyen megfelelő összetételű és mennyiségű...
Mit sportolsz?
Meg szabad kérdezni, hogy hány éves vagy?
Régen én is könnyedén dobáltam le a kg-okat, most már a 30. évemben vagyok, és sokkal nehezebb, többet kell "szenvednem" a fogyással.
A szervezet 30 év után elkezd "leépülni", az anyagcsere lelassul, a növekedési hormon termelése is megszűnik, a bőrünk is megjelenhetnek az apróbb ráncok, és sorolhatnánk, ezért sokkal nehezebb! :)
Nem tudom, hogy van-e köztünk olyan, aki még 30 év alatt van, de ha igen, akkor próbálja meg még most leadni a felesleget, mert később sokkal nehezebb...
De azért menni fog nekünk is! :)
Sziasztok!
Köszi a fogadtatást!
Hát figyelésnek azt nevezem, hogy tudatosan az egészségesebb, illetve kisebb kalóriatartalmú ételeket választom, és kisebb adagokat eszem.
Sportolni vagy fitneszteremben szoktam (futópadon emelkedőn gyaloglás, taposógép, szobabicikli) vagy esetleg rendes kerékpározás így nyáron, illetve futás, de abból még nem megy egyszerre sok.
Utóljára vagy 10 éve fogyóztam, azután vagy 7-8 évig tartottam a súlyom, (58-62 kg),akkkor ez működött. :)
Most nem. Valszeg szigorúbban kell fognom magam és több idő kell az eredményhez, mivel öregebb lettem. :(
Igen, ezeknek a kérdéseknek a tisztázása magadban nagyon fontos ahhoz, hogy megtudd, hogy mit csinálsz jól és mit kevésbé.
Ha ráérzel, hogy a szervezeted egyes ételekre pozitívan reagál, akkor magadtól fogod tudni, hogy miként érheted el a legnagyobb sikert.
A mozgás nagyon fontos! :)
Mit nevezel figyelésnek? Mit eszel, mennyit és mikor? Miket iszol és mennyit?
Mit sportolsz? Mióta kezdted újra? Milyen időközönként és mennyit edzel?
Ha viszonylag nehéz a csontozatod és izmos vagy, akkor elég akár a 14-15 kilós fogyás is, ha normál vagy ne adj Isten vékony csontozatú vagy és nem vagy az átlagnál jóval izmosabb, akkor bizony inkább az 50-55 között lesz valahol a célállomás. Úgyhogy karácsonyig biztosan velünk "kell" maradnod:)
Üdvözöllek! :)
Persze, minél többen vagyunk, annál jobb. :)
Sok sikert kívánok a fogyáshoz.
Van valami titkos módszered? Mit szeretnél mozogni?
Sziasztok!
Csatlakozhatok?
Én 76-77 kg-ról indulok. :(
Elég alacsony vagyok, alig 160 cm, szóval ez sok. :(
A kitűzött cél "csak" annyi, hogy elkezdeni végre fogyni. :)
Ami szomorú, hogy már egy ideje figyelek a kajára és újra elkezdtem sportolni, és nem mozdult le a mérleg. :(
A fogyóknak gratula! :)